Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 10,00 LEI
Titlu original: Le mystere de la chambre obscure
Autor(i): Guillaume Prevost
Traducător(i): Mihaela Stan
Editura: Nemira
Colecția: Suspans
Anul apariției: 2010
Nr. pagini: 336 pagini
ISBN: 9786068134826
Categorii: Thriller, Beletristică și critică
Prezentare de carte Guillaume Prevost - Camera obscura
Camera obscura este un thriller erudit si machiavelic in vremea celui de-al Doilea Imperiu, cu Jules Verne in rol de detectiv.
August, 1855…
In timp ce Parisul sarbatoreste prima sa expozitie universala, un ilustru cetatean britanic este ucis cu un glont in fiecare ochi. Langa cadavru, asasinul a plasat obturatorul unui aparat de fotografiat.
Printre martorii Bulversati…
se numara si Jules Verne, un tanar scriitor de 27 de ani care incearca sa se afirme. Alaturi de Felix, un amic jurnalist avid de senzational, cei doi pornesc ancheta.
O noua victima…
este descoperita curand, ucisa in aceeasi maniera, cu un dagherotip asezat peste cadavru. Urmeaza un fotograf, asasinat in fata propriului obiectiv, si el impuscat in cei doi ochi.
Ghidat de…
imaginatia sa deosebita si de pasiunea sa pentru tehnica, Jules trebuie sa rezolve cazul cat mai repede, caci insasi viata lui Napoleon al III-lea este amenintata...
Comandă online Camera obscura la 10,00 lei Le mystere de la chambre obscure scrisă de Guillaume Prevost Mihaela Stan. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Camera obscura nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Camera obscura (inevitabil, titlul original ma duce cu gandul la un alt roman politist, semnat de Gaston Leroux, si la un alt mister, dar de data aceasta al unei camere galbene) il propune pe Jules Verne in postura de personaj. Si iata ca, suprinzator sau nu, indragitul scriitor se descurca admirabil si ca protagonist. Guillaume Prevost ne prezinta insa un Jules Verne tanar, un scriitor aspirant, inca necunoscut, dar cu vise marete, cu o oarecare inclinatie catre pericol si mistere (datorata, e drept, bunului sau prieten Felix de Montagnon, reporter la cotidianul Populaire). Cand cei doi isi unesc fortele si, mai ales, mintile, nicio enigma nu scapa neelucidata si niciun criminal nu ramane neprins. Nici macar unul care isi ucide victimele cu cate un glont in fiecare ochi, lasand la fata locului cate un indiciu fotografic. Actiunea din roman se petrece in Parisul anului 1855, in plina agitatie provocata de Expozitia Universala si de prima vizita a reginei Angliei, si incepe in forta, chiar din primele pagini. Jules Verne si Felix de Montagnon asista la o sedinta de spiritism (un adevarat spectacol), la finalul careia, renumitul medium Gordon este ucis. Erijati in detectivi din cauza circumstantelor, eroii nostri nu se dau in laturi de la nimic, fiind de fiecare cu un pas inaintea politiei, dar cu un pas in urma criminalului. Si victimele continua sa se inmulteasca... Stiinte oculte, bani falsi si trafic de cadavre - toate se regasesc in aceasta aventura scriitoriceasca, mai amuzanta decat pare la prima vedere. Fara indoiala, o alegere numai buna pentru cei care indragesc acest gen sau care doresc sa isi testeze veleitatile de detectivi. Mi-a placut stilul simplu, dar alert, al autorului si felul in care a stiut sa gradeze suspansul. In plus, de data asta nici nu am anticipat cine este criminalul, dar nici nu m-am prins prea tarziu. Mi-am dat seama cum stau lucrurile in acelasi timp cu protagonistul, de parca Guillaume Prevost ar fi scris pentru mine, in ritmul meu. Ca si cum detectivul as fi eu, si nu Jules Verne. Ceea ce nu poate decat sa ajute, pentru ca lectura este cu atat mai placuta, cu cat simti ca esti implicat direct in actiune. "Camera obscura" face parte din seria "Detectivi celebri", alaturi de volumele "7 crime la Roma"(unde detectiv este Leonardo daVinci) si "Asasinul si profetul"(in care protagonist este tanarul filosof Philon din Alexandria).
Excursie la Tindari
Nemira
Andrea Calogero Camilleri
9786065790278
325 pagini
An: 2014
Der Siebte Tod
Deutsche Erstausgabe
Paul Cleave
415 pagini
An: 2007
Diavolul: capcana amintirilor, Volumul patru din seria Anchetele lui Audrey Rose
Leda Edge
524 pagini
An: 2021
Houdini. Marea evadare. Volumul 3 din seria Anchetele lui Audrey Rose
Leda Edge
Kerri Maniscalco
492 pagini
An: 2020
Ce facem pe intuneric
Niculescu
Jennifer Hillier
450 pagini
An: 2023
Dosarele Cronos. Captivi in timp
Litera
Rysa Walker
468 pagini
An: 2019
Un trecut deocheat sau schimbarea la fata a Romaniei
Biblioteca Apostrof
Marta Petreu
436 pagini
An: 1999
Imaginarul violent al romanilor
Humanitas
Ruxandra Cesereanu
578 pagini
An: 2016
Aquarium. Eseuri programatice
Biblioteca Apostrof
Radu STANCA
202 pagini
An: 2000
Despre clovni: dictatorul si artistul
Biblioteca Apostrof
Norman Manea
230 pagini
An: 1997
Literatura romana sub comunism. Proza
Fundatiei Pro
Eugen Negrici
408 pagini
An: 2003