Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  39,50 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2005

Nr. pagini: 414 pagini

Categorii: Studii si eseuri teologice, Religie

Descriere

Opera mitropolitului cărturar al Moldovei reprezintă unul din-tre cele mai importante monumente ale culturii române vechi. Car-tea românească de învăţătură, apărută în anul 1643, la laşi, con-tinuă să se bucure, la peste trei veacuri de la apariţie, de un real interes, ocupând un loc meritoriu în toate tratatele de istorie a lite-raturii române şi a cărţii româneşti vechi, iar exemplarele ajunse până în zilele noastre sunt ocrotite, expuse în muzee şi, adeseori, râvnite de către mulţi bibliofili. în urma cercetărilor desfăşurate timp de peste două decenii, atât pe meleagurile Transilvaniei, cât şi în fondurile patrimoniale ale instituţiilor de cultură, Florian Dudaş prezintă în studiul bibliologic de faţă geneza scrierii, editarea cărţii şi apoi răspândirea ei, ocupându-se în special cu exemplarele ajunse în Transilvania şi relevând contribuţia acestora la evoluţia culturii româneşti scrise.
Se atestă prezenţa în Transilvania a peste 360 exemplare tipărite şi a peste 40 copii manuscrise ale Cazaniei lui Varlaam, iar cercetarea sutelor de însemnări vechi, scrise pe filele acestor exemplare, relevă peregrinarea impresionantă a cărţii şi ilustrează unitatea culturală, firească, a românilor. în final, lucrarea conţine o listă sau Tabloul exemplarelor Ca-zaniei lui Varlaam din Transilvania, atât exemplare imprimate, cât şi copii manuscrise. Materialul ilustrativ înfăţişează: exemplare ale tipăriturii de la 1643, gravuri necunoscute, fragmente ale unor tipă-rituri coresiene, însemnări cu rotacisme transilvănene şi alte vechi însemnări de interes cultural-istoric.


Comandă online Cazania lui Varlaam in Transilvania la 39,50 lei scrisă de Florian Dudas, tiparită la editura Editura de Vest în anul 2005. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Cazania lui Varlaam in Transilvania nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.