
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 29,90 LEI
ISBN: 973-586-172-0
Autor(i): RABIN, Leah
Traducător(i): ANDREI, Ileana
Editura: Institutul European
Colecția: Memorii
Anul apariției: 2000
Nr. pagini: 365 pagini
Categorii: Biografii - Memorialistică, Beletristică și critică
Format 1/16 (54x84)
Recent, lui Yasser Arafat i s-a cerut sa spuna ce il facea pe Yitzhak sa fie unic. , a raspuns acesta. . Yitzhak s-a considerat el insusi un om norocos, daca nu cumva chiar fericit. Rareori isi ingaduia luxul fericirii. Intotdeauna intervenea ceva care sa-l retina de la asemenea sentimente, chiar si la victoria din Razboiul de Sase Zile, niciodata in timpul procesului de pace sau cind a iesit victorios in a doua sa candidatura de prim-ministru. Nu-l preocupa sa savureze maretia momentului. Era prea realist. Intotdeauna era o munca de facut, treburi neterminate pe agenda, ziua de miine care il astepta.
Ceea ce l-a facut fericit, totusi, a fost recunoasterea ca istoria ii harazise mai mult decit o a doua sansa: sansa de a unifica Ierusalimul in 1967, dupa ce-l lasase divizat in 1948. Apoi, sansa de a asigura viitorul natiunii pe care luptase din greu sa o infiinteze. A doua candidatura ca prim-ministru a constituit ocazia de a schimba prioritatile tarii; dupa trei ani si jumatate a realizat mult din ceea ce promisese, dublind bugetul pentru educatie, marind de patru ori investitiile straine, efectuind reforma sanitara, reducind somajul la jumatate, absorbind sute de mii de imigranti evrei, supraveghind o intreaga retea a Israelului, reconstruind sistemul electric, modernizind sistemul de telecomunicatii si lansind programul de cercetare tehnica, acele incubatoare de tehnologie care urmeaza sa revolutioneze industria israeliana. Dar, mai presus de toate, istoria l-a binecuvintat cu sansa de a-si conduce tara intr-o epoca a pacii. S-a dovedit a fi el insusi un luptator pentru pace si nu doar un simplu combatant.
Lucrurile au ramas neterminate dupa moartea sa. Ierusalimul, Siria, volatila si inca fragila pace, ca sa nu mai vorbim de frictiunile din interiorul tarii, de fortele violente care i-au dorit moartea - toate acestea si inca multe altele reclama mintea lui clara, mina ferma si sufletul sau cinstit. E greu pentru mine sa vad ca tocmai aceste calitati fericite au fost, in parte, cauza mortii lui, ca si cum ar fi fost vorba de o imperfectiune tragica a unui erou legendar. Yitzhak era prea hotarit sa le faca pe toate singur. Chiar daca simtea altceva in sinea sa, aceasta e fateta pe care o arata el familiei, suporterilor si detractorilor din guvern si din popor. Am fost vinovati ca l-am crezut si am avut incredere in asigurarile lui ca situatia se afla sub control.
Comandă online Viata noastra. Posteritatea lui la 29,90 lei isbn 973-586-172-0 scrisă de RABIN, Leah ANDREI, Ileana, tiparită la editura Institutul European. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Viata noastra. Posteritatea lui nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Morminte vii
Institutul European
CHIOREANU Nistor
973-9148-00-X
383 pagini
An: 1992
Eugen Doga - Muzica este prima si ultima mea iubire
Prut International
Luminita Dumbraveanu
296 pagini
An: 2012
Grigorie condamnat la glorie
Grafema Libris
Ion Proca
155 pagini
An: 2006
Mihai Cimpoi - Sunt un om de cultura devenit un destin
Prut
Aliona Grati
205 pagini
An: 2013
Reverberatii
Eminescu
Elena Ghirvu-Calin
164 pagini
An: 1971
Marturisiri
Editura de Stat pentru Literatura si Arta
Lucian Rudnicki
238 pagini
An: 1957
Cucereste-ma din nou
Litera
Lorraine Heath
294 pagini
An: 2017
Dragoste rea
Tineretului
Sidonia Dragusanu
302 pagini
An: 1960
Dimitrie Cantemir. Dimensiuni ale universalitatii - Studii. Sinteze. Eseuri
Gunivas
288 pagini
An: 2008
Viata ca un roman - Constantin Stere scriitorul. Eseuri
Gunivas
Eugen Simion, Mihai Cimpoi
146 pagini
An: 2015
Opere, 5 Teatru
Minerva
Lucian Blaga
488 pagini
An: 1977