Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  400,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2009

Tip copertă: tare

Categorii: Diverse, Animale de companie, Casa si Gradina

Cuprins

Introducere


Cap. 1 Furaje ÅŸi alimente administrate în alimentaÅ£ia animalelor de companie
1.1. Nutreţuri de origine vegetală
1.1.1. Nutreţuri verzi cultivate anuale şi perene
1.1.2. Alte nutreţuri verzi, zarzavaturi şi legume
1.1.3. Rădăcinoase, tuberculifere şi bostănoase
1.1.4. Fructe
1.1.5. Nuci
1.1.6. Grăunţe de cereale
1.1.7. Boabe de leguminoase
1.1.8. Seminţe oleaginoase. Alte seminţe
1.1.9.Nutreţuri fibroase
1.1.10. Nutreţuri prelucrate
1.2. Nutreţuri de origine animală
1.2.1. Carne ÅŸi organe
1.2.2. Subprodusele din carne
1.2.3. Alte produse de origine animală
1.2.4. Laptele
1.2.5. Subprodusele din lapte
1.2.6. Ouăle
1.2.7. PeÅŸtele
1.2.8. Grăsimile vegetale şi animale
1.3. Nutreţuri de origine microorganică
1.4. Nutreţuri de origine minerală
1.5. Alte tipuri de suplimente nutritive
Bibliografie selectivă


Cap. 2 Alimentaţia păsărilor de colivie
2.1. Particularităţi anatomice, fiziologice şi de digestie la păsările de colivie
2.2. Necesarul de substanţe nutritive la păsările de colivie
2.2.1. Necesarul de energie
2.2.2. Necesarul de proteine
2.2.3. Necesarul de lipide
2.2.4. Necesarul de glucide
2.2.5. Necesarul de săruri minerale
2.2.6. Necesarul de vitamine
2.2.7. Necesarul de apă
2.3. Tipuri de furaje ÅŸi alimente administrate în hrana păsărilor de colivie
2.4. Tipuri de alimentaţie
2.5. PeruÅŸii
2.5.1. Taxonomie, origine ÅŸi răspândire
2.5.2. Particularităţi de alimentaţie la peruşi
2.6. Papagalii
2.6.1. Taxonomie, origine ÅŸi răspândire
2.6.2. Particularităţi de alimentaţie
2.7. Canarii
2.7.1. Taxonomie, origine ÅŸi răspândire
2.7.2. Particularităţi de alimentaţie
2.8. Porumbeii
2.8.1. Taxonomie, origine ÅŸi răspândire
2.8.2. NutreÅ£uri recomandate în alimentaÅ£ia porumbeilor
2.8.3. Particularităţi de alimentaţie la porumbei
2.9. Hrana comercială
Bibliografie selectivă


