Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  26,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i): , , ,

Editura:

Colecția: Studia

Nr. pagini: 234 pagini

ISBN: 9738953642

Categorii: Chimie, Învățamânt - Educație, Fizica, Manuale scolare

Descriere

Cartea include o introducere si sase capitole: un capitol care prezinta metodele principale de sinteza, un capitol privind metodele experimentale de investigare a materialelor magnetorezistive, trei capitole care contin informatii referitoare la principalele clase de materiale magnetorezistive oxidice si un capitol referitor la aplicatiile existente si cele posibile ale materialelor magnetorezistive oxidice. Introducerea prezinta stadiul actual al problematicii oxizilor magnetorezistivi, structura cristalina si magnetica, caracteristicile de transport al unor compusi tipici.

Primul capitol, Metode de sinteza a oxizilor magnetorezistivi, trece in revista principalele metode de sinteza a materialelor masive si a paturilor subtiri, inclusiv cele care au fost utilizate de autori in obtinerea materialelor magnetorezistive oxidice. Capitolul al doilea, Metode de investigare a structurii, proprietatilor fizice si fenomenelor de transport, prezinta metodele principale de investigare a structurii (difractie de raze X si neutroni, metode optice), de studiere a proprietatilor magnetice si a fenomenelor de transport. Rezultatele experimentale si teoretice privind oxizii complecsi magnetorezistivi cu structura perovskitica sunt prezentate in capitolul al treilea, Perovskiti simpli magnetorezistivi Structura si proprietati. Exista un mare numar de oxizi feri- si feromagnetici, care au comportare de semimetale, prezentand o buna perspectiva pentru utilizarea lor drept senzori magnetorezistivi. Cele mai cunoscute materiale magnetorezistive sunt manganitii Re1-xAlkxMnO3, in care Re este un pamant rar, Alk = Ca, Ba, Sr etc. Feromagnetismul, asociat in numeroase cazuri cu o comportare metalica, apare pentru 0.15<x<0.5 si este atribuit legaturii Mn3+(t2geg1) – O2-(2p) – Mn4+(t2geg0), in acord cu mecanismul Zener de dublu schimb. Sr2FeMoO6, Sr2FeReO6 si alti perovskiti dubli sunt feromagnetici cu o temperatura Curie apropiata de 400 K. Perovskitii dubli, pe baza de Mo, Re, etc., sunt foarte sensibili la conditiile de sinteza si au un important efect magnetorezistiv la temperatura camerei.
“Perovskiti magnetorezistivtivi Sinteza Proprietati si Aplicatii” este scrisa de specialisti in domeniul materialelor oxidice, cu o experienta atestata de numeroase lucrari publicate in reviste recunoscute in bazele de date internationale (ISI Thompson Institute, Scopus, Scirus, INSPEC). Ea se adreseaza cercetatorilor si specialistilor in fizica si stiinta materialelor din universitati, institutii de cercetare, precum si celor din industrii de profil. Cartea reprezinta un compendiu pentru studentii din ultimul an din facultatile de fizica, chimie sau stiinta materialelor.
Prof. univ. dr. Maria Neagu
Facultatea de Fizica
Universitatea “Al. I. Cuza” Iasi


Comandă online Perovskiti magnetorezistivi - sinteza, proprietati si aplicatii la 26,00 lei scrisă de Mihai Lozovan , Viorel Dobrea , Mihail-Liviu Craus , Nicoleta Cornei, tiparită la editura Alfa face parte din colecția Studia. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Perovskiti magnetorezistivi - sinteza, proprietati si aplicatii nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.