365mag.ro logo
 
Cărţi Filme Muzică Diverse
CARTI RARE
 
 
 
Univers Orasele invizibile Category: carti Product #: 13798 4.1 stars, based on 70 reviews Regular price: 14 LEI 5 (Sale ends ) Available from: Executive Objects Condition: Previously owned, in excellent condition Out of stock!
carti / Beletristica - Critica

Orasele invizibile

Preţul iniţial: 14 lei
Preţul: 5 lei, (Economie: 9 lei)
Colecţie: Romanul secolului XX
Editură:  Univers
Cartea a fost tipărită în anul 1979 în 101 pagini, aflându-se într-o stare bună.
Stoc epuizat Stocul acestui produs a fost epuizat. Vă sfătuim să urmăriţi magazinul online pentru a fi la curent cu noutăţile.
Share/Bookmark

Orasele invizibile de Calvino Italo

Să spunem fără ezitare că Oraşele invizibile ar trebui citită ca un labirint de poeme mai mult decît ca dialog sau ca poveste. Cele cincizeci şi cinci de oraşe predate de Marco Polo lui Kubilai Han, aflate acolo unde se întîlnesc imaginaţiile celor doi, sunt de fapt infinite şi imprecise. Aici oraşele nu mai sunt decor, “locul în care se petrece acţiunea“, ci materializări pentru tristeţe, amintiri, fericire“ Marco Polo face în mod paradoxal din nişte nesuferite abstracţiuni cum sunt acestea de mai sus, lucruri vii, reale, deşi le păstrează într-un loc imaginar, necunoscut pînă şi hanului: centrul nostalgiei sale, al dorului de casă.

Kubilai Han, stapanitorul celui mai vast imperiu din istorie, nu e scutit de dispozitii cat se poate de lumesti. Hanul e agitat, mofluz si isi pierde usor rabdarea, in orice companie. Singurul care il poate face sa asculte si sa viseze este faimosul explorator Marco Polo, care ii povesteste despre orasele vazute in calatoriile sale.

Diomira, orasul cu saizeci de cupole de argint si un teatru de cristal. Isidora, orasul in care ajungi la batranete, cand dorintele sunt deja amintiri. Zair, orasul trecutului. Anastasia, orasul zmeielor si al femeilor, care te face sclav. Armilla, orasul fara case. Octavia, orasul-paianjen. Toate sunt orase ale mintii, locuri ale constiintei, ipostaze ale Venetiei lui Marco Polo, dar si ale oraselor in care traim azi.

Recomandări
Noutăţi
 
Caută:

în branduri
în categorii
în produse
pe Google
Viziteaza magazinul 365mag.ro pe ShopMania
Colectii Edituri Autori Categorii Intrebari frecvente Despre noi Termeni şi conditii Contact Politica de confidentialitate Presa
  © 2010 SC Cartea Veche SRL
powered by ciokix logo API