Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  45,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Anul apariției: 2009

Nr. pagini: 456 pagini

ISBN: 978-973-127-121-7

Categorii: Teoria generala a dreptului, Drept

Descriere

Instituţiile lui Iustinian constituie unul dintre cele mai valoroase manuale juridice apărute în decursul timpului. Din antichitate şi până în epoca noastră, acestea au reprezentat tipul manualului clasic pentru cei care se dedicau studiului dreptului, disciplină despre care jurisconsulţii Romei afirmau că a fost creată în interesul omului (hominem causa omne ius constitutum est), anticipând cu aproape două milenii rolul statului de drept.
Constituind, alături de filosofia greacă, unul dintre pilonii culturii umane, dreptul roman a rămas în cursul secolelor disciplina de bază în învăţământul juridic, model pentru cercetările ştiinţifice, izvor de inspiraţie şi pentru practicienii care adesea apelau la principiile acestuia pentru soluţionarea speţelor.

Deşi manual, Instituţiile lui Iustinian se adresează nu numai studenţilor, dar şi tuturor acelora pentru care dreptul şi dreptatea constituie scopul final al societăţii umane. Este ideea pe care jurisconsultul roman Scaevola o afirma cu rigoarea limbii de comandă a centurionului: fiat iustitia pereat mundus (mai bine să piară lumea decât dreptatea), statornicind astfel scopul metafizic al dreptului.


Comandă online Iustiniani institutiones - Institutiile lui Iustinian la 45,00 lei scrisă de Vladimir Hanga , Mircea Dan Bob, tiparită la editura Universul Juridic în anul 2009. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Iustiniani institutiones - Institutiile lui Iustinian nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.