Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 72,00 LEI
Autor(i): Vladimir Rojanschi , Florian Grigore , Vasile Ciomos
Editura: Economica
Anul apariției: 2009
ISBN: 978-973-709-408-7
Categorii: Administratie publica, Economie
Ultimele decenii au promovat un nou concept de dezvoltare a societăţii umane, acela al dezvoltării durabile. în contextul acestui concept componenta de mediu capătă o aceeaşi importanţă ca şi componenta economică, tehnologică sau socială.
Transpunerea în practica curentă, în prezent sau în perspectivă, a componentei de mediu presupune abordări de ordin legislativ, instituţional, tehnologic, economic, educaţional şi, nu în ultimul rând, de cooperare internaţională, care să asigure conservarea sau chiar îmbunătăţirea calităţii componentelor de mediu sau a mediului în general, la nivel punctual sau global.
în cadrul astfel precizat şi în condiţiile în care fenomenele de poluare se manifestă pe plan local, dar au în final efecte globale, este necesar „să se gândească global, dar să se acţioneze local”. Aceasta presupune aplicarea unei noi componente a managementului general al activităţilor socioeconomice, a agenţilor economici, şi anume a managementului de mediu.
Referitor la managementul de mediu, se poate afirma că este o metodă modernă de a implica problematica de mediu în toate etapele şi procedurile de a conduce, a gestiona o activitate, un proiect, un plan sau program, la nivel local sau regional, pe termen scurt, mediu sau lung.
Aplicarea managementului mediului, având în vedere caracterul complex şi relativ de noutate, impune pe de o parte identificarea relaţiei cu mediu a respectivei activităţi, adică evaluarea impactului asupra mediului, iar pe de altă parte, implementarea şi evaluarea aplicării cerinţelor şi procedurilor diferitelor reglementări, norme, standarde ce elucidează performanţa aplicării managementului de mediu la toate nivelurile şi structurile unor organizaţii socioeconomice.
Derularea activităţilor menţionate a devenit obiectul unor adevărate ocupaţii de vârf, al unor adevărate noi meserii. Astăzi, activitatea experţilor în studii de impact sau bilanţuri de mediu, a evaluatorilor şi auditorilor de mediu, a verificatorilor şi inspectorilor pentru conformare ecologică, este deosebit de importantă şi determinantă pentru aprecierea modului în care o anume activitate respectă cerinţele de mediu şi aplică principiile şi criteriile managementului de mediu.
Obţinerea capabilităţii şi atestării dreptului de a derula activităţile menţionate presupune însuşirea atât a unor cunoştinţe teoretice generale, dar şi o pregătire de specialitate, în funcţie de specificul activităţii ce urmează a fi derulată.
Lucrarea de faţă îşi propune să marcheze şi să ofere principalele jaloane şi cunoştinţe necesar a fi parcurse şi însuşite în accesarea ocupaţiei de evaluator şi auditor de mediu sau verificator de mediu.
Lucrarea tratează ca elemente principale:
– aspecte teoretice privind evaluarea impactului ecologic (EIE);
– indicatori şi performanţe de mediu, ca instrumente importante în EIE;
– aspecte legislative la nivelul Uniunii Europene şi în România privind aplicarea diferitelor viziuni ale EIE; pe problematica mediului şi pe implementarea managementului de mediu în cadrul ansamblului de organizaţii socioeconomice;
– descrierea setului de standarde ale Sistemului de Management de Mediu – ISO 14000;
– prezentarea Schemelor de Management de Mediu şi Audit – EMAS;
– evaluarea integrată a impactului asupra mediului.
Lucrarea se adresează studenţilor din facultăţile de profil şi celor ce doresc să se formeze sau să se profileze în domeniul ocupaţiilor menţionate anterior.
Comandă online Ghidul evaluatorului si auditorului de mediu la 72,00 lei scrisă de Vladimir Rojanschi , Florian Grigore , Vasile Ciomos, tiparită la editura Economica în anul 2009. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Ghidul evaluatorului si auditorului de mediu nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Alimentarea cu apa - La punct de rascruce
Ceres
Vladimir Rojanschi
110 pagini
An: 1983
Managementul administratiei publice - curs universitar -
Sitech
Stoica Ion
212 pagini
An: 2010
Organizarea si rolul institutiilor si autoritatilor administratiei publice - Note de curs
Universitatea din Bucuresti
Romeo Paul Postelnicu
49 pagini
An: 2005
Bugetul public national si trezoreria publica
Sitech
Emilia Clipici
226 pagini
An: 2009
Sistemul de pensii bazat pe principiul contributivitatii
Sitech
164 pagini
An: 2010
Probleme Economice, Nr. 12/1973
Combinatul Poligrafic Casa Scinteii
Academia de Stiinte Sociale si Politice
176 pagini
An: 1973
Economie politica, Volumul I
Fundatiei Romania de Maine
Constantin Enache
328 pagini
An: 2009
Ghid de investitii personale, Editia a II-a
kmarket
Eugen Voicu
238 pagini
An: 2005
Noi modele statistice in studiul durabilitatii produselor
Academiei Republicii Socialiste Romania
Viorel Gh. Voda
156 pagini
An: 1980
Fundamentele contabilitatii institutiilor publice
Sitech
Cristina Otilia Constantin
244 pagini
An: 2021
Managementul administratiei publice - curs universitar -
Sitech
Stoica Ion
212 pagini
An: 2010