Cap. 3 Alimentaţia animalelor rozătoare
3.1. Iepurele
3.1.1. Taxonomie, origine, răspândire
3.1.2. Particularităţi ale aparatului digestiv şi de digestie la iepure
3.1.3. Particularităţi biologice, fiziologice şi de comportament
3.1.4. Necesarul de substanţe nutritive
3.1.4.1. Necesarul de energie
3.1.4.2. Necesarul de proteină
3.1.4.3. Necesarul de glucide
3.1.4.4.Necesarul de lipide
3.1.4.5. Necesarul de substanţe minerale
3.1.4.6.Necesarul de vitamine
3.1.5. Particularităţi de alimentaţie
3.2. Porcul de Guineea
3.2.1. Taxonomie, origine, răspândire
3.2.2. Particularităţile aparatului digestiv la Porcul de Guineea
3.2.3. Particularităţi biologice, fiziologice şi de comportament
3.2.4. Necesarul de substanţe nutritive
3.2.4.1. Necesarul de energie
3.2.4.2. Necesarul de proteină
3.2.4.3. Necesarul de lipide
3.2.4.4. Necesarul de glucide
3.2.4.5. Necesarul de substanţe minerale
3.2.4.6. Necesarul de vitamine
3.2.5. Particularităţi de alimentaţie
3.3. Hamsterul
3.3.1. Taxonomie, origine, răspândire
3.3.2. Particularităţi ale aparatului digestiv la hamster
3.3.3. Particularităţi biologice, fiziologice şi de comportament
3.3.4. Necesarul de substanţe nutritive
3.3.4.1. Necesarul de energie
3.3.4.2. Necesarul de proteină
3.3.4.3. Necesarul de lipide
3.3.4.4. Necesarul de glucide
3.3.4.5. Necesarul de substanţe minerale
3.3.4.6. Necesarul de vitamine
3.3.5. Particularităţi de alimentaţie
3.4. Åžoarecele
3.4.1. Taxonomie, origine, răspândire
3.4.2. Particularităţile aparatului digestiv la şoarece
3.4.3. Particularităţi biologice, fiziologice şi de comportament
3.4.4. Necesarul de substanţe nutritive
3.4.4.1. Necesarul de energie
3.4.4.2. Necesarul de proteină
3.4.4.3. Necesarul de lipide
3.4.4.4. Necesarul de glucide
3.4.4.5. Necesarul de substanţe minerale
3.4.4.6. Necesarul de vitamine
3.4.5. Particularităţi de alimentaţie
3.5. Gerbilul
3.5.1. Taxonomie, origine, răspândire
3.5.2. Particularităţi ale aparatului digestive la gerbil
3.5.3. Particularităţi biologice, fiziologice şi de comportament
3.5.4. Necesarul de substanţe nutritive
3.5.4.1. Necesarul de energie
3.5.4.2. Necesarul de proteină
3.5.4.3. Necesarul de lipide
3.5.4.4. Necesarul de substanţe minerale
3.5.4.5. Necesarul de vitamine
3.5.5. Particularităţi de alimentaţie
3.6. Chinchilla
3.6.1. Taxonomie, origine, răspândire
3.6.2. Particularităţi ale aparatului digestiv la chinchilla
3.6.3. Particularităţi biologice, fiziologice şi de comportament
3.6.4. Necesarul de substanţe nutritive
3.6.4.1. Necesarul de energie
3.6.4.2. Necesarul de proteină
3.6.4.3.Necesarul de lipide
3.6.4.4. Necesarul de substanţe minerale
3.6.4.5. Necesarul de vitamine
3.6.5. Particularităţi de alimentaţie
3.7. Hrana comercială
Bibliografie selcetivă


Cap. 4 Alimentaţia peştilor de acvariu
4.1. Taxonomie, origine
4.2. Particularităţi anatomice, fiziologice şi de digestie la peştii de acvariu
4.3. Necesarul de substanţe nutritive pentru peştii de acvariu
4.3.1. Necesarul de energie
4.3.2. Necesarul de proteine
4.3.3. Necesarul de lipide
4.3.4. Necesarul de glucide
4.3.5. Necesarul de săruri minerale
4.3.6. Necesarul de vitamine
4.3.7. Pigmenţii
4.4. Tipuri de furaje ÅŸi alimente administrate în hrana peÅŸtilor
4.4.1. Hrana vie
4.4.2. Hrana congelată
4.4.3. Hrana uscată
4.5. Particularităţi de alimentaţie la peştii de acvariu
4.6. Hrana comercială pentru peşti
Bibliografie selectivă


