Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 7,00 LEI
Autor(i): Catalin Budeanu , Constantin Ilie , Adriana Paduraru , Ionel Nechifor , Julieta Grigoras
Editura: Taida
Colecția: Concursuri si Olimpiade
Nr. pagini: 122 pagini
ISBN: 978-973-7669-32-2
Categorii: Ciclul primar, Culegeri si caiete auxiliare, Învățamânt - Educație
Cu toţii suntem de acord că prin intermediul unei strategii educaţionale tradiţionale nu sunt valorificate toate particularităţile aptitudinale ale elevilor.
Majoritatea cadrelor didactice recunosc necesităţile extinse şi diferenţiate ale populaţiei şcolare supradotate. Organizarea administrativă a procesului de invăţămant pe clase şi pe grupe după criterii specifice ritmului şi competenţelor de invăţare ale copiilor supra dotaţi, gruparea omogenă aptitudinal, accelerarea studiilor, experienţe imbogăţite de invăţare sunt forme aplicate astăzi in intreaga lume şi, de ce nu, şi in şcoala noastră.
Programele educaţionale puse la dispoziţia elevilor supradotaţi depind in mare măsură de motivarea profesorilor implicaţi. Un curriculum şcolar diferenţiat pentru copiii supradotaţi trebuie să fie conceput in mod realist, să fie deschis şi flexibil, motivat, integrat şi contextualizat.
Identificarea timpurie a supradotării este necesară pentru a oferi un cadru adecvat trebuinţelor copiilor, in scopul respectării dreptului la diversitate şi la egalitatea şanselor, dand fiecărui copil ceea ce ii este necesar pentru o dezvoltare adecvată.
Şcoala noastră incearcă să continue o tradiţie, in sensul dezvoltării strategiilor curriculare speciale pentru elevii dotaţi, incepute cu două decenii in urmă de profesori, elevi şi părinţi ce au activat in instituţia noastră in cadrul Asociaţiei "Ro-Talent".
Incercăm să inchegăm un program coerent care să vină in sprijinul elevilor inalt abilitaţi in domeniul matematicii. Acest program se desfăşoară pe durata mai multor ani şi este permanent imbunătăţit in sensul articulării şi diversificării formelor de activitate. Incă din anul şcolar 2001 - 2002 oferta şcolii noastre a fost diversificată in domeniul ariei curriculare Matematică şi Ştiinţe.
Aceasta a inclus ore de curriculum aprofundat, curriculum extins, curriculum la decizia şcolii. Introducerea opţionalului de Matematică distractivă la clasele a III-a a venit şi in intampinarea dorinţei părinţilor şi a elevilor capabili de performanţă din şcoală.
Se ştie că şcoala noastră este iniţiatoarea Concursului "Florica T. Campan", a Programului "Olimpici pentru o zi" (care se ocupă de elevii dotaţi din satele judeţului), a mai multor tabere de matematică. De toate acestea se ocupă inimosul nostru director, profesor Ionel Nechifor, care plin de entuziasm coordonează toate aceste activităţi intru ridicarea nivelului invăţămantului matematic ieşean. Prin acestea se pun in valoare rezultatele muncii elevilor sub competenta indrumare a profesorilor, dar ne oferă şi un feed-back permanent pentru imbunătăţirea şi perfecţionarea activităţilor. Tocmai de aceea din anul şcolar 2005-2006 işi desfăşoară activitatea şi Cercul de matematică "Florica T. Campan" organizat pe două secţiuni: gimnaziu şi invăţămant primar. Acţiunile susţinute pentru elevii III-IV se desfăşoară săptămanal şi cuprind şedinţe de rezolvare de exerciţii şi probleme din curriculum imbogăţit. Cei 50 de elevi participanţi au fost identificaţi din randurile elevilor şcolii prin nominalizări făcute de colegi, de invăţători şi de către profesorii de matematică, pe baza de chestionare şi interviuri. S-au luat in calcul rezultatele elevilor obţinute in general, dar cu precădere la aria curriculară "Matematică şi Ştiinţe", performanţele elevilor inregistrate la diferite concursuri de nivel local, municipal, judeţean.
