Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  10,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Colecția: Bucataria popoarelor

Anul apariției: 2009

Nr. pagini: 192 pagini

ISBN: 9789738888241

Categorii: Gastronomie, Diverse

Descriere

Pentru francezi, gătitul este într-adevăr un simbol ce le defineşte cultura, Franţa fiind ţara cu cele mai rafinate reţete, cât şi cele mai sănătoase. Referindu-ne la acest aspect, trebuie să avem în vedere că bucătăria franceză are mai multe ramuri, în funcţie de zone. De la nord la sud şi de la est la vest, Franţa cunoaşte cel puţin 5 bucătării. Aşa se face că în nord-vest, mai mult decât oricare parte a Franţei, este foarte la modă untul şi smântâna. în sud-est se fac simţite influenţele mediteraneene, multe roşii, usturoi, ulei de măsline şi tot felul de ierburi. în sud-vest veţi întâlni multe preparate cu unsoare de gâscă, cu ficat de pasăre şi rachiu de Armagnac. Nordul şi estul vă oferă ceva mai saţios : carne de porc, bere, andive, slănină şi cartofi. Despre meniul zilnic, se ştie că spre deosebire de unele popoare pentru care micul dejun este destul de consistent, francezii se mulţumesc cu o cafea, un ceai şi un corn - croissant, pentru ca apoi, prânzul să devină masa principală, iar cina momentul prielnic pentru o supă. în afară de bucătăriile regionale, Cuisine du Terroir, Franţa mai cunoaşte două bucătării, sau mai bine zis, două feluri de abordare a meniului. Vorbim în primul rând de Haute Cuisine, sau La Cuisine Bourgeoise, adică bucătăria franceză aşa cum este ea percepută în afara patriei ei, în restaurante. Ea este caracterizată prin complexitate şi rafinament, dar şi prin preţuri pe măsură. Tehnici de gătit sofisticate, ingrediente de cea mai bună calitate, toate pentru mese festive şi fast. Cealaltă abordare se referă la bucătăria modernă, caracterizată prin rapiditate, sosuri mai puţin grase, cantităţi mai puţin generoase şi prezentare decorativă. Influenţată la rândul ei de alte bucătării ale lumii, în special cea din Asia, La cuisine nouvelle a fost mult timp sursă de inspiraţie pentru alte bucătării.


Comandă online Retete din bucataria franceza la 10,00 lei scrisă de Hannah Green , Rain Delaney, tiparită la editura Urban Lifestyle face parte din colecția Bucataria popoarelor. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Retete din bucataria franceza nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.