Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 400,00 LEI
Autor(i): Violeta-Elena Simion
Editura: Elisavaros
Anul apariției: 2009
Tip copertă: tare
Categorii: Diverse, Animale de companie, Casa si Gradina
Introducere
Cap. 1 Furaje ÅŸi alimente administrate în alimentaÅ£ia animalelor de companie
1.1. Nutreţuri de origine vegetală
1.1.1. Nutreţuri verzi cultivate anuale şi perene
1.1.2. Alte nutreţuri verzi, zarzavaturi şi legume
1.1.3. Rădăcinoase, tuberculifere şi bostănoase
1.1.4. Fructe
1.1.5. Nuci
1.1.6. Grăunţe de cereale
1.1.7. Boabe de leguminoase
1.1.8. Seminţe oleaginoase. Alte seminţe
1.1.9.Nutreţuri fibroase
1.1.10. Nutreţuri prelucrate
1.2. Nutreţuri de origine animală
1.2.1. Carne ÅŸi organe
1.2.2. Subprodusele din carne
1.2.3. Alte produse de origine animală
1.2.4. Laptele
1.2.5. Subprodusele din lapte
1.2.6. Ouăle
1.2.7. PeÅŸtele
1.2.8. Grăsimile vegetale şi animale
1.3. Nutreţuri de origine microorganică
1.4. Nutreţuri de origine minerală
1.5. Alte tipuri de suplimente nutritive
Bibliografie selectivă
Cap. 2 Alimentaţia păsărilor de colivie
2.1. Particularităţi anatomice, fiziologice şi de digestie la păsările de colivie
2.2. Necesarul de substanţe nutritive la păsările de colivie
2.2.1. Necesarul de energie
2.2.2. Necesarul de proteine
2.2.3. Necesarul de lipide
2.2.4. Necesarul de glucide
2.2.5. Necesarul de săruri minerale
2.2.6. Necesarul de vitamine
2.2.7. Necesarul de apă
2.3. Tipuri de furaje ÅŸi alimente administrate în hrana păsărilor de colivie
2.4. Tipuri de alimentaţie
2.5. PeruÅŸii
2.5.1. Taxonomie, origine ÅŸi răspândire
2.5.2. Particularităţi de alimentaţie la peruşi
2.6. Papagalii
2.6.1. Taxonomie, origine ÅŸi răspândire
2.6.2. Particularităţi de alimentaţie
2.7. Canarii
2.7.1. Taxonomie, origine ÅŸi răspândire
2.7.2. Particularităţi de alimentaţie
2.8. Porumbeii
2.8.1. Taxonomie, origine ÅŸi răspândire
2.8.2. NutreÅ£uri recomandate în alimentaÅ£ia porumbeilor
2.8.3. Particularităţi de alimentaţie la porumbei
2.9. Hrana comercială
Bibliografie selectivă
Cap. 3 Alimentaţia animalelor rozătoare
3.1. Iepurele
3.1.1. Taxonomie, origine, răspândire
3.1.2. Particularităţi ale aparatului digestiv şi de digestie la iepure
3.1.3. Particularităţi biologice, fiziologice şi de comportament
3.1.4. Necesarul de substanţe nutritive
3.1.4.1. Necesarul de energie
3.1.4.2. Necesarul de proteină
3.1.4.3. Necesarul de glucide
3.1.4.4.Necesarul de lipide
3.1.4.5. Necesarul de substanţe minerale
3.1.4.6.Necesarul de vitamine
3.1.5. Particularităţi de alimentaţie
3.2. Porcul de Guineea
3.2.1. Taxonomie, origine, răspândire
3.2.2. Particularităţile aparatului digestiv la Porcul de Guineea
3.2.3. Particularităţi biologice, fiziologice şi de comportament
3.2.4. Necesarul de substanţe nutritive
3.2.4.1. Necesarul de energie
3.2.4.2. Necesarul de proteină
3.2.4.3. Necesarul de lipide
3.2.4.4. Necesarul de glucide
3.2.4.5. Necesarul de substanţe minerale
3.2.4.6. Necesarul de vitamine
3.2.5. Particularităţi de alimentaţie
3.3. Hamsterul
3.3.1. Taxonomie, origine, răspândire
3.3.2. Particularităţi ale aparatului digestiv la hamster
3.3.3. Particularităţi biologice, fiziologice şi de comportament
3.3.4. Necesarul de substanţe nutritive
3.3.4.1. Necesarul de energie
3.3.4.2. Necesarul de proteină
3.3.4.3. Necesarul de lipide
3.3.4.4. Necesarul de glucide
3.3.4.5. Necesarul de substanţe minerale
3.3.4.6. Necesarul de vitamine
3.3.5. Particularităţi de alimentaţie
