Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  17,50 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Gastronomie

Anul apariției: 2010

Nr. pagini: 256 pagini

Categorii: Gastronomie, Diverse

Descriere

Pizza, cãreia i-a fost închinatã pe 9 februarie, propria sa zi internationalã, a doua mâncare preferatã a americanilor dupã hamburgeri, desi consideratã cvasiunanim a fi o „inventie“ a italienilor, îsi are probabil originile în vechea Eladã, babilonienii, egiptenii si alte culturi antice din Orientul Mijlociu mâncând o pâine platã, pregãtitã în cuptoare de lut, presãratã cu ulei de mãsline si condimente specifice, semãnând mult cu pizza de azi, fiind astfel pregãtitã si astãzi în Grecia si în Orientul Mijlociu.

Prima pizzerie, încã deschisã, „Antica Pizzeria Port'Alba“, si-a avut inaugurarea pe la 1830 la Napoli... „Marinara“ este prima retetã recunoscutã de pizza – prima pe care s-a pus brânzã – reteta îi este atribuitã lui Raffaele Esposito, care lucra la pizzeria „Pietro... e basta così“ („Pietro... si ajunge“), inauguratã în 1880 si care mai existã si astãzi, sub numele de „Pizzeria Brandi“.

Aceastã carte nu este o istorie gastronomicã ci un ghid util tuturor pasionatilor de mâncãruri italiene în special de pizza si paste, fiind destinatã atât neinitiatilor cât si profesionistilor. Contine peste 370 de retete culinare.


Comandă online PIZZA SI PASTE FAINOASE la 17,50 lei scrisă de Mircea Georgescu, tiparită la editura Andreas face parte din colecția Gastronomie. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul PIZZA SI PASTE FAINOASE nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.