Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  29,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Cartile de bucate Horia Varlan

Anul apariției: 2010

Nr. pagini: 408 pagini

Tip copertă: tare

Categorii: Gastronomie, Diverse, Alimentatie / Nutritie, Medicină - Sănătate, Carte cu autograful / dedicatia autorului

Descriere

Cartea conţine reţete ale unor preparate care au fost culese de autor în călătoriile prin ţară, altele preluate din caietele de bucate ale bunicii sau “furate” de la câte o gospodină pricepută, dar toate au fost testate de autor în bucătărie, iar marea majoritate a preparatelor a suferit modificări în ceea ce priveşte componenţa ingredientelor şi a tehnicilor culinare.

Ingredientele şi condimentele sunt cele comune, pe care le găsim în orice magazin, super market sau piaţă. Autorul nu a dorit să împopoţonez reţete gătite de mamele şi bunicile noastre cu ingrediente “fancy”, doar din dorinţa de ale face cât mai interesante.

Cartea este impartita în patru mari capitole, fiecărui capitol revenindu-i câte un anotimp. în acest fel vom înţelege şi de ce mâncărurile româneşti se deosebesc de cele ale unori ţări exotice. Noi avem privilegiul să ne fi născut într-o ţară cu o climă temperat continetală, ce are specifică împărţirea în patru sezoane diferite în ceea ce ce priveşte temperatura şi nivelul precipitaţiilor. Acest fapt a dus la cultivarea
legumelor şi fructelor ce rodesc doar în anumite perioade ale anului, aşa că bucătăria românească se bazează pe sezonalitate, neavând fructe şi legume proaspete 12 luni pe an. Pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să sărbătorească într-un cadru familial anumite
evenimente, autorul a rezervat fiecărui sfârşit de capitol câte o pagină ce conţine câteva meniuri complete, specifice sezonului respectiv, reţetele preparatelor fiind, bineînţeles, regăsite în capitolul cu pricina.

Din cuprins:

Sosuri si aluaturi:

  • Galuste pentru papricas
  • Sos de maioneza
  • Sos de branza
  • Aluat de tarta
  • Pesmet de casa
  • Marinada pentru carne
  • Sos de hrean cu smantana
  • Aluat de placinta
  • Sos Tartar
  • Sos de rosii
  • Sos de usturoi cu smantana
Gustari:
  • Salata de icre
  • Omleta taraneasca
  • Oua umplute
  • Drob de miel in aluat
  • Ficatei de pasare in vin alb
  • Ciuperci umplute
  • Clatite cu legume la cuptor
  • Budinca de macaroane
  • Creier pane
  • Fasole batuta cu ceapa rumena
  • Pasta de sardine cu unt
  • Piftie
  • Pateu de ficat preparat in casa
  • Cartofi copti in coaja cu smantana si costita prajita
Salate:
  • Salata de papadie
  • Salata a la Rousse
  • Salata verde cu masline umplute
  • Salata de vinete cu maioneza si ardei copti
  • Salata de rosii cu branza telemea si usturoi
  • Salata castraveti cu marar
  • Salata calda de cartofi
  • Salata de ceapa rosie
  • Salata de boeuf
  • Salata orientala
  • Salata de sfecla coapta
Supe, ciorbe, borsuri:
  • Ciorba verde cu maioneza
  • Ciorba de loboda
  • Bors de spanac
  • Ciorba de gasca
  • Bors rece de pui
  • Ciorba de fasole grasa
  • Supa de rosii cu usturoi
  • Supa crema de legume
  • Supa de gaina cu galuste de gris
  • Ciorba de burta
  • Supa crema de ficat
  • Supa de chimen
  • Bors de praz si cartofi
  • Ciorba de linte galbena cu scaricica afumata
  • Bors de vita cu sfecla si smantana
  • Ciorba de fasole alba cu costita
  • Ciorba de potroace
Feluri de baza:
  • Scrumbie coapta in foi de vita
  • Ciolan afumat cu fasole
  • Pui cu tarhon
  • Pilaf de gasca
  • Stufat de miel
  • Rasol de vita
  • Frigarui usoare de pui cu legume
  • Parjoale moldovenesti
  • Plachie de crap
  • Tocanita picanta de ardei
  • Pilaf sarbesc
  • Ostropel din pulpe de pui
  • Rulada din carne tocata de vita
  • Pastrav fript cu sos picant
  • Ficat de porc cu ciuperci
  • Musaca de vinete
  • Ciulama de hribi
  • Cartofi taranesti
  • Tuslama de burta
  • Papricas de pui cu smantana
  • Rulada de salau ca la cherhana
  • Praz cu masline
  • Tocanita de cartofi
  • Pilaf cu ciuperci
  • Mancare de gutui
  • Iahnie de fasole boabe
  • Varza calita cu carnati
  • Rulada de pulpa de porc cu carnati picanti
  • Sarmale din batrani
  • Gulas de vita ca la Ludus
  • Varza ca la Cluj
  • Limba cu masline
  • Curcan umplut
  • Tochitura de Craciun
Dulciuri:
  • Cornulete cu gem si nuci
  • Mucenici
  • Pasca cu branza si stafide
  • Gris cu lapte
  • Bezele cu nuci
  • Crema de zahar ars
  • Prajitura cu fructe de vara
  • Pandispan cu caise sau prune
  • Inghetata de zmeura sau capsune
  • Parfait de piersici
  • Placinta cu dovleac
  • Placinta cu mere
  • Papanasi cu smantana si gem
  • Coliva traditionala
  • Scovergi
  • Cozonac cu nuca
  • Chec cu cacao si vanilie
  • Napolitane de casa
  • Prajitura de cacao cu bezea
  • Tort de cacao pentru Anul Nou
  • Mere umplute cu nuci
  • Prajitura cu miere si nuci
  • Crema neagra
  • Tort cu fructe din dulceata si crema de smantana dulce

  • Cartea este putin uzata pe cant


Comandă online Bucatele noastre. Carte cu preparate mai mult sau mai putin romanesti la 29,00 lei scrisă de Horia Varlan, tiparită la editura Noi Media Print face parte din colecția Cartile de bucate Horia Varlan. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Bucatele noastre. Carte cu preparate mai mult sau mai putin romanesti nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.