Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 35,00 LEI
Autor(i): Edmund Husserl
Editura: Humanitas
Colecția: Acta Phaenomenologica
Anul apariției: 2007
Nr. pagini: 364 pagini
ISBN: 978-973-50-1743-9
Categorii: Filosofie
Alaturi de Fiinta si timp a lui Martin Heidegger, Cercetarile logice reprezinta opera fundamentala a fenomenologiei. In aceasta lucrare, ce va fi publicata in traducere romaneasca in patru volume distincte, Edmund Husserl pune bazele unei directii de gandire care a dominat filozofia secolului al XX-lea, mai ales in spatiul continental. Edmund Husserl si-a elaborat complexa si nuantata pozitie pornind de la probleme logice si de teoria cunoasterii.
Acestea fac obiectul primului volum al Cercetarilor logice, Prolegomene la logica pura, aparut la Halle in 1900, pe baza a doua serii de conferinte tinute in acelasi oras in cursul verii si al toamnei anului 1896. Logica este legata esential de stiinta autentica, intrucat isi asuma sarcina de a cerceta principiile ultime ale cunoasterii. Ea investigheaza posibilitatea pura a stiintei in genere si ofera stiintei reale norme si directive. Logica are deci un sens teleologic - de a fi artizanul elementelor fundamentale ale problematicii epistemologice - pe care nu si l-a valorificat potrivit in succesiunea diferitelor etape istorice, dar pe care il va cultiva magistral prin contributia lui Edmund Husserl.
Comandă online Cercetari logice I. Prolegomene la logica pura la 35,00 lei scrisă de Edmund Husserl, tiparită la editura Humanitas face parte din colecția Acta Phaenomenologica. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Cercetari logice I. Prolegomene la logica pura nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Conferinte pariziene si alte scrieri filosofice
Paideia
Edmund Husserl, Alexandru Boboc
9786067485110
184 pagini
An: 2021
Istoria Filozofiei Antice (Prea Fericitul Parinte Iustin )
Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române
Nicolae Balca
379 pagini
An: 1982
Viata eliberata
Herald
Krishnamurti
270 pagini
O perspectiva de dreapta
Anastasia
Alain de Benoist
314 pagini
An: 1998
Viata imaginilor
Cartimpex
Jean-Jacques Wunenburger
184 pagini
An: 1998
Adio diferentei. Eseu asupra modernitatii tarzii
Dacia
Claude Karnoouh
188 pagini
An: 1994