Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 10,00 LEI
Autor(i): Gherman Cornelia
Editura: Vladimed - Rovimed
Anul apariției: 2010
Nr. pagini: 135 pagini
ISBN: 978-606-583-096-7
Categorii: Învățamânt - Educație, Management scolar
Conflictul este o parte fireasca a vietii de zi cu zi, o realitate a vietii cotidiene, inerenta relatiilor umane. Pentru a fi pregatiti atunci când sunt implicati într-un conflict, oamenii trebuie sa fie constienti de anumite coordonate ale conflictelor.
Conflictul poate fi tratat pe cai pozitive sau negative. Abordat printr-o gândire pozitiva, poate avea rezultate creative, poate fi o forta pozitiva pentru cresterea personala si schimbarea sociala. Abordat printr-o gândire negativa, conflictul poate avea forme distructive atât din punct de vedere emotional, spiritual cât si fizic.
Conflictul ajuta la sanatatea mentala si individuala, la descoperirea propriilor valori si credinte, putând fi si o sursa de maturizare. Capacitatile de management ale conflictelor pot fi învatate. Prin practica, putem îmbunatati comunicarea, negocierea si medierea conflictelor.
Medierea in scoala este un concept nou în România, însa multe state europene utilizeaza cu foarte mare succes medierea în comunitatile scolare. Existenta unor conflicte în mediul scolar este o realitate care îi preocupa, din ce in ce mai mult, pe cei implicati în realizarea unei atmosfere care sa faca eficient procesul de învatamânt. Scoala este primul spatiu al medierii, un spatiu de trecere între familie si societate, între sine si celalalt, între propria sa viziune despre lume si viziunea celorlalti. Spatiul 'intermediar', de reflectie al medierii raspunde trebuintei de securitate a copilului. Frecventând scoala, copilul traieste prima mare încercare sociala din viata sa, pentru ca se desprinde tot mai mult de modelul parintilor pentru a se lasa modelat de scoala, institutie cu un important rol formator. Copiii, care din familie deprind codurile sociale si îsi formeaza atasamente securizante, vor beneficia de aceasta educatie toata viata. scoala este un factor de rezilienta atunci când familia si cultura îi dau aceasta putere.
Clasa este un grup social în care elevii, prin intermediul relatiilor interpersonale, comunica între ei, se percep reciproc, se atrag sau se resping. Relatiile de atractie - indiferenta - respingere se pot schimba în timp, în functie de diferite situatii create. Alte tipuri de interactiuni în cadrul clasei, sunt: cooperarea, competitia, conflictul etc.
Orice clasa are un diriginte, consilier, educator care organizeaza si observa modul în care elevii din colectiv desfasoara diverse activitati. Tot dirigintele este acela care intervine atunci când apar disfunctionalitati în bunul mers al activitatii scolare.
Activitatea de consiliere si management a conflictelor presupune modele noi de activitate din partea profesorilor, cerinte noi de abordare a divergentelor din partea tuturor celor implicati în interrelationare si modele noi de comportament din partea elevilor.
Exista diferente la nivel individual, exista o 'goana' a schimbarii, exista o asa numita criza de timp datorata în mare parte schimbarii atât de continue a societatii în care traim si care ne forteaza sa tinem pasul cu ea. Cu toate acestea, putem sa convietuim si sa colaboram fara a ne rani, a ne jigni, a profita de neatentia sau imposibilitatea oamenilor de lânga noi.
Putem sa colaboram, sa ajutam si sa fim ajutati de cei lânga care stam, pentru ca ideea de baza a societatii este complexitatea unui produs care este rezultatul gândirii mai multor minti si, deci, produsul cu cea mai mare sansa de a fi aproape de ideal si de perfectiune.
Mediatorul nu poate sa îti impuna o solutie, cheia solutionarii conflictului e chiar la tine!
Comandă online Medierea conflictelor in scoala la 10,00 lei scrisă de Gherman Cornelia, tiparită la editura Vladimed - Rovimed în anul 2010. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Medierea conflictelor in scoala nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Practica manageriala in invatamantul superior
Univers Enciclopedic
Stefan Buzarnescu
430 pagini
An: 2004
25 Ani de Invatamint superior Agronomic la Craiova (1948-1973)
Craiova
Universitatea din Craiova, Ministerul Educatiei si Invatamantului
142 pagini
An: 1973
Statutul personalului didactic - Text reactualizat
Tribuna Invatamantului
Stefan Militaru
128 pagini
An: 206
Programa activitatii educative in invatamantul preuniversitar
Ministerul Invatamantului
Riana Calota
124 pagini
An: 1994
Managementul in institutiile de invatamant preuniversitar
Art Klett
Hadrian Arion
9789731243535
431 pagini
An: 2008
Sociologie. Manual pentru clasa a X-a
Didactica si Pedagogica
Virgiliu Constantinescu
144 pagini
An: 1991
Limba si Literatura Romana - Ghid complet pentru evaluarea nationala 2017, Clasa a VIII-a
Delfin
Adrian Nicolae Romonţi
470 pagini
An: 2017
Chimie - Curs si lucrari practice pentru Facultatea de Electrotehnica
Reprografia Universitatii din Craiova
Al. Popescu
206 pagini
An: 1991
O noua teorie asupra fenomenului acido-bazic si reactivitatii chimice, Volumul I
Sitech
Ioan Burnea
231 pagini
An: 1994
Fizica si chimia polimerilor, Volumul al II-lea - Polimerizarea radicala
Institutul Politehnic Bucuresti
Nicolae Cobianu, D. S. Vasilescu
427 pagini
An: 1979