Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 26,95 LEI
Reputat romancier, dramaturg si scenarist, David Lodge se numara astazi printre clasicii in viata ai literaturii britanice.
Cind universitatea a decis sa uneasca departamentele de engleza si lingvistica, profesorul Desmond Bates din Mort de surd (2008) s-a pensionat anticipat. Dar acum totul i se pare fara rost: ii lipseste rutina academica si si-a pierdut apetitul pentru cercetare. Iar asta nu inseamna nimic pe linga faptul ca il ameninta pierderea auzului, o sursa constanta de certuri domestice si stinjeneli sociale. In traditia populara, observa el, surzenia este considerata un fenomen comic, in timp ce, de pilda, orbirea este tragica, insa pentru o persoana surda nu?i chiar asa o gluma. In aceste imprejurari, totusi, Desmond ajunge sa aiba o relatie cu o femeie mai tinara, al carei comportament si viziune asupra lumii ameninta sa destabilizeze complet viata lui obisnuita. Amuzant si emotionant, romanul ne spune povestea eforturilor unui om de a se deprinde cu propriile metehne, cu ideea propriei morti, cu imbatrinirea si efemeritatea, in general, punind in scena insasi comedia si tragedia vietii umane.
„Cu ultimul sau roman, David Lodge se intoarce la genul care l-a consacrat: romanul campusului universitar, inaugurat de Kinsley Amis si Malcolm Bradbury... Acesta ii ofera lui Lodge ocazia de a-si dovedi remarcabilele calitati de analist, care ii permit sa descrie lupta lui Desmond cu batrinetea, mortalitatea, capcanele seductiei si izolarea.” (The Times)
Comandă online Mort de surd la 26,95 lei scrisă de David Lodge, tiparită la editura Polirom în anul 2009. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Mort de surd nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Mc Mafia - Crime fara frontiere
Curtea Veche
MISHA GLENNY
396 pagini
An: 2009
Dragoste la Rio
Alcris
Catherine GEORGE
256 pagini
An: 1995
Zana gheturilor
Alcris
Jane Silverwood
166 pagini
An: 1995
Printul de aur
Eminescu
Constantin Cuza
256 pagini
An: 1971
Al doilea motiv
Ion Creanga
Constantin Georgescu
586 pagini
An: 1972