Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 39,00 LEI
Autor(i): Edmund Husserl
Editura: Humanitas
Colecția: Acta Phaenomenologica
Anul apariției: 2009
Nr. pagini: 344 pagini
ISBN: 9789735025465
Categorii: Filosofie
Cercetări logice, lucrarea care a pus bazele fenomenologiei, una dintre cele mai proeminente şi mai fertile direcţii ale filozofiei contemporane, este publicată pentru prima dată în limba română, la mai bine de un secol de la apariţia ei.
După primul volum propedeutic, intitulat Prolegomene la logica pură (Humanitas, 2007), apare acum prima parte din al doilea volum, cuprinzând primele două Cercetări asupra fenomenologiei şi teoriei cunoaşterii. Obiectul primei Cercetări îl constituie expresiile şi semnificaţiile lor. Analiza fenomenologică serveşte la îndepărtarea echivocurilor, la clarificarea diverselor semnificaţii şi la fixarea funcţiei lor pentru cunoaştere. în a doua Cercetare, Husserl se ocupă cu problema abstractizării şi cu distincţia dintre obiectele individuale şi cele generale. (Acestea sunt câteva dintre elementele care stau la baza logicii pure şi a teoriei cunoaşterii.) Cercetările fenomenologice se doresc a fi independente de orice presupoziţie de natură metafizică, psihologică sau legată de ştiinţele naturii. Pe aceasta cale, Edmund Husserl speră să elaboreze un instrument util pentru întemeierea riguroasă a ştiinţelor, pentru transformarea lor în “ştiinţe filozofice”.
Comandă online Cercetari logice II - Partea intai. Cercetari asupra fenomenologiei si teoriei cunoasterii. Cercetarile 1 si 2 la 39,00 lei scrisă de Edmund Husserl, tiparită la editura Humanitas face parte din colecția Acta Phaenomenologica. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Cercetari logice II - Partea intai. Cercetari asupra fenomenologiei si teoriei cunoasterii. Cercetarile 1 si 2 nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Conferinte pariziene si alte scrieri filosofice
Paideia
Edmund Husserl, Alexandru Boboc
9786067485110
184 pagini
An: 2021
Istoria Filozofiei Antice (Prea Fericitul Parinte Iustin )
Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române
Nicolae Balca
379 pagini
An: 1982
Viata eliberata
Herald
Krishnamurti
270 pagini
O perspectiva de dreapta
Anastasia
Alain de Benoist
314 pagini
An: 1998
Viata imaginilor
Cartimpex
Jean-Jacques Wunenburger
184 pagini
An: 1998
Adio diferentei. Eseu asupra modernitatii tarzii
Dacia
Claude Karnoouh
188 pagini
An: 1994