Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  99,99 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Editura:

Colecția: Afaceri la cheie pe CD

Anul apariției: 2009

Suport: CD

ISBN: 9789737225160

Categorii: Ciuperci, Agricultura, Diverse, Știința și Tehnică

Descriere

"Cultivarea ciupercilor Pleurotus" este afacerea la cheie care va invata cum sa cultivati acest tip de ciuperci pentru a obtine recolte impresionante. Cuprinde toate informatiile si instructiunile necesare dezvoltarii unei ciupercarii fie de dimensiuni mai mici fie la scara mare.

Avantajele afacerii
  • Investitie initiala minima.
  • Ciupercile Pleurotus (buretii) cresc mult si repede. Sunt cautate pe piata si sunt usor de cultivat.
  • Profitul este foarte bun. Cu o productie de 7 - 9 kg/mp/ciclu de productie, puteti obtine, din 100 mp cultivati (si pe vertical), minim 1.400 kg de ciuperci. Valorificandu-le cu un pret de 8 lei/kg, obtineti un profit de minimum 11.000 lei in primul an. Bani in mana!
  • Concurenta redusa - cererea de ciuperci este de 26 de ori mai mare decat oferta. Nu va ganditi numai la desfacerea in piete si magazine ci si la colaborarea cu restaurante si pizzerii.
  • Ca si in cazul ciupercilor champignon, piata de desfacere este asigurata deoarece cererea este mai mare decat oferta! Mai mult ca oricand exista posibilitati multiple de extindere si export.
  • Exista de asemenea oportunitatea finantarii prin fonduri europene.
  • Nu aveti nevoie de teren agricol ci o hala, o pivnita sau un grajd bine amenajate, prin valorificarea spatiului pe vertical. Ciupercile se dezvolta rapid si natural, iar materialele necesare pentru cultura sunt foarte ieftine si usor de procurat.
  • Puteti reduce investitia intiala cu peste 40% daca folositi planul de afaceri inclus in lucrare!
  • Puteti incepe ca o afacere de familie si va puteti pastra serviciul actual!
Vreti sa stiti mai mult? Iata:

Concret

Consumul anual pe cap de locuitor, in Romania, este sub 100 g. Consumul normal ar fi de peste 2 kg/locuitor. Pentru inceput, aveti nevoie doar de un beci sau un garaj si de cativa baloti de paie. Ciclul de productie este foarte scurt, in 2 luni, din 80 - 100 kg de compost, necesare pentru un metru patrat, cresc 5 - 7 kg de ciuperci/ciclu in sistem clasic. In sistem intensiv, pentru aceeasti suprafata si cantitate de compost se pot obtine 10 - 15 kg de ciuperci/ciclu de productie. In acest sistem se pot obtine anual 5 - 6 cicluri de productie. Este cultura cu cel mai mare randament pe metru patrat!

Buget initial

Bugetul variaza in functie de suprafata pe care doriti sa o cultivati. Puteti porni o ciupercarie cu 500 de euro sau cu 15.000 de euro (cu posibilitatea obtinerii unor fonduri).

Practic, aveti nevoie de:

  • spatiul pentru cultura (o pivnita, un grajd dezafectat, un pod, o incapere pe care nu o mai folositi sau un spatiu din subsolul blocului);
  • o sursa de alimentare cu apa, o sursa de lumina, un mijloc de incalzire pentru perioada rece si un sistem de ventilare a aerului;
  • cateva dotari simple: un cazan pentru fiert paiele, termometru, solutie pentru dezinfectarea chimica a spatiului, o stropitoare;
  • saci din plastic pentru compost sau lazi din PVC, rafturi;
  • materialul de insamantare - miceliul;
  • substratul nutritiv (paie, rumegus, frunze uscate);

Aveti impresia ca sunt multe conditii? Ganditi-va doar cat de usor le puteti indeplini!

Profit initial

In sistem semiintensiv, in spatii reamenajate (hale, foste crescatorii de pui, depozite de legume si fructe, crame, magazii dezafectate) cu sisteme de incalzire si ventilare, se pot obtine 2 - 3 cicluri de cultura pe an (martie, septembrie, decembrie). Cu o productie de 7 - 9 kg/mp/ciclu de productie, puteti obtine, din 100 mp cultivati, minim 1.400 kg de ciuperci.

Tehnologia de cultivare

Simpla si accesibila! Aflati absolut tot ce trebuie sa stiti despre cresterea si recoltarea ciupercilor:

  • spatii de cultura;
  • factori ce influenteaza cresterea ciupercilor pleurotus (umiditatea, regimul termic, aerisirea, lumina, PH-ul substratului celulozic de cultura, parametri tehnologici);
  • cum se previn si se combat bolile si daunatorii ce pot afecta ciupercile;
  • cum se valorifica ciupercile (pregatirea pentru comercializare si procedee pentru prelungirea duratei de valorificare a ciupercilor proaspete);
  • devizul de materiale, manopera, utilaje si cheltuieli pentru 1-2 tone de ciuperci.

Acte normative

Cultivarea ciupercilor Pleurotus va arata:

- care sunt directiile de crestere pe piata;
- care sunt standardele de calitate pe care trebuie sa le respectati (STAS 6441-88, 6952-83, 7218-91 etc.);
- care sunt legile si normele de activitate ce reglementeaza cultivarea si desfacerea ciupercilor in Romania.

Deci, sa recapitulam, aveti:

  • idee de afacere cu profit garantat;
  • ideea si toate informatiile necesare demararii afacerii. Toate prezentate, perfect organizate in Cultivarea ciupercilor Pleurotus. O lucrare unica pe piata romanesca;
  • lucrarea este realizata de un specialist in cultivarea ciupercilor.
Infiintati chiar acum o ciupercarie!


Comandă online Afaceri la cheie pe CD - Cultivarea ciupercilor Pleurotus la 99,99 lei, tiparită la editura Rentrop&Straton face parte din colecția Afaceri la cheie pe CD în anul 2009. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Afaceri la cheie pe CD - Cultivarea ciupercilor Pleurotus nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.