![365mag.ro](https://www.365mag.ro/365mag.ro/img/logo_365mag_nobg.png)
Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 50,00 LEI
Autor(i): Florea Vasile
Editura: Vladimed - Rovimed
Anul apariției: 2009
Nr. pagini: 256 pagini
Categorii: Aviatie / Astronautica, Știința și Tehnică
în sistemul internaţional de state după anul 1989 are loc o adevărata furtună geopolitică.
Ideea este susţinută de fapte evidente: s-a prăbuşit sistemul comunist din Europa de Est, în 1990 s-a reunificat Germania, în 1991 a dispărut Uniunea Sovietică iar pe ruinele ei au apărut 15 state independente, s-au dezmembrat Iugoslavia şi Cehoslovacia, au dispărut Tratatul de la Varşovia şi CAER-ul, s-a prelungit războiul din Bosnia - Herţegovina neaşteptat de mult, au avut loc conflicte în Transnistria şi Nagorno-Karabah, s-a desfăşurat conflictul din Cecenia şi s-a încălzit zona Kosovo. Iată destule exemple care argumentează ideea acestei furtuni. Mai mult, Rusia invoca drepturi în străinătatea apropiată adică invoca o sferă de influenţă scoasă de sub incidenţa reglementărilor internaţionale şi declara răspicat că se consideră o superputere.
în politica externă a statelor europene se conturează politica de renaţionalizare iar grupările conservatoare din Rusia susţin că actualele conflicte sunt bătăliile de avangardă ale celui de-al treilea război mondial.
în această situaţie se elaborează în toate ţările europene noi doctrine militare, sau cel puţin se ajustează cele vechi, se refac tratatele politice şi militare bilaterale sau se semnează tratate noi. Noile doctrine cuprind printre altele perfecţionarea sistemelor de mobilizare a efectivelor şi economiei, care în noile condiţii vor trebui să fie adaptate pentru a fi cu adevărat operante.
Specialiştii militari ai Alianţei Nord-Atlantice considera că prin reducerea armamentelor (în conformitate cu prevederile tratatelor internaţionale de la Viena şi Paris) se pune în pericol securitatea unor state europene. Acest neajuns poate fi compensat Prin luarea unor măsuri economice în cadrul industriei de apărare care să ducă la perfecţionarea armamentului convenţional şi a unora organizatorice pentru îmbunătăţirea pregătirii rezerviştilor şi mărirea numărului lor precum şi pregătirea minuţioasă a sistemului de mobilizare a economiei naţionale pentru ca trecerea de la starea de pace la starea de război să se realizeze în condiţii optime.
Pregătirea mobilizării economiei şi punerea la punct a industriei militare sunt două laturi complementare deoarece în caz de război elementul hotărâtor al capacităţilor de mobilizare îl reprezintă industria de apărare, completată ulterior cu acea parte a industriei naţionale stabilită din timp prin planul de mobilizare pentru a fabrica produse necesare desfăşurării luptei armate.
Comandă online Problematica mobilizarii industriale in situatii de razboi in conditiile contemporane la 50,00 lei scrisă de Florea Vasile, tiparită la editura Vladimed - Rovimed în anul 2009. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Problematica mobilizarii industriale in situatii de razboi in conditiile contemporane nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Intreaba-l pe astronaut! O galaxie de raspunsuri uimitoare despre zborul în spatiu
Niculescu
Tom Jones
9786063801051
255 pagini
An: 2017
Inventii si prioritati romanesti in aviatie
Albatros
Constantin C. Gheorghiu
197 pagini
An: 1979
English-Russian Aerohydrodynamical Dictionary
Soviet Encyclopedia Publishing House
M. G. Kotik
710 pagini
An: 1970
Zborul spre infinit - Pagini din istoria astronauticii
Dacia
Constantin C. Gheorghiu
225 pagini
An: 1980
Amazoanele cerului
Albatros
V. Firoiu
182 pagini
An: 1980
Revista Zeppelin, Nr. 164 - Arhitectura. Oras. Societate, Iarna 2021
Asociatia Zeppelin & SG Studio
Stefan Ghenciulescu
216 pagini
An: 2021
Revista Zeppelin, Nr. 162 - Arhitectura. Oras. Societate, Vara 2021
Asociatia Zeppelin & SG Studio
Stefan Ghenciulescu
224 pagini
An: 2021
Masini electrice (Novac, Oprendeck, Editie 1972)
Institutul Politehnic Traian Vuia
Ioan Novac, Bernard Oprendeck
249 pagini
An: 1972
Analele Universitatii din Craiova. Electrotehnica. Mecanica, Volumul al VI-lea, 1981
Universitatea din Craiova
Universitatea din Craiova
89 pagini
An: 1981
Arhitectura, Nr. 6/2018 - Revista Uniunii Arhitectilor din Romania
Revista Uniunii Arhitectilor din Romania
Maria Manescu
144 pagini
An: 2018