Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 75,00 LEI
Autor(i): MILTON FRIEDMAN , ROSE FRIEDMAN
Editura: Publica
Anul apariției: 2009
Nr. pagini: 424 pagini
ISBN: 978-973-1931-12-8
Categorii: Economie
Cuprins Căci toÅ£i oamenii sunt creaÅ£i egali (Prefaţă de CrenguÅ£a Nicolae) Cuvânt înainte la ediÅ£ia Harvest Prefaţă Introducere 1 Puterea pieÅ£ei 2 Tirania controalelor 3 Anatomia crizei 4 Din leagăn ÅŸi până la mormânt 5 Am fost creaÅ£i egali 6 Ce se întâmplă cu ÅŸcolile noastre? 7 Cine protejeazã consumatorul? 8 Cine protejeazã lucrătorul? 9 Remediul pentru inflaÅ£ie 10 Vremurile se schimbă Anexe Note
Libertatea de a alege de Milton Friedman & Rose Friedman este a treia carte din Co-lecţia de economie, un proiect realizat în parteneriat cu Business Magazin şi susţinut de OTP Bank – o selecţie de cărţi “clasice” despre principiile de funcţionare a economiei.
în această carte clasică despre economie, libertate şi relaţiile dintre cele două, Milton şi Rose Friedman explică modul în care explozia legilor şi a reglementărilor a erodat libertatea fiecăruia dintre noi şi ne-a afectat prosperitatea. Pornind de la exemplul Statelor Unite, autorii propun spre analiză capitalismul competitiv ca sistem al libertăţii economice şi politice, cu implicatii pozitive pentru funcţionarea internă a societăţii.
Puternică şi convingătoare, Libertatea de a alege ne explică ce trebuie să schimbăm ca să fim din nou sănătoşi economic şi liberi.
"Aş vrea ca lumea să îşi amintească de mine ca de un prieten al libertăţii. Dacă analizezi istoria, vezi că, oriunde există creştere economică şi unde capitalimsul înfloreşte, oamenii trăiesc mai mult şi mai bine."
"Milton Friedman readuce în atenţie adevărul şi ne aminteste cât de liber şi îmbelşugat poate funcţiona societatea – dacă îi permitem. De aceea a meritat Premiul Nobel pentru economie şi de aceea merită să citiţi această carte."
"O carte remarcabilă pentru claritate, candoare, logică şi părerea explicită despre implicaţiile politice."
"Excelentă această carte. Nu am mai citit o descriere atât de directă şi simplă a relelor din societatea noastră şi nici a măsurilor pe care noi, ca cetăţeni într-o democraţie, ar trebui să le luăm."
"De-a lungul generaţiilor, există foarte puţini oameni cu idei suficient de originale ca să modifice vizibil direcţia civilizaţiei. Milton este unul dintre aceşti câţiva oameni."
Milton Friedman (1912 – 2006) a influenţat decisiv politicile economice din secolul 20 nu numai în Statele Unite, ci şi în America de Sud, Orientul îndepărtat sau Europa de Est.
Din a doua jumătate a anilor `50, Friedman începe să publice studii şi ipoteze despre monetarism. Numele său este legat de schimbarea fundamentală a rolului acordat politicii monetare şi puterii băncii centrale, care se produce odata cu apariţia cărtii “O istorie monetară a Statelor Unite, 1867 – 1960”, scrisă în colaborare cu Anna Schwartz. în această carte susţine teza conform căreia “Inflaţia este, oriunde şi oricând, un fenomen monetar.”
în 1976 este răsplătit cu premiul Nobel pentru economie pentru realizările sale în analiza consumului, istoria şi teoria monetară şi demonstrarea complexităţii politicii de stabilizare.
Comandă online Libertatea de a alege - O declaratie personala la 75,00 lei scrisă de MILTON FRIEDMAN , ROSE FRIEDMAN, tiparită la editura Publica în anul 2009. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Libertatea de a alege - O declaratie personala nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Economie politica, Volumul I
Fundatiei Romania de Maine
Constantin Enache
328 pagini
An: 2009
Noi modele statistice in studiul durabilitatii produselor
Academiei Republicii Socialiste Romania
Viorel Gh. Voda
156 pagini
An: 1980
Managementul administratiei publice - curs universitar -
Sitech
Stoica Ion
212 pagini
An: 2010
Finantele intreprinderilor
Didactica si Pedagogica
206 pagini
An: 1993
Organizarea si rolul institutiilor si autoritatilor administratiei publice - Note de curs
Universitatea din Bucuresti
Romeo Paul Postelnicu
49 pagini
An: 2005