Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  18,90 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Traducător(i):

Editura:

Nr. pagini: 296 pagini

ISBN: 978-99931-13-30-0

Categorii: Best - seller, Beletristică și critică

Descriere

Preţ: 18,9 lei

Un inventator care descoperă o legătură directă cu tot ce-i mai rău în oameni, un consilier în probleme de crimă, un hipnotizator care trece oamenii de cealaltă parte a oglinzilor, un univers kakfian de clădiri numerotate ca emblemă a destinului unui funcţionar profund nefericit, o civilizaţie a furnicilor inteligente care anticipează viitorul omenirii... paisprezece povestiri inedite, lumi fictive care pot fi savurate ca tot atâtea ferestre întredeschise către fantasticul, ironia şi umanismul care l-au consacrat pe Kurt Vonnegut ca pe unul dintre cei mai originali prozatori americani.

Kurt Vonnegut (11 noiembrie 1922 - 11 aprilie 2007), s-a născut în Indianapolis, Indiana, în familia unui arhitect de succes de origine germană. A absolvit Cornell University, cu specialitatea în chimie şi biologie, apoi s-a înrolat în armata Statelor Unite ale Americii, a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial şi a fost luat prizonier de trupele germane. După război, a studiat antropologia la Universitatea din Chicago şi a început să lucreze în Schenectady, New York, în departamentul de publicitate al companiei General Electric Corporation. în această perioadă a început să publice povestiri în mai multe publicaţii periodice, iar în 1951 şi-a dat demisia de la General Electric pentru a se consacra în întregime scrisului.

Primul său roman, Pianul mecanic, a apărut în 1952, dar cartea care l-a consacrat pe Vonnegut a fost Abatorul cinci (1969), al cărui mesaj anti-război venea în contextul unei epoci marcate de mişcările de protest împotriva implicării Americii în războiul din Vietnam. Ulterior, Vonnegut a devenit faimos pentru operele sale în care combină satira asupra societăţii contemporane, umorul negru şi ştiinţifico-fantasticul. Leagănul pisicii, Fii binecuvântat, domnule Rosewater, Un dans obligatoriu cu moartea, Dick Ochi-de-Mort, Galapagos, Barbă-Albastră, Cutremur în timp sunt doar câteva dintre romanele care l-au impus pe Kurt Vonnegut ca pe un adevărat maestru al prozei contemporane, înrudit prin satira necruţătoare cu Swift, iar prin scriitură cu literatura postmodernistă.




Comandă online ZAMBITI, VA ROG! la 18,90 lei scrisă de Kurt Vonnegut Emilia Comanici, tiparită la editura Univers. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul ZAMBITI, VA ROG! nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.