Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  20,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2010

ISBN: 978-973-1897-54-7

Categorii: Viticultura, Fitotehnie , Agricultura, Știința și Tehnică

Cuprins

CUPRINS
CAPITOLUL I SCURT ISTORIC AL VINULUI ...................................................7
I.1 Vinurile in medicina..............................10
I.2 Clasificarea diferitelor tipuri de vin ......................................................15
CAPITOLUL II. PROCESUL TEHNOLOGIC GENERAL DE PREPARARE A
VINURILOR.........................................17
II.1 Procesul tehnologic de obţinere a vinurilor albe.................................................18
II.1 Procesul tehnologic de preparare a vinurilor roÅŸii .......................................22
II.3 Tehnologia de producere a vinurilor roze din soiurile rosii Merlot si Pinot Noir ..............23
II.4 Procesul tehnologic de preparare a vinurilor aromate ......................................................32
II.5 Procesul tehnologic de preparare a vinurilor spumante ....................................................33
CAPITOLUL III îNGRIJIREA,CONDIÅ¢IONAREA ÅžI PǍSTRAREA VINURILOR.....37
III.1 Bolile ÅŸi defectele vinului ..........................................41
CAPITOLUL IV AGRICULTURA ECOLOGICA IN ROMANIA ......................................43
IV. 1 Impactul substantelor chimice in procesul producerii materiei prime a vinurilor...........49
IV. 2 Poluarea in industria fabricarii vinului ..............................................54
IV. 3 VITICULTURA ECOLOGICA ALTERNATIVA VITICULTURII ACTUALE..........55
IV.3 1 Obiectivele ÅŸi dezideratele viticulturii ecologice.........................................................56
IV. 3. 2 Sprijin pentru viticultura ecologica.....................................................62
IV. 3. 4 Vinul ecologic...................................62
IV. 3 5. Viticultura ecologica in Romania .................................................64
CAPITOLUL V PRODUSELE ECOBIOLOGICE � O PRIORITATE A EPOCII
NOASTRE..................................................69
5.1.Tehnologii de obtinere a vinurilor ecobiologice...........................................71
5.2.Impactul tehnologiilor neconventionale de obtinere a vinurilor ecobiologice ....................73
CAPITOLUL VI VITICULTURA ROMANIEI IN CONTEXT EUROPEAN ..................74
VI.1 Programe de sprijin financiar .............................77
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE


Comandă online Echipamente de proces din vinificatie : studiul cercetarilor privind optimizarea echipamentelor de proces din vinificatie la 20,00 lei scrisă de Amarinoaie Elena, tiparită la editura Vladimed - Rovimed în anul 2010. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Echipamente de proces din vinificatie : studiul cercetarilor privind optimizarea echipamentelor de proces din vinificatie nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.