Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 26,95 LEI
Autor(i): Adam Michnik
Traducător(i): Sabra Daici
Editura: Polirom
Colecția: Plural M
Anul apariției: 2009
Nr. pagini: 256 pagini
ISBN: 978-973-46-1432-5
Categorii: Politică, Dezvaluiri si documente, Diverse
O selectie de eseuri remarcabile din cele mai recente carti ale lui Adam Michnik, abordind teme diverse – istorice, sociale, literare, religioase. Folosindu-si vastele cunostinte de istoric si experienta de revolutionar, Michnik descifreaza pentru cititori lucruri care s-au intimplat chiar sub ochii lor sau apeleaza la trecut pentru a „ilumina” prezentul. Reflecteaza asupra revolutiilor morale, a pericolelor radicalismului, a minciunii si tradatorilor, a politicienilor de ieri si de azi. Volumul, prefatat de cunoscutul politolog Vladimir Tismaneanu, are o postfata semnata de Jozef Tischner, scrisa special pentru una dintre cartile redactorului-sef al Gazetei Wyborcza.
„Personaj intrat in legenda, iubit, admirat, adulat, detestat, ponegrit, contestat, hulit, Adam Michnik este unul dintre cei mai cunoscuti intelectuali critici ai timpurilor noastre. In raport cu el, nimeni nu ramine neutru. Este un magnet al pasiunilor, pozitive si negative. Istoric de mare clasa, indragostit patimas de cultura poloneza, Michnik a fost si ramine un mare nonconformist, un idealist care isi poate adeseori nedumeri amicii prin pozitiile sale acontre courant. Este un spirit eminamente liber.” (Vladimir Tismaneanu)
„Personaj intrat in legenda, iubit, admirat, adulat, detestat, ponegrit, contestat, hulit, Adam Michnikeste unul dintre cei mai cunoscuti intelectuali critici ai timpurilor noastre. In raport cu el, nimeni nu ramine neutru. Este un magnet al pasiunilor, pozitive si negative. Istoric de mare clasa, indragostit patimas de cultura poloneza, Michnik a fost si ramine un mare nonconformist, un idealist care isi poate adeseori nedumeri amicii prin pozitiile sale acontre courant. Este un spirit eminamente liber.” (Vladimir Tismaneanu)
„Michnik este un dusman «visceral» al totalitarismului. Asta inseamna ca Michnik se ocupa de putere. Totusi, nu-l intereseaza atit puterea in general, cit varianta ei patologica – puterea totalitara. Pentru ca puterea totalitara s-a ocupat de Michnik de foarte devreme, Michnik s-a ocupat de puterea totalitara – de comunism, fascism si de consecintele lor europene... Dupa cum singur marturiseste, Michnik cunoaste bine ispitele puterii – mai ales ale celei care justifica violenta. Luptind impotriva ispitei din sine, Michnik se identifica si mai mult cu idealurile democratiei. Nu inseamna insa ca este total necritic la adresa lor. Repeta cu placere o asertiune cunoscuta: «Democratia nu e regimul politic ideal, dar pina acum nu s-a inventat ceva mai bun».” (Jozef Tischner
Comandă online Marturisirile unui disident convertit la 26,95 lei scrisă de Adam Michnik Sabra Daici, tiparită la editura Polirom. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Marturisirile unui disident convertit nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Viata sexuala a presedintilor americani
Niculescu
Nigel Cawthorne
328 pagini
An: 2009
Strategia Revansei
Politica
Ernst Henry
65 pagini
An: 1961
Zece ani rai
Rao Books
Mugur Ciuvica
282 pagini
An: 2015
The Three Trillion Dollar War - The True Cost of the Iraq Conflict
W.W.Norton and Company
Joseph E. Stiglitz, Linda J. Bilmes
9780393334173
357 pagini
An: 2008
Adevarata fata a lui Traian Basescu
Jurnalul National
Marius Oprea
188 pagini
An: 2012
Dialectica marxista si stiintele moderne, Volumul al III-lea
Politica
389 pagini
An: 1962
Valentele jandarmeriei romane in managementul crizelor pe alte spatii geografice
Sitech
Catalin Enuta
76 pagini
An: 2015
Revista de investigare a criminalitatii Anul II, Nr. 4/2009
Sitech
Costica Voicu
328 pagini
An: 2009
Actiunile Uniunii Europene sub egida politicii europene de securitate si aparare comune
Sitech
Catalin Enuta
64 pagini
An: 2014
Democratia directa. Un model de guvernare care ar putea sa salveze Romania
Sitech
Tudor Olimpius Bompa
226 pagini
An: 2017
Sa invatam stenografia in limbile romana, franceza, engleza
Stiintifica
Pierre Dephanis
246 pagini
An: 1966
Sa nu ne temem de apa
Sport-Turism
Mircea Olaru
138 pagini
An: 1988
Nu pot sa uit
Didactica si Pedagogica
Mihnea Moisescu
106 pagini
An: 1977
Studii de sah
Sport-Turism
Emilian Dobrescu
198 pagini
An: 1984
Contributii la cunoasterea istoriei colegiului national Fratii Buzesti (1882-2005), Volumul al IV-lea
MJM
Adrian Butoi, Nicusor Stanciu
656 pagini
An: 2005