Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  74,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Monografii

Anul apariției: 2010

Nr. pagini: 496 pagini

ISBN: 9789731911717

Categorii: Penal, Drept

Descriere

Lucrarea Drept executional penal aduce in atentia studentilor, dar si a cadrelor de specialitate din Ministerul Administratiei si Internelor, care lucrează nemijlocit cu persoanele private de libertate, noile conceptii privind dreptul executional penal, ca urmare a evolutiei institutiei inchisorii odată cu schimbarea regimurilor politice, a modificării legislatiei relevante in materie (Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor si regulamentul său de aplicare, Codul de procedură penală − astfel cum a fost modificat prin Legea nr. 356/2006). Lucrarea este structurată in două titluri − Istoria inchisorilor si Executarea pedepselor carcerale.

In prima parte este prezentată evolutia institutiei inchisorii de la inceputuri, cand condamnatii odată ajunsi in temnite practic nu mai existau, pană in prezent, cand se pune accent pe asimilarea regulilor penitenciare de către personal si aplicarea lor in practică, realizarea unei noi mentalităti a personalului care lucrează in regimul penitenciar si umanizarea regimului penitenciar, prin respectarea drepturilor condamnatilor, crearea unui cadru de viată cat mai aproape de cel existent in societate, imbunătătirea relatiilor cu familia si mentinerea legăturii cu societatea.

In partea a doua sunt prezentate normele juridice prin care se reglementează relatiile sociale privind executarea sanctiunilor de drept penal in scopul asigurării unei educatii eficiente a celor care execută pedeapsa, al prevenirii săvarsirii unor noi infractiuni si al apărării ordinii de drept, cu respectarea drepturilor condamnatilor, prin implementarea unor programe de ajutor, resocializare, reeducare, consiliere, care să ofere solutii pentru cei care ies din penitenciare.


Comandă online Drept Executional Penal la 74,00 lei scrisă de Ioan Chis, tiparită la editura Wolterskluwer face parte din colecția Monografii. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Drept Executional Penal nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.