Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  28,80 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2002

Nr. pagini: 640 pagini

Categorii: Dezvaluiri si documente, Diverse

Descriere

Stiinta pusa în slujba adevarului, a dreptatii a avut de strabatut un drum lung, dificil si nu gresim daca spunem ca si extrem de sinuos. Caci înainte de a fi stiinta, a fost "ceva", acel ceva caruia ne vine greu sa-i gasim un nume, dar mai ales sa-i facem o caracterizare, asa cum sîntem obisnuiti astazi. Aceasta perioada premergatoare închegarii manunchiului de stiinte dedicate scoaterii la lumina a adevarului este caracterizata printr-un amalgam de superstitii, misticism, obiceiuri si interese dictate de dominatia anumitor clase, paturi sociale si indivizi. Decantarea a fost lunga si, de ce sa n-o recunoastem, uneori dureroasa, patata de sînge. Aceasta perioada îi incomodeaza pe istoricii eruditi, iar majoritatea se abtin s-o abordeze, rezumîndu-se la cîteva trimiteri la istoria medicinii sau a dreptului. În ceea ce ne priveste, cu riscul de a fi acuzati ca ne-am ratacit în labirintul naturii omenesti, am considerat normal sa începem prin a arata pe ce teren s-au ivit criminologia, criminalistica si medicina legala si care au fost factorii care au concurat la formarea lor: mediul, nivelul de cunostinte specifice, evenimentele si, nu în ultimul rînd, oamenii de geniu. Pornind de la consideratiile de mai sus, am ajuns la conceperea lucrarii de fata. Dupa cum este usor de constatat, aceasta lucrare este rezultatul unei vaste documentari, însotite de o judicioasa munca de sinteza si de aprofundare a materialului studiat. În ce-i priveste pe cititorii nostri, specialisti si nespecialisti, speram ca ei sa gaseasca aici un sprijin eficient în activitatea de combatere a raului ce dainuie înca în societate.

Paul N. Stefanescu este profesor universitar, doctor în stiinte. A scris peste o mie de articole, care au fost publicate în tara si în strainatate, patruzeci de carti, dintre care amintim: În slujba vietii si a adevarului, Drama otravirilor, Istoria mondiala a societatilor secrete etc. etc. Este teoretician, dar si practician, inventator si creator de noi compusi chimici cu aplicatie în medicina.

Lazar Cârjan (n. 29 iulie 1947), general de brigada, conferentiar universitar la Academia de Politie "Al. Ioan Cuza" si la Facultatea de Drept a Universitatii "Spiru Haret", este Sef al Directiei Politiei Judiciare din Inspectoratul General al Politiei. Complementar unei activitati jurnalistice sustinute, a publicat mai multe carti, dintre care amintim: Istoria Politiei Române si Politia Româna Rediviva.


Comandă online Stiinta versus crima la 28,80 lei scrisă de Paul Stefanescu, tiparită la editura Curtea Veche în anul 2002. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Stiinta versus crima nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.