Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 23,95 LEI
Autor(i): NICK CAVE
Editura: Polirom
Colecția: Biblioteca Polirom
Anul apariției: 2009
Nr. pagini: 256 pagini
ISBN: 978-973-46-1532-2
Categorii: Literatura engleza, Beletristică și critică, Literatura universala
Romanul-momentului in intreaga lume – cartea apare in aceasta toamna in 31 de tari concomitent.
Editia in limba romana iese de sub tipar la doar doua saptamini de la lansarea editiei originale. Moartea lui Bunny Munro este al doilea roman al lui Nick Cave si a fost lansat in septembrie 2009.
Bunny Munro, un comis-voiajor de produse cosmetice, obsedat de sex si fascinat de pantalonii scurti aurii ai lui Kylie Minogue, incearca sa faca fata unei realitati in destramare. Dupa sinuciderea sotiei sale, eroul romanului isi ia fiul, un baietas care il idolatrizeaza, pornind impreuna cu el pe traseul sau comercial si, in acelasi timp, erotic, intr-o goana nebuneasca spre neant. Spectrul sotiei sale si imaginea unui diavol ce bintuie orasul il insotesc pe Bunny in calatoria sa tot mai bizara. Atmosfera fantastica, ironia si umorul negru, omniprezente in roman, fac din Moartea lui Bunny Munro o lectura captivanta si incitanta, ce poarta marca specifica a lui Nick Cave.
„E limpede ca Nick Cave va trai vesnic – si asta fiindca diavolul se teme de el.” (Rolling Stone)
„Daca i-am pune pe Cormac McCarthy, Franz Kafka si Benny Hill sa stea impreuna pe litoral, intr-o casa de oaspeti din Brighton, rezultatul ar putea fi exact Bunny Munro. Este o lectura cuceritoare, in care se regasesc umanismul si fiorul de teroare ce constituie marca specifica a lui Nick Cave. „ (Irvine Welsh)
„Moartea lui Bunny Munro e mai mult decit o lectura superba. E, in acelasi timp, si o lectura sfisietoare. Cave isi scrie romanele asa cum isi scrie versurile melodiilor: cu eruptii de singe, pucioasa si fulgere. El reuseste sa ajunga la mintea si la inima cititorului si e in stare sa ii inmoaie genunchii.” (Neil Labute)
„Acest roman alert, intretesut cu scene uimitoare si replici extravagante, reprezinta o lectura captivanta. Este o scriere de mare forta, cu un nivel al abominabilului comparabil cu cel din romanul lui Bret Easton Ellis American Psycho.” (West Australian)
Comandă online Moartea lui Bunny Munro la 23,95 lei scrisă de NICK CAVE, tiparită la editura Polirom face parte din colecția Biblioteca Polirom. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Moartea lui Bunny Munro nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
„Moartea lui Bunny Munro” a apărut la Polirom în 2009, în colecția Proză XXI. Pe Nick Cave, autorul acestei cărți, îl știe toată lumea, mai ales din postura de membru al formației ”Nick Cave and The Bad Seeds”. Și... e nebun! Și asta știm cu toții. Însă ce frumos e să vezi cum se poate manifesta nebunia asta în literatură! Mai e și sexy, dar asta e complet irelevant când vorbim despre creație. „Moartea lui Bunny Munro” e despre un anume Bunny Munro – evident – care moare. Cum afli intriga și deznodământul chiar din titlu, te-ai putea întreba: de ce să pierd un episod din ceva la modă ca să citesc asta? Cam din același motiv. Pentru că din titlu afli totul, dar și nimic. Pasiunile, problemele și frământările lui Bunny sunt mult, mult mai interesante decât titlul. Bunny nu e un om diferit