365mag.ro logo
 
Cărţi Filme Muzică Diverse
CARTI RARE
 
 
 
Politica Certitudinile si incertitudinile stiintei Category: carti Product #: 1007 4.3 stars, based on 68 reviews Regular price: 6 LEI 3 (Sale ends ) Available from: Executive Objects Condition: Previously owned, in excellent condition Out of stock!
carti / CARTI LA 3 LEI

Certitudinile si incertitudinile stiintei

Preţul iniţial: 6 lei
Preţul: 3 lei, (Economie: 3 lei)
Colecţie: Idei Contemporane
Editură:  Politica
Cartea a fost tipărită în anul 1980 în 300 pagini, aflându-se într-o stare bună.
Stoc epuizat Stocul acestui produs a fost epuizat. Vă sfătuim să urmăriţi magazinul online pentru a fi la curent cu noutăţile.
Share/Bookmark

Certitudinile si incertitudinile stiintei de Broglie De Louis

Articole cu caracter general
Expuneri stiintifice recente (1961-1965)
Fenomenele fotoelectrice
Dispozitive cu semiconductori
Mecanica ondulatorie
Laserii si importanta lor teoretica etc
Note si discursuri:
Despre viata lui Georgets Darmois, Camille Gutton, etc...

Cuvant inainte de Edmond Nicolau

Teoriile fizicii clasice s-au dezvoltat admițînd realitatea universului fizic și căutînd să obțină despre el reprezentări concrete. Bineînţeles, ele nu pierdeau din vedere faptul că omul de ştiinţă, observînd universul fizic şi măsurînd mărimile a căror cunoaştere este necesară pentru precizare a imaginii pe care el şi-o face de spre acesta, poate foarte bine să perturbe starea de lucruri existentă înaintea observaţiilor sau măsurătorilor sale, dar ele nu conţineau nimic care să pară a prejudicia ideea că în fiecare clipă există o realitate fizică bine determinată, exterioară oamenilor care o observă. Reprezentările teoretice obţinute se exprimau, de la începuturile știinţei moderne, în limbajul precis al matematicilor: evident, acest limbaj are, prin însăşi natura sa, ceva abstract şi formal, dar majoritatea fizicienilor nu puneau la îndoială caracterul concret al universului fizic ale cărui formule matematice nu aveau ca scop decît să dea o descriere mai mult sau mai puţin exactă.

Recomandări
Noutăţi
 
Caută:

în branduri
în categorii
în produse
pe Google
Viziteaza magazinul 365mag.ro pe ShopMania
Colectii Edituri Autori Categorii Intrebari frecvente Despre noi Termeni şi conditii Contact Politica de confidentialitate Presa
  © 2010 SC Cartea Veche SRL
powered by ciokix logo API