Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 24,90 LEI
Autor(i): Mircea Flonta
Editura: ALL
Anul apariției: 2008
Nr. pagini: 240 pagini
Categorii: Filosofie
“Aceasta carte a fost gandita si scrisa pornind de la convingerea ca in traditia filosofica occidentala, inaugurata la greci, nu exista un alt sistem de referinta decat bilantul dicutiei celor mai semnificative intrebari si solutii. Ea isi propune sa ofere un asemenea bilant pentru trei mari teme ale filosofiei cunoasterii: conceptul cunoasterii, sursele cunoasterii si intemeirea cunoasterii. Totodata, cartea incearca sa ilustreze conceptul introducerii crituce, (…) un concept ce exprima , credem, foarte bine un anumit mod de a intelege si de a practica filosofia. Intr-o asemenea intreprindere contributia autorului trebuie cautata in principal pe trei planuri. In primul rand, el trebuie sa contureze cadrul discutiei, sa indice supozitii ce sustin interogatii filosofice, precum si inovatii conceptuale si schimbari de perspectiva raspunzatoare de evolutia lor in timp. In al doilea rand, el este dator sa trieze argumentele in raport cu forta si relevanta lor, sa puna in scena si sa conduca din umbra discutia dintre cele mai creatoare minti care au reflectat asupra unei anumite teme. In al treilea rand, autorul unei introduceri critice nu se poate sustrage obligatiei de a incerca sa dezvaluie supozitiile ce sustin controversele filosofice si sa arate ce s-a putut proba, ce a ramas nedecis, problematic sau deschis discutiei. Cititorul avizat va judeca, desigur, daca si in ce masura textul de fata raspunde unor astfel de indatoriri.” - Mircea Flonta
Mircea Flonta (n. 1932) este profesor al Facultatii de Filosofie de la Universitatea Bucuresti, membru corespondent al Academiei Romane si unul dintre cei mai importanti specialisti romani in epistemologie, teoria cunoasterii stiintifice si teoria limbajului. Printre lucrarile sale se numara “Cum recunoastem pasarea Minervei? Reflectii asupra perceptiei filosofiei in cultura romaneasca”, “Imagini ale stiintei” sau “Kant in lumea lui si cea de azi. Zece studii kantiene.”
Comandă online COGNITIO la 24,90 lei scrisă de Mircea Flonta, tiparită la editura ALL în anul 2008. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul COGNITIO nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Istoria Filozofiei Antice (Prea Fericitul Parinte Iustin )
Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române
Nicolae Balca
379 pagini
An: 1982
de la Descartes la Nae Ionescu. O analiza a cartezianismului si crizele sale majore
Sitech
George Popescu Glogoveanu
114 pagini
An: 2006
Dialectica metodelor in cercetarea stiintifica, Volumul I
Stiintifica
390 pagini
An: 1966
Estetica. Bazele esteticii
Meridiane
Theodor Lipps
324 pagini
An: 1987
Filozoful Conta
C. Sfetea Libraria Scoalelor
Octav Minar
953 pagini
An: 1914