Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 27,95 LEI
Autor(i): Alexandru Paleologu
Editura: Polirom
Anul apariției: 2008
Nr. pagini: 328 pagini
ISBN: 978-973-23-1893-5
Categorii: Eseuri, Beletristică și critică
Alchimia existentei este cartea unui mare moralist al sfirsitului de secol XX, scrisa intr-o epoca „dramatica si dementa”, in care curajul opiniei si al reprosului indreptatit era pedepsit. Republicat dupa 25 de ani, volumul trebuie citit in contextul istoric al anilor '80 pentru a evalua curajul cu care Alexandru Paleologu aduce in discutie, aforistic, in eseuri pe teme culturale, sentimente confiscate, vehiculate pina la tocire - patriotism, dragoste, recunostinta, dar si cuvinte interzise, din motive evidente - grandomanie, libertate, geniu. Este curajul ginditorului care stie ca „teama de moarte e boala celor ce nu pot iubi”. Actualitatea eseurilor despre Europa unita, dezastrele ecologice, evolutia artei si a literaturii, ideea de putere dezvaluie nu doar intelepciunea moralistului, ci si marea lui capacitate vizionara, „rezistenta in posteritate”.
„Insemnarile critice din Alchimia existentei, la fel de profunde si de scinteietoare ca si cele din cartile anterioare, dezvaluie o latura mai putin pusa in valoare pina acum a scrisului lui Alexandru Paleologu, si anume aceea de portretist si de evocator. Incet, incet, eseistul se revela si un remarcabil prozator, stapinind, pe linga arta prozei de idei, o arta de povestitor, nonsalanta si riguroasa, o intuitie subtila in observarea oamenilor, la care trebuie adaugat stilul foarte personal si cultivat.” (Nicolae Manolescu)
Comandă online Alchimia existentei la 27,95 lei scrisă de Alexandru Paleologu, tiparită la editura Polirom în anul 2008. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Alchimia existentei nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Renasterea. Umanismul si destinul artelor
Univers
Zoe Dumitrescu-Busulenga
290 pagini
An: 1975
Pentru Europa. Integrarea Romaniei. Aspecte ideologice si culturale
Polirom
Adrian Marino
224 pagini
An: 1995
Un batrin catre un tinar carturar
Albatros
Mihai Beniuc
166 pagini
An: 1973
Punctul si spirala
Eminescu
Mihai Coman
182 pagini
An: 1992
Calauza ratacitilor
Baroque Books & Arts
Jean d Ormesson
98 pagini
An: 2017
Mc Mafia - Crime fara frontiere
Curtea Veche
MISHA GLENNY
396 pagini
An: 2009
Dragoste la Rio
Alcris
Catherine GEORGE
256 pagini
An: 1995
Zana gheturilor
Alcris
Jane Silverwood
166 pagini
An: 1995
Printul de aur
Eminescu
Constantin Cuza
256 pagini
An: 1971
Al doilea motiv
Ion Creanga
Constantin Georgescu
586 pagini
An: 1972