Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 35,00 LEI
Autor(i): Mircea Malita , Calin Georgescu
Editura: Compania
Anul apariției: 2010
Nr. pagini: 376 pagini
Incotro merge România ? Vi se pare ca vremurile au de ce sa ne îngrijoreze ? Va propunem un volum unic, din care puteti afla care este starea natiunii, cum s-a ajuns aici si ce perspectiva ne-ar fi de folos pe termen mediu si lung. Sunt raspunsurile unor specialisti, academicieni si cercetatori la semnalele de alarma din domeniile lor si la confuzia din societatea româneasca.
Din 2008 încoace, rapoartele anuale ale Institutului de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare (IPID) se constituie în adevarate radiografii ale situatiei din economie, învatamânt, agricultura, de pe piata muncii etc. însotite de analize ale unor planuri de perspectiva pe etape si sugestii de masuri necesare în imediat, ele au fost menite sa contribuie la efortul de modernizare a structurilor statului, la adoptarea si aplicarea acelor politici publice si strategii care sa-i permita României sa-si respecte angajamentele ca tara membra a UE si a NATO. Din pacate, dupa ce s-au tot facut schimbari mici si medii, zise « reforme », în lipsa unui proiect national integrator, cu obiective clare, rezultatul se rezuma în 2010 la saracie, haos si demoralizare.
Criza nu e o cauza a nefericirii noastre actuale, ci mai degraba revelatorul unor slabiciuni structurale – la mijlocul volumului, o « istorie a României » mai putin obisnuita, cladita pe date economice si ocupationale, pune degetul pe rana veche a raporturilor dintre elite si mase, nu fara a schita si caile de iesire din impas. Miza se vede astfel pusa pe capitalul uman, pe reprofesionalizarea lui, iar energiile sunt orientate
pe fagasul rational al unor programe existente, ce respecta principiile de dezvoltare durabila. Caci oamenilor trebuie sa li se redea mai întâi rostul, pentru ca ei sa poata produce o bunastare echitabila, fiind si beneficiarii unui mediu mai curat si mai sanatos.
Poate ca România dupa criza va fi o surpriza pentru cei care înclinau sa creada ca au pierit de pe aceste meleaguri si buna credinta, si competenta, si dragostea de neam. Iata ca motive de speranta ar mai fi totusi, asa cum mai exista, de altfel, si destule resurse.
Au colaborat la acest volum: Mircea Malita, Calin Georgescu, Daniel Daianu, Lucian-Liviu Albu, Adrian Curaj, Cristian Hera, Victor Giurgiu, Vasile Ghetau, Ioan Dan Gheorghiu, Ionel Haiduc, Cezar Bîrzea, Ciprian Fartusnic, Florian Colceag, Cristian Pîrvulescu.
Comandă online Romania dupa criza. Reprofesionalizarea la 35,00 lei scrisă de Mircea Malita , Calin Georgescu, tiparită la editura Compania în anul 2010. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Romania dupa criza. Reprofesionalizarea nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Metode matematice in problematica dezvoltarii
Academiei Republicii Socialiste Romania
Solomon Marcus, Mircea Malita
197 pagini
An: 1982
Aurul cenusiu - Eseuri rostite, Volumul al II-lea
Dacia
Mircea Malita
145 pagini
An: 1972
Enciclopedia statelor lumii (Editie 1981)
Stiintifica si Enciclopedica
SILVIU NEGUT, Horia C. Matei
599 pagini
An: 1981
Programare neliniara (Dragomirescu, Malita)
Stiintifica si Enciclopedica
Mihai Dragomirescu, Mircea Malita
278 pagini
An: 1972
Socul Crizei
Ideea Europeana
Aura Christi
270 pagini
An: 2011
Criza de un trilion de dolari. Bestseller
Litera
Charles R. Morris
9786066000086
208 pagini
An: 2011
Civilizatia industriala in confruntare cu sine insasi
Politica
Andrei Vela
335 pagini
An: 1986
Economie politica, Volumul I
Fundatiei Romania de Maine
Constantin Enache
328 pagini
An: 2009
Noi modele statistice in studiul durabilitatii produselor
Academiei Republicii Socialiste Romania
Viorel Gh. Voda
156 pagini
An: 1980
Managementul administratiei publice - curs universitar -
Sitech
Stoica Ion
212 pagini
An: 2010
Finantele intreprinderilor
Didactica si Pedagogica
206 pagini
An: 1993
Organizarea si rolul institutiilor si autoritatilor administratiei publice - Note de curs
Universitatea din Bucuresti
Romeo Paul Postelnicu
49 pagini
An: 2005