Cap. 5 Alimentaţia reptilelor
5.1. Broaştele ţestoase
5.1.1. Taxonomie, origine, răspândire
5.1.2. Particularităţi ale aparatului digestiv şi de digestie la broaştele ţestoase
5.1.3. Particularităţi biologice, fiziologice şi de comportament
5.1.4. Necesarul de substanţe nutritive la broaştele ţestoase
5.1.4.1. Necesarul de energie
5.1.4.2. Necesarul de proteină
5.1.4.3. Necesarul de lipide
5.1.4.4. Necesarul de glucide
5.1.4.5. Necesarul de săruri minerale
5.1.4.6. Necesarul de vitamine
5.1.5. Tipuri de furaje ÅŸi alimente administrate în hrana broaÅŸtelor Å£estoase
5.1.6. Particularităţi de alimentaţie la broaştele ţestoase de apă şi de uscat
5.2. Iguanele
5.2.1. Taxonomie, origine, răspândire
5.2.2. Particularităţi anatomice, fiziologice şi de digestie la iguane
5.2.3. Particularităţi biologice, fiziologice şi de comportament
5.2.4. Necesarul de substanţe nutritive la iguane
5.2.4.1. Necesarul de energie
5.2.4.2. Necesarul de proteină
5.2.4.3. Necesarul de lipide
5.2.4.4. Necesarul de glucide
5.2.4.5. Necesarul de substanţe minerale
5.2.4.6. Necesarul de vitamine
5.2.5. Tipuri de furaje ÅŸi alimente administrate È‹n hrana iguanelor
5.2.6. Particularităţi de alimentaţie la iguane
5.3. Hrana comercială pentru broaşte ţestoase
Bibliografie selectivă


Cap. 6 AlimentaÅ£ia la câine ÅŸi pisică
6.1. Câinele
6.1.1. Taxonomie, origine, răspândire
6.1.2. Particularităţi anatomice, fiziologice ÅŸi de digestie la câine
6.1.3. Particularităţi biologice, fiziologice şi de comportament
6.1.4. Necesarul de substanÅ£e nutritive la câine
6.1.4.1. Necesarul de energie
6.1.4.2. Necesarul de proteine
6.1.4.3. Necesarul de lipide
6.1.4.4. Necesarul de glucide
6.1.4.5. Necesarul de săruri minerale
6.1.4.6. Necesarul de vitamine
6.1.4.7. Necesarul de apă
6.1.5. Tipuri de furaje ÅŸi alimente administrate È‹n hrana cânilor
6.1.6. Particularităţi de alimentaÅ£ie la câini
6.1.6.1. Particularităţi de alimentaţie la pui
6.1.6.2. Particularităţi de alimentaţie la tineret
6.1.6.3. Particularităţi de alimentaţie la adult
6.1.6.4. Particularităţi de alimentaţie la senior
6.2. Pisica
6.2.1. Taxonomie, origine, răspândire
6.2.2. Particularităţi anatomice, fiziologice şi de digestie la pisică
6.2.3. Particularităţi biologice, fiziologice şi de comportament
6.2.4. Necesarul de substanţe nutritive la pisică
6.2.4.1. Necesarul de energie
6.2.4.2. Necesarul de proteine
6.2.4.3. Necesarul de lipide
6.2.4.4. Necesarul de glucide
6.2.4.5. Necesarul de săruri minerale
6.2.4.6. Necesarul de vitamine
6.2.4.7. Necesarul de apă
6.2.5. Tipuri de furaje ÅŸi alimente administrate în hrana pisicilor
6.2.6. Particularităţi de alimentaţie la pisici
6.2.6.1. Particularităţi de alimentaţie la pui
6.2.6.2. Particularităţi de alimentaţie la adulte
6.3. Hrana comercială şi hrana tradiţională
Bibliografie selectivă