3.4. Åžoarecele
3.4.1. Taxonomie, origine, răspândire
3.4.2. Particularităţile aparatului digestiv la şoarece
3.4.3. Particularităţi biologice, fiziologice şi de comportament
3.4.4. Necesarul de substanţe nutritive
3.4.4.1. Necesarul de energie
3.4.4.2. Necesarul de proteină
3.4.4.3. Necesarul de lipide
3.4.4.4. Necesarul de glucide
3.4.4.5. Necesarul de substanţe minerale
3.4.4.6. Necesarul de vitamine
3.4.5. Particularităţi de alimentaţie
3.5. Gerbilul
3.5.1. Taxonomie, origine, răspândire
3.5.2. Particularităţi ale aparatului digestive la gerbil
3.5.3. Particularităţi biologice, fiziologice şi de comportament
3.5.4. Necesarul de substanţe nutritive
3.5.4.1. Necesarul de energie
3.5.4.2. Necesarul de proteină
3.5.4.3. Necesarul de lipide
3.5.4.4. Necesarul de substanţe minerale
3.5.4.5. Necesarul de vitamine
3.5.5. Particularităţi de alimentaţie
3.6. Chinchilla
3.6.1. Taxonomie, origine, răspândire
3.6.2. Particularităţi ale aparatului digestiv la chinchilla
3.6.3. Particularităţi biologice, fiziologice şi de comportament
3.6.4. Necesarul de substanţe nutritive
3.6.4.1. Necesarul de energie
3.6.4.2. Necesarul de proteină
3.6.4.3.Necesarul de lipide
3.6.4.4. Necesarul de substanţe minerale
3.6.4.5. Necesarul de vitamine
3.6.5. Particularităţi de alimentaţie
3.7. Hrana comercială
Bibliografie selcetivă
Cap. 4 Alimentaţia peştilor de acvariu
4.1. Taxonomie, origine
4.2. Particularităţi anatomice, fiziologice şi de digestie la peştii de acvariu
4.3. Necesarul de substanţe nutritive pentru peştii de acvariu
4.3.1. Necesarul de energie
4.3.2. Necesarul de proteine
4.3.3. Necesarul de lipide
4.3.4. Necesarul de glucide
4.3.5. Necesarul de săruri minerale
4.3.6. Necesarul de vitamine
4.3.7. Pigmenţii
4.4. Tipuri de furaje ÅŸi alimente administrate în hrana peÅŸtilor
4.4.1. Hrana vie
4.4.2. Hrana congelată
4.4.3. Hrana uscată
4.5. Particularităţi de alimentaţie la peştii de acvariu
4.6. Hrana comercială pentru peşti
Bibliografie selectivă
Cap. 5 Alimentaţia reptilelor
5.1. Broaştele ţestoase
5.1.1. Taxonomie, origine, răspândire
5.1.2. Particularităţi ale aparatului digestiv şi de digestie la broaştele ţestoase
5.1.3. Particularităţi biologice, fiziologice şi de comportament
5.1.4. Necesarul de substanţe nutritive la broaştele ţestoase
5.1.4.1. Necesarul de energie
5.1.4.2. Necesarul de proteină
5.1.4.3. Necesarul de lipide
5.1.4.4. Necesarul de glucide
5.1.4.5. Necesarul de săruri minerale
5.1.4.6. Necesarul de vitamine
5.1.5. Tipuri de furaje ÅŸi alimente administrate în hrana broaÅŸtelor Å£estoase
5.1.6. Particularităţi de alimentaţie la broaştele ţestoase de apă şi de uscat
5.2. Iguanele
5.2.1. Taxonomie, origine, răspândire
5.2.2. Particularităţi anatomice, fiziologice şi de digestie la iguane
5.2.3. Particularităţi biologice, fiziologice şi de comportament
5.2.4. Necesarul de substanţe nutritive la iguane
5.2.4.1. Necesarul de energie
5.2.4.2. Necesarul de proteină
5.2.4.3. Necesarul de lipide
5.2.4.4. Necesarul de glucide
5.2.4.5. Necesarul de substanţe minerale
5.2.4.6. Necesarul de vitamine
5.2.5. Tipuri de furaje ÅŸi alimente administrate È‹n hrana iguanelor
5.2.6. Particularităţi de alimentaţie la iguane
5.3. Hrana comercială pentru broaşte ţestoase
Bibliografie selectivă
Cap. 6 AlimentaÅ£ia la câine ÅŸi pisică
6.1. Câinele
6.1.1. Taxonomie, origine, răspândire
6.1.2. Particularităţi anatomice, fiziologice ÅŸi de digestie la câine
