Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 9,99 LEI
Autor(i): Lars Saabye Christensen
Editura: Realitatea Catavencu
Colecția: Literatura
Categorii: Literatura universala, Beletristică și critică
Urmatorul autor pe care vi-l aduce Colectia „Literatura" a ajuns superstar al literaturii norvegiene inspirindu-se din muzica si viata oamenilor din jur.
La patruzeci de ani de la revolutia pe care a adus-o mai ’68, careia cei patru Beatles ii dedicau piesa „Revolution", Cotidianul propune cititorilor un roman impregnat de atmosfera anilor ’60 si care, deloc intimplator, se numeste „Beatles". Este cartea care l-a facut pe autorul ei, Lars Saabye Christensen, unul dintre cei mai cunoscuti scriitori ai Norvegiei si pe care cititorii au votat-o drept cel mai bun roman norvegian din ultimii 25 de ani.
Povestea celor patru tineri in jurul carora este construit romanul are, de fapt, puternice radacini in biografia lui Christensen. Nascut in 1953 la Oslo, si-a petrecut copilaria si adolescenta intr-un cartier mic-burghez al capitalei norvegiene, unde a facut cunostinta cu tot ceea ce aduceau anii ’60 in Europa: televiziune, muzica rock, cinema, benzi desenate, pe scurt, cultura populara. Absorbind toate aceste elemente pe care le aducea modernizarea, Christensen a absolvit Universitatea din Oslo, obtinindu-si masteratul in istoria artelor si a literaturii, precum si in istoria ideilor. In 1976 publica prima carte, volumul de poezie „Povestea lui Gly", urmata de romanele „Amatorul" (1977) si „Biletele" (1980), in care incepe sa-si construiasca tema la care nu va renunta niciodata: povestile de viata ale unor tineri aflati in etapa maturizarii. „Am inceput sa scriu cind eram foarte tinar, dar imi cautam mereu adevarata lume literara. Dupa care, intr-o zi, uitindu-ma pe fereastra casei mele din Oslo, mi-am dat seama ca aceasta lume era despre mine, era lumea mea si a celor cu care am crescut. Am ajuns la literatura prin dragostea mea fata de muzica rock. Asa ca, la 25 de ani, am inceput sa scriu romanul «Beatles»", spunea Christensen intr-un interviu acordat anul trecut ziarului „The Independent".
Desi majoritatea cartilor sale sint romane, scriitorul care nu a parasit nici astazi orasul Oslo, unde locuieste alaturi de sotia sa, a trecut prin foarte multe genuri, de la poezia de debut pina la scenarii de film, piese de teatru, ba chiar povestiri detectivistice. A facut o adaptare pentru televiziune a trilogiei „August", a unui alt scriitor-cult norvegian, Knut Hamsun, si s-a implicat in promovarea tinerilor autori, participind la lecturi-performance alaturi de o trupa muzicala din Norvegia. Ca orice scriitor activ, care ajunge in egala masura la public si la critica, Christensen a primit numeroase premii, cartile sale fiind traduse in peste 20 de limbi. In afara de „Beatles", cel mai cunoscut roman al sau este „The Half Brother", publicat in 2001, care a fost un boom editorial
Comandă online Beatles la 9,99 lei scrisă de Lars Saabye Christensen, tiparită la editura Realitatea Catavencu face parte din colecția Literatura. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Beatles nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Maine in batalie sa te gandesti la mine
Univers
JAVIER MARIAS
9781602571860
332 pagini
An: 2009
Peripetiile bunului parinte Mockinpott
Realitatea Catavencu
Hisashi Inoue
206 pagini
An: 2008
Autostrada din sud
Minerva
Julio Cortázar
164 pagini
An: 1994
Inainte de tacere
Rao
Ernesto Sabato
186 pagini
An: 2000
Desertul tatarilor
Univers
Dino Buzzati
224 pagini
An: 1996
Aventura unui fotograf in La Plata
Echinox
Adolfo Bioy Casares
144 pagini
An: 1997
Drumuri si raspintii
Univers
Feodor Abramov
310 pagini
An: 1976
Pentru Europa. Integrarea Romaniei. Aspecte ideologice si culturale
Polirom
Adrian Marino
224 pagini
An: 1995
James Bond Moonraker
Universala
Ian Fleming
254 pagini
An: 2010
Vraja interzisa
Alcris
Patricia Wilson
205 pagini
An: 1996
Si stelele plang...
Alcris
Sara Craven
150 pagini
An: 1998
Sa lasam dragostea deoparte
Alcris
Lindsay Armstrong
198 pagini
An: 1995