Anexa 1 Nutreţuri verzi cultivate anuale şi perene ; Rădăcinoase, tuberculifere şi bostănoase ; Fructe ; Nuci ; Grăunţe de cereale şi amestecuri de cereale ; Boabe de leguminoase ; Seminţe oleaginoase ; Furaje prelucrate de origine vegetală şi animală ; Furaje de origine minerală.
Anexa 2 Tipuri de furaje pentru peÅŸti
Anexa 3 Echivalarea greutăţii vii a unui animal în greutate metabolică
Anexa 4 Conţinutul nutritiv al leguminoaselor şi gramineelor verzi
Anexa 5 Conţinutul nutritiv al unor nutreţuri verzi, zarzavaturi şi legume
Anexa 6 Conţinutul nutritiv al unor nutreţuri rădăcinoase, tuberculifere şi bostănoase
Anexa 7 Conţinutul nutritiv al unor grăunţe de cereale şi subproduse ale acestora
Anexa 8 Conţinutul nutritiv al unor boabe de leguminoase
Anexa 9 Conţinutul nutritiv al unor seminţe de oleaginoase şi alte seminţe
Anexa 10 Conţinutul nutritiv al unor fructe
Anexa 11 Conţinutul nutritiv al unor nuci
Anexa 12 Conţinutul nutritiv al unor sortimente de carne, organe şi peşte
Anexa 13 Conţinutul nutritiv al unor sortimente de lapte şi ouă
Anexa 14 ConÅ£inutul nutritiv al unor alimente administrate în hrana animalelor de companie
Anexa 15 Valoarea nutritivă medie a principalelor materii prime utilizate în industria de NC pentru păsări
Anexa 16 CompoziÅ£ia chimică brută a principalelor nutreÅ£uri utilizate în alimentaÅ£ia păsărilor de colivie
Anexa 17 CompoziÅ£ia chimică brută a alimentelor ÅŸi furajelor pentru reÅ£etele de NC la câini
Anexa 18 Grăsimi ÅŸi compoziÅ£ia în acizi graÅŸi a alimentelor ÅŸi furajelor pentru câini
Anexa 19 Furaje, alimente ÅŸi suplimente nutritive administrate în alimentaÅ£ia animalelor
Anexa 20 Dicţionar explicativ al unor termeni
Anexa 21 Conversii unităţi de măsură
Anexa 22 Listă de abrevieri

Descriere

Incă de la începutul secolului XX percepţia omului asupra animalelor de companie şi mai ales asupra câinelui şi a pisicii s-a schimbat radical. Atât omul cât şi animalele cu care convieţuieşte, au evoluat şi şi-au schimbat comportamentul alimentar, fiziologic şi digestiv în funcţie de factorii de mediu şi evoluţia societăţii.

Piaţa unică europeană aduce modificări majore în tipul de alimentaţie prin libera circulaţie a produselor alimentare, primare şi secundare, multe dintre acestea nespecifice ţării noastre. Organismul uman şi cel animal reacţionează semnificativ la impactul cu noile produse, mai ales când trecerile la un nou aliment sau tip de alimentaţie se fac brusc, fără perioade de acomodare.

După o prezentare a principalelor furaje şi alimente folosite în hrana animalelor de companie, lucrarea abordează alimentaţia acestora, prin prisma particularităţilor anatomice, fiziologice, biologice, de comportament şi în final de digestie, cei mai importanţi factori de influenţă a tipului de alimentaţie.

Materialul informativ este completat cu o serie de fotografii, majoritatea originale, ale furajelor şi alimentelor folosite în hrana animalelor de companie (anexele 1 şi 2), compoziţia chimică a furajelor şi alimentelor (anexele 4 -18), prezentarea în limbile română, latină, engleză şi franceză a denumirilor furajelor şi alimentelor (anexa 19), un dicţionar explicativ al unor termeni ştiinţifici (anexa 20), un tabel de conversie a principalelor unităţi de măsură folosite în alimentaţia animalelor (anexa 21) şi o listă explicativă a abrevierilor folosite în text (anexa 22).

Cartea se doreşte a fi atât un ghid pentru studenţi, viitori specialişti în nutriţia animalelor cât şi pentru proprietarii animalelor de companie.

Pentru realizarea acesteia muţumesc domnului Prof.univ.dr. Pârvu Gheorghe sub a cărui îndrumare, cu profesionalism, răbdare şi bunăvoinţă, cartea a fost evaluată ştiintific.


Autorul


Comandă online Nutritia si alimentatia animalelor de companie la 400,00 lei scrisă de Violeta-Elena Simion, tiparită la editura Elisavaros în anul 2009. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Nutritia si alimentatia animalelor de companie nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.