Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  21,80 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2008

Nr. pagini: 246 pagini

Categorii: Medicină - Sănătate

Cuprins

Cuprins:
Date generale. Date de electrofiziologie cerebrala. Traseul eeg normal. Semiologie electroencefalografica. Activitatea electrica cerebrala provocata. Artefacte in EEG. Conditiile efectuarii unui examen EEG corect. Repere orientative in interpretarea EEG. Electroencefalografie clinica. Diagnosticul diferential al epilepsiei: aspecte EEG. Normalizarea fortata a EEG in episoadele psihiatrice. Modificarile EEG in procesele cerebrale expansive. Modificari EEG in traumatismele cranio-cerebrale. Modificari EEG in bolile vasculare cerebrale. Modificari EEG in bolile infectioase ale sistemului nervos central. Aspecte EEG in psihiatrie. Modificari EEG sub actiunea medicatiei neurotrope. EEG in medicina generala. EEG in expertiza neuropsihiatrica. Electroencefalografia computerizata. Tehnici de Electroencefalografie cantitativa si Brain Mapping. Polisomnografia. Tehnici speciale de inregistrare a activitatii electrice cerebrale. EEG la copil.

Adresabilitate:
Medici specialisti neurologi, neurochirurgi, psihiatri, de alte specialitati, rezidenti, studenti.

Descriere

Prezentare:
Lucrarea acopera intr-un tot unitar domeniul electroencefalografiei la adult, dar si la copil, tinând cont de particularitatile specifice, diferite, in acest caz si care impun o analiza diferentiata a traseelor respective. In acelasi timp, electroencefalografia clasica este interpretata in egala masura alaturi de cea computerizata. EEG clasica ne ofera vizualizarea dinamicii electrice a creierului cu incarcarea, epuizarea si reincarcarea treptata. In distingerea de nuante, de semnificatii, in formarea unei impresii generale rapide, ochiul uman nu a fost inca depasit de nici un aparat, oricât de sofisticat ar fi acesta. Pe de alta parte, electroencefalografia digitala sau computerizata ne ofera avantaje de care nu se mai poate face astazi abstractie. De aici s-a impus si necesitatea unei lucrari in domeniu, destinata tuturor celor pentru care electroencefalografia este una din investigatiile frecvent folosite in practica.


Comandă online Electroencefalograma clasica si moderna la adult si copil la 21,80 lei scrisă de Dumitru Constantin, tiparită la editura Medicala în anul 2008. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Electroencefalograma clasica si moderna la adult si copil nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.