6.1.3. Particularităţi biologice, fiziologice şi de comportament
6.1.4. Necesarul de substanÅ£e nutritive la câine
6.1.4.1. Necesarul de energie
6.1.4.2. Necesarul de proteine
6.1.4.3. Necesarul de lipide
6.1.4.4. Necesarul de glucide
6.1.4.5. Necesarul de săruri minerale
6.1.4.6. Necesarul de vitamine
6.1.4.7. Necesarul de apă
6.1.5. Tipuri de furaje ÅŸi alimente administrate È‹n hrana cânilor
6.1.6. Particularităţi de alimentaÅ£ie la câini
6.1.6.1. Particularităţi de alimentaţie la pui
6.1.6.2. Particularităţi de alimentaţie la tineret
6.1.6.3. Particularităţi de alimentaţie la adult
6.1.6.4. Particularităţi de alimentaţie la senior
6.2. Pisica
6.2.1. Taxonomie, origine, răspândire
6.2.2. Particularităţi anatomice, fiziologice şi de digestie la pisică
6.2.3. Particularităţi biologice, fiziologice şi de comportament
6.2.4. Necesarul de substanţe nutritive la pisică
6.2.4.1. Necesarul de energie
6.2.4.2. Necesarul de proteine
6.2.4.3. Necesarul de lipide
6.2.4.4. Necesarul de glucide
6.2.4.5. Necesarul de săruri minerale
6.2.4.6. Necesarul de vitamine
6.2.4.7. Necesarul de apă
6.2.5. Tipuri de furaje ÅŸi alimente administrate în hrana pisicilor
6.2.6. Particularităţi de alimentaţie la pisici
6.2.6.1. Particularităţi de alimentaţie la pui
6.2.6.2. Particularităţi de alimentaţie la adulte
6.3. Hrana comercială şi hrana tradiţională
Bibliografie selectivă
Anexa 1 Nutreţuri verzi cultivate anuale şi perene ; Rădăcinoase, tuberculifere şi bostănoase ; Fructe ; Nuci ; Grăunţe de cereale şi amestecuri de cereale ; Boabe de leguminoase ; Seminţe oleaginoase ; Furaje prelucrate de origine vegetală şi animală ; Furaje de origine minerală.
Anexa 2 Tipuri de furaje pentru peÅŸti
Anexa 3 Echivalarea greutăţii vii a unui animal în greutate metabolică
Anexa 4 Conţinutul nutritiv al leguminoaselor şi gramineelor verzi
Anexa 5 Conţinutul nutritiv al unor nutreţuri verzi, zarzavaturi şi legume
Anexa 6 Conţinutul nutritiv al unor nutreţuri rădăcinoase, tuberculifere şi bostănoase
Anexa 7 Conţinutul nutritiv al unor grăunţe de cereale şi subproduse ale acestora
Anexa 8 Conţinutul nutritiv al unor boabe de leguminoase
Anexa 9 Conţinutul nutritiv al unor seminţe de oleaginoase şi alte seminţe
Anexa 10 Conţinutul nutritiv al unor fructe
Anexa 11 Conţinutul nutritiv al unor nuci
Anexa 12 Conţinutul nutritiv al unor sortimente de carne, organe şi peşte
Anexa 13 Conţinutul nutritiv al unor sortimente de lapte şi ouă
Anexa 14 ConÅ£inutul nutritiv al unor alimente administrate în hrana animalelor de companie
Anexa 15 Valoarea nutritivă medie a principalelor materii prime utilizate în industria de NC pentru păsări
Anexa 16 CompoziÅ£ia chimică brută a principalelor nutreÅ£uri utilizate în alimentaÅ£ia păsărilor de colivie
Anexa 17 CompoziÅ£ia chimică brută a alimentelor ÅŸi furajelor pentru reÅ£etele de NC la câini
Anexa 18 Grăsimi ÅŸi compoziÅ£ia în acizi graÅŸi a alimentelor ÅŸi furajelor pentru câini
Anexa 19 Furaje, alimente ÅŸi suplimente nutritive administrate în alimentaÅ£ia animalelor
Anexa 20 Dicţionar explicativ al unor termeni
Anexa 21 Conversii unităţi de măsură
Anexa 22 Listă de abrevieri
Incă de la începutul secolului XX percepţia omului asupra animalelor de companie şi mai ales asupra câinelui şi a pisicii s-a schimbat radical. Atât omul cât şi animalele cu care convieţuieşte, au evoluat şi şi-au schimbat comportamentul alimentar, fiziologic şi digestiv în funcţie de factorii de mediu şi evoluţia societăţii.
