Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 28,80 LEI
Autor(i): Paul Stefanescu
Editura: Curtea Veche
Anul apariției: 2002
Nr. pagini: 640 pagini
Categorii: Dezvaluiri si documente, Diverse
Stiinta pusa în slujba adevarului, a dreptatii a avut de strabatut un drum lung, dificil si nu gresim daca spunem ca si extrem de sinuos. Caci înainte de a fi stiinta, a fost "ceva", acel ceva caruia ne vine greu sa-i gasim un nume, dar mai ales sa-i facem o caracterizare, asa cum sîntem obisnuiti astazi. Aceasta perioada premergatoare închegarii manunchiului de stiinte dedicate scoaterii la lumina a adevarului este caracterizata printr-un amalgam de superstitii, misticism, obiceiuri si interese dictate de dominatia anumitor clase, paturi sociale si indivizi. Decantarea a fost lunga si, de ce sa n-o recunoastem, uneori dureroasa, patata de sînge. Aceasta perioada îi incomodeaza pe istoricii eruditi, iar majoritatea se abtin s-o abordeze, rezumîndu-se la cîteva trimiteri la istoria medicinii sau a dreptului. În ceea ce ne priveste, cu riscul de a fi acuzati ca ne-am ratacit în labirintul naturii omenesti, am considerat normal sa începem prin a arata pe ce teren s-au ivit criminologia, criminalistica si medicina legala si care au fost factorii care au concurat la formarea lor: mediul, nivelul de cunostinte specifice, evenimentele si, nu în ultimul rînd, oamenii de geniu. Pornind de la consideratiile de mai sus, am ajuns la conceperea lucrarii de fata. Dupa cum este usor de constatat, aceasta lucrare este rezultatul unei vaste documentari, însotite de o judicioasa munca de sinteza si de aprofundare a materialului studiat. În ce-i priveste pe cititorii nostri, specialisti si nespecialisti, speram ca ei sa gaseasca aici un sprijin eficient în activitatea de combatere a raului ce dainuie înca în societate.
Paul N. Stefanescu este profesor universitar, doctor în stiinte. A scris peste o mie de articole, care au fost publicate în tara si în strainatate, patruzeci de carti, dintre care amintim: În slujba vietii si a adevarului, Drama otravirilor, Istoria mondiala a societatilor secrete etc. etc. Este teoretician, dar si practician, inventator si creator de noi compusi chimici cu aplicatie în medicina.
Lazar Cârjan (n. 29 iulie 1947), general de brigada, conferentiar universitar la Academia de Politie "Al. Ioan Cuza" si la Facultatea de Drept a Universitatii "Spiru Haret", este Sef al Directiei Politiei Judiciare din Inspectoratul General al Politiei. Complementar unei activitati jurnalistice sustinute, a publicat mai multe carti, dintre care amintim: Istoria Politiei Române si Politia Româna Rediviva.
Comandă online Stiinta versus crima la 28,80 lei scrisă de Paul Stefanescu, tiparită la editura Curtea Veche în anul 2002. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Stiinta versus crima nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Front fara transe
Militara
Paul Stefanescu
206 pagini
An: 1985
Ultima misiune
Militara
Paul Stefanescu
221 pagini
An: 1986
Enigme ale razboiului secret
Militara
Paul Stefanescu
189 pagini
An: 1983
Front fara transee
Militara
Paul Stefanescu
206 pagini
An: 1985
Drama otravirilor - Dosare celebre
Medicala
Paul Stefanescu
293 pagini
An: 1980
Viata sexuala a presedintilor americani
Niculescu
Nigel Cawthorne
328 pagini
An: 2009
Strategia Revansei
Politica
Ernst Henry
65 pagini
An: 1961
Zece ani rai
Rao Books
Mugur Ciuvica
282 pagini
An: 2015
The Three Trillion Dollar War - The True Cost of the Iraq Conflict
W.W.Norton and Company
Joseph E. Stiglitz, Linda J. Bilmes
9780393334173
357 pagini
An: 2008
Adevarata fata a lui Traian Basescu
Jurnalul National
Marius Oprea
188 pagini
An: 2012
Lucescu
Gazeta Sporturilor
Ioan Chirila
194 pagini
An: 2009
Muzeul National Cotroceni
Redactiei publicatiilor pentru strainatate
176 pagini
An: 1993
Jocuri pentru copii si tineret
Tineretului Cultura Fizica si Sport
478 pagini
An: 1956
Ghidul tehnoredactorului. De la print la eBook
Sitech
Vlad Puescu
224 pagini
An: 2013
Monografia comunei Bratovoiesti
Sitech
Laurenţiu Puicin
310 pagini
An: 2012