față de noi, are aceleași mizerii pe care încercăm cu toții să le ascundem – numai că el nu le ascunde. Ca să vedeți ce fel de om e el, iată un citat elocvent: „Bunny înjură încă o dată, încet, și își duce mâna la gură. Libby Munro, în cămașa ei de noapte portocalie, atârnă de grilajul ferestrei. Picioarele ei se sprijină de podea și are genunchii îndoiți. Și-a folosit propria greutate ghemuită pentru a se sugruma. Fața ei are culoarea mov a unei vinete sau ceva asemănător, iar Bunny se gândește o clipă, în timp ce strânge din ochi, pentru a scăpa de acest gând, că țâțele ei arată bine” (pag. 33). Da, Bunny e dependent de sex. Până la un anumit nivel, doar pentru asta trăiește. Desigur, își iubește soția, chiar dacă înșelatul este o regulă peste care Bunny nici nu se gândește să treacă. Și îl iubește și pe Bunny Jr., copilul lui ciudățel și foarte inteligent, genul de copil pe care și l-ar dori chiar și cei care nu vor musai urmași. Bunny Jr. e adorabil, pune multe întrebări simpatice, știe extrem de multe lucruri și cară după el o enciclopedie din care află și mai multe, dându-i motiv să-i informeze adesea pe cei de lângă el despre una-alta. De fapt, pentru mine, moartea lui Bunny e consecința directă a morții soției lui. În ciuda infidelității ce le-a caracterizat căsnicia, dispariția ei marchează dispariția lui; fără ea, el nu mai poate fi ACEL Bunny Munro, figura masculină consacrată, ci doar o umbră urmărită de propriile fantome, răbdătoare până-l trag de tot pe partea lor de realitate. Este, totuși, o experiență de auto-cunoaștere citirea acestei cărți. Extremele în care te regăsești sau pe care le condamni, atitudinile pe care ori le aprobi, ori le judeci. Nick Cave scrie așa cum e viața: cu tot ce e cutremurător scos la vedere!
Moartea lui Bunny Munro (ediţie de buzunar)
Polirom
NICK CAVE
9789734673285
288 pagini
An: 2018
Orele
Polirom
Michael Cunningham
973-681-244-8
240 pagini
An: 2003
Fata cu cercel de perla
Polirom
Tracy Chevalier
973-681-283-9
312 pagini
An: 2003
Povestea unui idiot spusa de el insusi
Polirom
Felix de Azua
973-46-0490-2
180 pagini
An: 2006
Poarta coliviei
Polirom
Katie Hickman
9789734611447
480 pagini
An: 2008
Nocturne. Cinci povesti despre muzica si amurg
Polirom
Kazuo Ishiguro
9789734614356
298 pagini
An: 2017
Sase femei
Helicon
W Somerset Maugham
286 pagini
Turnul
Vremea
William Golding
190 pagini
An: 1993
Martin Chuzzlewit, Volumul al II-lea
Editura de Stat pentru Literatura si Arta
Charles Dickens
542 pagini
An: 1955
Litera Stacojie
Luceafarul
Nathaniel Hawthorne
219 pagini
An: 1993
Quentin Durward
Tineretului
Walter Scott
571 pagini
An: 1965
Autostrada din sud
Minerva
Julio Cortázar
164 pagini
An: 1994
Inainte de tacere
Rao
Ernesto Sabato
186 pagini
An: 2000
Desertul tatarilor
Univers
Dino Buzzati
224 pagini
An: 1996
Aventura unui fotograf in La Plata
Echinox
Adolfo Bioy Casares
144 pagini
An: 1997
Drumuri si raspintii
Univers
Feodor Abramov
310 pagini
An: 1976
Pentru Europa. Integrarea Romaniei. Aspecte ideologice si culturale
Polirom
Adrian Marino
224 pagini
An: 1995
James Bond Moonraker
Universala
Ian Fleming
254 pagini
An: 2010
Vraja interzisa
Alcris
Patricia Wilson
205 pagini
An: 1996
Si stelele plang...
Alcris
Sara Craven
150 pagini
An: 1998
Sa lasam dragostea deoparte
Alcris
Lindsay Armstrong
198 pagini
An: 1995