Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 37,54 LEI
Autor(i): Elizabeth Gilbert
Editura: Humanitas
Colecția: Memorii. Jurnale. Calatorii
Anul apariției: 2008
Nr. pagini: 360 pagini
ISBN: 9789735020620
Categorii: Eseuri, Beletristică și critică, Jurnale/Corespondenta, Beletristica, Carte nefolosită, Eseuri, Jurnale/Corespondenta
La 30 si ceva de ani, Liz Gilbert are tot ce-si poate dori o femeie ambitioasa. Si totusi e asaltata de indoieli, sufera de panica si insatisfactii. Urmeaza divortul, prabusirea in depresie, o relatie catastrofala… Asa ca Liz abandoneaza totul si pleaca in lume de una singura. In Italia, gusta 'la dolce vita' si deliciile ei culinare, punand 'cele mai fericite' 12 kilograme din viata. In India, afla intr-un ashram, prin asceza (trezire la 3 dimineata, meditatie si frecat de podele), ce este cautarea spirituala. In Indonezia, incearca sa-si reconcilieze trupul cu sufletul, sa descopere echilibrul care se cheama fericire ��' si isi gaseste marea dragoste. Uneori, fericirea se afla la capatul lumii. Calatoresti ca sa ajungi la tine insati. Ca sa te descoperi.
'O carte de memorii atragatoare, inteligenta si amuzanta…' (Lev Grossman, TIME MAGAZINE)
'O calatorie fascinanta si plina de miez, repovestita cu verva, umor si intuitie. Si altii au scris, inainte de Gilbert, asemenea memorii, dar putini au intrecut-o.' (John Marshall, SEATTLE POST-intelligencer)
'N-am mai citit niciodata despre o asemenea aventura, in care un scriitor isi pune in bagaj toata viata si o ia cu el la drum.' (Alan Richman)
'Elizabeth Gilbert ne duce intr-un pelerinaj, ea are umorul, intuitia si farmecul care insotesc doar autodezvaluirea sincera si scrisul de buna calitate.' (Jack Kornfield)
Comandă online Mananca, roaga-te, iubeste. O femeie cauta lucrurile cu adevarat importante in Italia, India si Indonezia la 37,54 lei scrisă de Elizabeth Gilbert, tiparită la editura Humanitas face parte din colecția Memorii. Jurnale. Calatorii. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Mananca, roaga-te, iubeste. O femeie cauta lucrurile cu adevarat importante in Italia, India si Indonezia nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
In ziua in care am decis sa citesc Eat, Pray, Love (Mananca, roga-te iubeste) am stiut ca urma o carte superba, asta din spusele celorlalti. Cartea devenita imediat bestseller prezinta viata autoarei Liz Gilbert imediat dupa ce se decide sa divorteze de sotul ei. Ceea ce urmeaza nu cred ca e greu de imaginat sau poate da. Decizia sa te desparti de omul cu care ai impartit ani la rand viata, casa, patul si nu numai ne este deloc usoara. Liz a luat aceasta hotarare nestiind ca nu va avea parte de un divort rapid si lipsit de tam-tam. Dupa 2 ani de certuri, in care a cedat toate cele adunate intr-o viata, urmeaza o alta decizie importanta de refacere, de regasire a propriei persoane; dezamagita, cu moralul la pamant, pleaca singura intr-o calatorie lunga, calatorie din care isi doreste saa se intoarca cu totul alt om. Prima oprire o face in Italia, unde cunoaste lume cu care ramane prietena sau in relatii bune. In Italia, Liz gusta din placerile gastronomice, atat de mult incat uita de silueta, asa incat, este nevoita sa-si schimbe si garderopa. Sa iei 12 km in doar cateva saptamani necesita ceva munca, pardon, mancare. Fac o paranteza sa subliniez cat de mult imi place stilul Elizabethei Gilbert de a se caracteriza, de a se autoironiza si de a face haz de necaz Daca in Italia, isi permite sa „guste” si sa-si rasfete stomacul, in India, lucrurile se schimba, se stabileste aici pentru a se apropia de Divinitate. Aici trebuie sa se obisnuiasca cu mancare putina, trezit foarte devreme si meditatie cat mai multa. Dupa multe incercari si mai multe tentative de a renunta la meditatie, schimba tactica; asa trece de la munca in templu, la Ghid in templu (unde are voie sa vorbeasca si sa rada) pentru vizitatori. A doua paranteza – mi-am schimbat complet parerea despre yoga! Paraseste India si face o ultima oprire in Indonezia, unde revine la casa batranului vindicato, Ketut, de la care doreste sa invete noi tehnici de meditatie. In ultima ei calatorie cunoaste o alta vintecatoare, mama a trei copilasi, care o asigura ca va gasi barbat bun, in ciuda faptului ca Liz nu-si dorea o alta relatie. Faptul ca nu-si doreste nu inseamna ca nu va gasi un om care ii devine drag pe zi ce trece, Felipe reuseste sa o faca sa creada in iubire, nu si in casatorie. Mananca, roaga-te, iubeste o carte talisman pe care m-am decis sa o asez in biblioteca sufletului meu si sa am acces la ea oricand. O carte- lectie de viata ce poate ajuta pe oricine sa se regaseasca si sa se accepte exact asa cum este.
Anna Karenina, Volumul al II-lea
Cartea rusa
Lev Nikolaevici Tolstoi
501 pagini
An: 1960
Insemnari politice. 1916 -1939
Humanitas
Armand Calinescu
9732801646
429 pagini
An: 1990
Eseuri de altădată
Contrafort
Cornelia Şendroiu
9786064516237
250 pagini
An: 2022
Sfânta Rusie
Humanitas
Alain Besancon
9789735075439
168 pagini
An: 2022
Eseuri - Cartea 2 (Set of:EseuriCartea 2)
Humanitas
Michel de Montaigne, Vlad Russo, trad. din franceză şi note de Vlad Russo
9789735075163
560 pagini
An: 2022
Dumnezeu nu e mort : (interceptări, note informative)
Polirom
Cristian Tudor Popescu
9789734689972
208 pagini
An: 2022
Opresiune si rezistenta sub regimul comunist. Fragmentarium istorico-memorial
Academia Civica
Alexandru Zub
9786068924137
640 pagini
An: 2020
Punctul si spirala
Eminescu
Mihai Coman
182 pagini
An: 1992
Calauza ratacitilor
Baroque Books & Arts
Jean d Ormesson
98 pagini
An: 2017
Eseu in istoria modelelor umane
Stiintifica
ALEXANDRU DUTU
284 pagini
An: 1972
Arhaic si universal
Universal Dalsi
Sergiu Al-George
270 pagini
An: 2000
Opera in proza
Omonia
Konstantinos P. Kavafis
222 pagini
An: 1995
Inchisoarea noastra cea de toate zilele, Volumul al II-lea (1953-1955)
Albatros
Ion Ioanid
366 pagini
An: 1991
Jurnalul unui burlac. Conversatii cu mama
Bookzone
Emilia Bendeac
320 pagini
An: 2020
Amintiri de vinatoare
Ceres
Traian Ulea
150 pagini
Inclestarea cu Moartea - Din jurnalul unui chirurg
Tineretului
Ion Vintila
183 pagini
An: 1966
Scrieri Alese, Volumul al II-lea (Girleanu)
Pentru Literatura
Emil Girleanu
486 pagini
An: 1963