Piaţa unică europeană aduce modificări majore în tipul de alimentaţie prin libera circulaţie a produselor alimentare, primare şi secundare, multe dintre acestea nespecifice ţării noastre. Organismul uman şi cel animal reacţionează semnificativ la impactul cu noile produse, mai ales când trecerile la un nou aliment sau tip de alimentaţie se fac brusc, fără perioade de acomodare.
După o prezentare a principalelor furaje şi alimente folosite în hrana animalelor de companie, lucrarea abordează alimentaţia acestora, prin prisma particularităţilor anatomice, fiziologice, biologice, de comportament şi în final de digestie, cei mai importanţi factori de influenţă a tipului de alimentaţie.
Materialul informativ este completat cu o serie de fotografii, majoritatea originale, ale furajelor şi alimentelor folosite în hrana animalelor de companie (anexele 1 şi 2), compoziţia chimică a furajelor şi alimentelor (anexele 4 -18), prezentarea în limbile română, latină, engleză şi franceză a denumirilor furajelor şi alimentelor (anexa 19), un dicţionar explicativ al unor termeni ştiinţifici (anexa 20), un tabel de conversie a principalelor unităţi de măsură folosite în alimentaţia animalelor (anexa 21) şi o listă explicativă a abrevierilor folosite în text (anexa 22).
Cartea se doreşte a fi atât un ghid pentru studenţi, viitori specialişti în nutriţia animalelor cât şi pentru proprietarii animalelor de companie.
Pentru realizarea acesteia muţumesc domnului Prof.univ.dr. Pârvu Gheorghe sub a cărui îndrumare, cu profesionalism, răbdare şi bunăvoinţă, cartea a fost evaluată ştiintific.
Autorul
Comandă online Nutritia si alimentatia animalelor de companie la 400,00 lei scrisă de Violeta-Elena Simion, tiparită la editura Elisavaros în anul 2009. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Nutritia si alimentatia animalelor de companie nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Ciinii nostri - Buletin documentar, Nr. 5/Anul al IX-lea
Asociatia chinologica din Republica Socialista Romania
Zoe Dumitrescu-Busulenga, Dumitru Hotopeleanu
160 pagini
An: 1989
Rabbit - A practical guide to caring for your rabbit
Collins
David Taylor
128 pagini
An: 1999
Ciinii nostri - Buletin documentar august 1985
Asociatia chinologica din Republica Socialista Romania
158 pagini
An: 1985
Semper Fidelis
Albatros
Aristide N. Popescu
265 pagini
An: 1981
Lucescu
Gazeta Sporturilor
Ioan Chirila
194 pagini
An: 2009
Muzeul National Cotroceni
Redactiei publicatiilor pentru strainatate
176 pagini
An: 1993
Jocuri pentru copii si tineret
Tineretului Cultura Fizica si Sport
478 pagini
An: 1956
Ghidul tehnoredactorului. De la print la eBook
Sitech
Vlad Puescu
224 pagini
An: 2013
Monografia comunei Bratovoiesti
Sitech
Laurenţiu Puicin
310 pagini
An: 2012
Siguranta si protectia locuintei
Casa
Adela Motykova
9786068527673
104 pagini
An: 2015
Gradina, Via si Livada, Nr. 6/1965 - Revista de Stiinta si Practica Horti-Viticola
Consiliul Superior al Agriculturii
96 pagini
An: 1965
Gradina, Via si Livada, Nr. 4/1965 - Revista de Stiinta si Practica Horti-Viticola
Consiliul Superior al Agriculturii
96 pagini
An: 1965
Gradina, Via si Livada, Nr. 3/1965 - Revista de Stiinta si Practica Horti-Viticola
Consiliul Superior al Agriculturii
96 pagini
An: 1965
Gradina, Via si Livada, Nr. 2/1965 - Revista de Stiinta si Practica Horti-Viticola
Consiliul Superior al Agriculturii
96 pagini
An: 1965