De altfel şi echipa constituită pentru desfăşurarea orelor cercului de matematică este, am putea spune, reprezentativă pentru şcoala noastră şi cuprinde invăţătorii: Nechifor Doina, Blăjuţ Cristina, Iftimie Magda, Tirzioru Iuliana, Ştefan Liviu, Dorofte Ecaterina, Năstasă Maria, Rusu Tatiana, Chirilă Laura, Dohotariu Liliana, Solomon Cristina, Chitic Mihaela, Nechita Mihaela, Dumitrescu Carmen şi Pivniceru Nuţu.
O contribuţie importantă in popularizarea activităţilor desfăşurate in sprijinul elevilor dotaţi in domeniul matematicii o are doamna profesoară Păduraru Adriana, autoare a celor 6 volume: Concursul de matematică "Florica T. Campan", Ediţiile I - VI, 2001 - 2006.
Prin adăugarea acestei forme de activitate cu elevii dotaţi in sfera matematicii, sperăm intr-o mai bună reprezentare a şcolii la concursurile ce vor urma
Comandă online Concursul de matematica Florica T. Campan - clasele I - IV, editia 2008 la 7,00 lei scrisă de Catalin Budeanu , Constantin Ilie , Adriana Paduraru , Ionel Nechifor , Julieta Grigoras, tiparită la editura Taida face parte din colecția Concursuri si Olimpiade. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Concursul de matematica Florica T. Campan - clasele I - IV, editia 2008 nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Matematică : 1245 de probleme pentru micii matematicieni,clasele I-IV,olimpiade, concursuri judeţene, interj
Taida
Artur Balauca, Catalin Budeanu, Doina Nechifor, Julieta Grigoras, Gabriel Marsanu, Mariana Morarasu, , Pravăţ Cristian
9786065146143
310 pagini
An: 2022
Olimpiadele nationale ale Romaniei si Republicii Moldova - Clasele V-VIII - partea I
Taida
Artur Balauca, Catalin Budeanu, Ioan Ticalo, Gabriel Marsanu
9786065143661
342 pagini
An: 2016
Matematică : 1245 de probleme pentru micii matematicieni,clasele I-IV,olimpiade, concursuri judeţene, interj
Taida
Artur Balauca, Catalin Budeanu, Doina Nechifor, Julieta Grigoras, Gabriel Marsanu, Mariana Morarasu, , Pravăţ Cristian
9786065146143
310 pagini
An: 2022
Caiet integrat - Clasa pregatitoare
Carminis
Elena Nica
96 pagini
Matematica si explorarea mediului - Caiet de aplicatii, Clasa I
Sinapsis
Elena Lapusan, Anca Veronica Taut
128 pagini
An: 2016
Matematica si explorarea mediului. Caiet de aplicatii. Clasa 1
Sinapsis
Elena Lapusan, Anca Veronica Taut
120 pagini
An: 2016
Stiu sa lucrez la ... Educatie civica. Clasa a III-a
Aramis
Stefan Pacearca
32 pagini
An: 2009
Comunicare in limba romana. Clasa I. Partea a II-a. Caiet de lucru
Arthur
Cleopatra Mihailescu
56 pagini
An: 2015
Invatam sa scriem. Exercitii grafice
Lizuka Educativ
9786306570201
48 pagini
An: 2024
Invatam sa socotim. Adunarea si scaderea
Lizuka Educativ
9786306570218
An: 2024
Culegere de probleme V-VIII. Aritmetica si algebra
Porus
Dan Crisan
254 pagini
Invatam sa scriem cifre. Caiet de scriere
Steaua Nordului
20 pagini
Caiet integrat - Clasa pregatitoare
Carminis
Elena Nica
96 pagini
Equations Integrales de la Theorie de L'Elasticite (Parton, Perline)
MIR
V. Parton, P. Perline
323 pagini
An: 1983
Caiet de Informare Matematica Nr. 2, Volumul II/1973
Bucuresti
Centrul de Informare si Documentare al Invatamintului
220 pagini
An: 1973
Caiet de Informare Matematica Nr. 3, Volumul II/1973
Bucuresti
Caius Iacob, Centrul de Informare si Documentare al Invatamintului
220 pagini
An: 1973
Lucrarile Seminarului itinerant de ecuatii functionale, aproximare si convexietate, Timisoara 1980
Timisoara
319 pagini
An: 1980
Circuite logice: Sinteze automata. Circuite multiprag
Academiei Republicii Socialiste Romania
Nicolae Necula
183 pagini
An: 1972