Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 39,60 LEI
Autor(i): Geo Dumitrescu
Editura: Curtea Veche
Colecția: Poezii
Anul apariției: 2000
Nr. pagini: 312 pagini
Categorii: Poezie, Beletristică și critică
Cu ocazia aniversarii a 80 de ani de catre Geo Dumitrescu, editura Curtea Veche a publicat editia completa si definitiva a Operei sale poetice (Aritmetica, Libertatea de a trage cu pusca, Furtuna in Marea Serenitatii, Aventuri lirice, Nevoia de cercuri, Jurnal de campanie, Africa de sub frunte). Cartea este îngrijita chiar de autor si are o prefata semnata de Eugen Simion în care este confirmata valoarea creatiei lui Geo Dumitrescu: Geo Dumitrescu si-a format, inca de la inceput, un stil, si stilul sau poetic s-a impus. Este stilul unei generatii si stilul unei personalitati care refuza sa se clasicizeze, sa se ia - cum se spune - in serios, facand opozitie literaturii din interiorul literaturii. Prin acest continuu exercitiu al contestatiei, stilul, ca si omul, refuza sa imbatrineasca. Geo Dumitrescu este unul dintre poetii cei mai importanti dupa razboi. Fiecare capitol al cartii este insotit de desenele si facsimilele din manuscrisele autorului. Lucrarea mai cuprinde un indice alfabetic al poeziilor, referinte critice si nota autorului: Editia de fata, pe care o prezinta Curtea Veche, distinsa editura cu afinitati mateine, intr-o tinuta aleasa, cordiala si aluziv-omagiala fata de iminentul nimb octogenar (dar si optzecist, oarecum!) al autorului, este desigur un fapt de istorie literara. (...) Criticii, de altfel, sint convocati si de data asta, in anexa cartii, ca un pretios auxiliar al lecturii. Eugen Jebeleanu : Poetii adevarati poarta, uneori fara macar sa stie, cite un semn. Semnul li-este sapat in inima. El poate sa fie, ca la Poe, un corb, ca la Eminescu, o faptura ciudata cu fata scaldata in pletele nesfirsite ale Melancoliei (...). Poet adevarat fiind, Geo Dumitrescu isi are si el semnul sau. Semnul acesta (...) este, fara doar si poate, Cercul. Cercul, simbol al implinirilor armonioase, al zborului fara oprire. (...) Toate spelndidele izvoare ale inspiratiei sint captate si folosite de Geo Dumitrescu pentru a infrumuseta, spalind de ceea ce este impuritate, fata Omului. (...) Pentru ca, mi se pare, poezia trebuie sa-ti faca nu numai placere, ea trebuie sa-ti dea si incredere in vointa omului de a ramine Om. Chiar daca inima ia, si nu o data, forma lacrimii, traiectoria zborului neintrerupt trebuie aparata. Cu orice pret. E ceea ce face Geo Dumitrescu.
Dragos Vranceanu: Poeziile din Libertatea de a trage cu pusca au sarit peste suprarealism ca peste niste focuri aprinse de copii batrini, si cu o fericita barbatie precoce, s-au luat la trinta cu lucrurile asa cum sint si indeosebi cu razboiul. Perpessicius: Intr-un ciclu, Furtuna in Marea Serenitatii, cu titlu imprumutat s-ar zice, ortografiei selenare, Geo Dumitrescu aduna laolalta multe din cele mai frumoase si mai complexe poeme de iubire ale lirismului nostru, ceea ce spune indeajuns, daca punem la socoteala si virsta acestui lirism, si calitatea lui.
Comandă online Poezii (editie de lux) la 39,60 lei scrisă de Geo Dumitrescu, tiparită la editura Curtea Veche face parte din colecția Poezii. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Poezii (editie de lux) nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Jurnal de campanie
Cartea Romaneasca
Geo Dumitrescu
291 pagini
An: 1974
Aventuri lirice
Pentru Literatura
Geo Dumitrescu
194 pagini
An: 1963
Bucuria vietii
Editura pentru Literatura Universala
Irving Stone
535 pagini
An: 1966
Omul
Editura pentru Literatura Universala
E. Miezelaitis
105 pagini
An: 1964
Figuri cunoscute - versuri satirice, fabule
Cartea rusa
Demian Bednai
163 pagini
An: 1953
Taram Transcendent - Poeme (Camil Baltazar)
Fundatia pentru Literatura si Arta Regele Carol II
Camil Baltazar
136 pagini
An: 1939
Miracole
Albatros
Corneliu Vadim Tudor
184 pagini
An: 1986
Din lirica latina
Tineretului
210 pagini
An: 1964
Iarna
M. Dutescu
Elena Izvoreanu
100 pagini
An: 2004
Leii de Piatra (Editie 1924)
Librariei Socec
Mircea Radulescu
150 pagini
An: 1924
Taram Transcendent - Poeme (Camil Baltazar)
Fundatia pentru Literatura si Arta Regele Carol II
Camil Baltazar
136 pagini
An: 1939
Calatori romani in Africa
Sport-Turism
Mircea Anghelescu
340 pagini
An: 1983
P. P. Carp, critic literar si literat. T. Maiorescu si contemporanii lui
Institutul Cultural Roman
Eugen Lovinescu
346 pagini
An: 2009
Miracole
Albatros
Corneliu Vadim Tudor
184 pagini
An: 1986
O vacanta atit de lunga...
Eminescu
Mihai Giugariu
314 pagini
An: 1978