Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 32,00 LEI
Autor(i): Mircea Flonta
Editura: Humanitas
Colecția: Academica
Anul apariției: 2010
Nr. pagini: 320 pagini
ISBN: 9789735028121
Categorii: Filosofie
Opera ştiinţifică a lui Charles Darwin a avut parte de un destin frământat nu doar imediat după apariţie: ideile revoluţionare ale întemeietorului teoriei evoluţioniste continuă să stârnească polemici, deopotrivă în rândul savanţilor şi în rândul filozofilor sau teologilor, până în zilele noastre. Şi asta fiindcă, spre deosebire de alte idei revoluţionare din ştiinţele naturii, ideea evoluţiei speciilor prin selecţie naturală a avut un puternic impact atât asupra cunoaşterii ştiinţifice, propunând o nouă paradigmă a cercetării naturii, cât şi asupra valorilor noastre fundamentale, pe care le pot pune sub semnul întrebării. Bine cunoscut pentru studiile sale de epistemologie, ca şi pentru cele dedicate unor importanţi filozofi (precum Immanuel Kant sau Ludwig Wittgenstein), profesorul Mircea Flonta se apleacă în volumul de faţă asupra semnificaţiilor pe care evoluţionismul le are pentru filozofia ştiinţei şi pentru concepţia noastră despre lumea vie în general şi despre cea a omului în special.
„Astăzi nu vor putea fi discutate cu un deplin simţ al responsabilităţii intelectuale teme atât de centrale precum ce anume este propriu şi specific omului, care este locul minţii în universul omului, cât de departe se întind puterile cunoaşterii omeneşti, care sunt fundamentele moralităţii, dacă vom face abstracţie de ştiinţa darwiniană.“ (Mircea FLONTA)
Comandă online Darwin si dupa Darwin. Studii de filozofie a biologiei la 32,00 lei scrisă de Mircea Flonta, tiparită la editura Humanitas face parte din colecția Academica. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Darwin si dupa Darwin. Studii de filozofie a biologiei nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Istoria Filozofiei Antice (Prea Fericitul Parinte Iustin )
Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române
Nicolae Balca
379 pagini
An: 1982
de la Descartes la Nae Ionescu. O analiza a cartezianismului si crizele sale majore
Sitech
George Popescu Glogoveanu
114 pagini
An: 2006
Dialectica metodelor in cercetarea stiintifica, Volumul I
Stiintifica
390 pagini
An: 1966
Estetica. Bazele esteticii
Meridiane
Theodor Lipps
324 pagini
An: 1987
Filozoful Conta
C. Sfetea Libraria Scoalelor
Octav Minar
953 pagini
An: 1914