Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  16,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Mondovino

Anul apariției: 2011

Nr. pagini: 164 pagini

ISBN: 978-973-611-702-2

Categorii: Fitotehnie , Viticultura, Știința și Tehnică, Agricultura

Cuprins

Din cuprins:
◊ "Vinul" inainte sa fie vin
◊ Vinul si civilizatia sa (O bautura mitica, La originea civilizatiilor, Civilizatia vinului, Din Olimp la Napa Valley)
◊ Vinul si sfintii sai (O bautura sfintita; Sfintii ocrotitori ai viticultorilor; Sfantul Bachus; Sfantul Vincentiu)
◊ Vinul si sarbatorile sale (O bautura "festiva"; De la Dionisiile a la francaise la Serbarile vinului "Beaujolais Nouveau"; Sarbatorile culesului viilor si carnavalurile viticole; Confreriile vinului si sarbatorile bahice)
◊ Vinul si consumul sau (O bautura istorica; De la amfora la sticla; Ambalajul si continutul, De la vinul "aliment" la vinul "de agrement")
◊ "Vinul" care a urmat vinului

Descriere

"O incursiune in istoria vinului reprezinta de fapt o incursiune in istoria civilizatiilor, vinul fiind acel element care unifica toate epocile si pe baza caruia putem trasa o istorie a mentalitatilor si a imaginarului colectiv. Il gasim astfel prezent in civilizatiile pagane, dar si in cea crestina, in care, dupa cum se stie, reprezinta elementul fara de care taina Euharistiei n�ar putea avea loc. Este deci elementul care ne leaga de transcendent prin excelenta, marturie fiind, in plus, atat numeroasele sarbatori ale vinului, cat si cultul unor sfinti ocrotitori ai viticultorilor. Mai este, de asemeni, elementul cu ajutorul caruia putem masura gradul de atasament fata de traditie, fata de o anume "art de vivre" astfel, acolo unde apare, vinul unifica nu doar epocile si civilizatiile, dar si spiritele. El ritmeaza existenta noastra, procesul metamorfozei tacute a boabelor de strugure in elixirul nobil facandu�ne sa luam aminte la propria transformare launtrica."

Monica Frunza


Comandă online Istoria vinului la 16,00 lei scrisă de Jean-Francois Gautier, tiparită la editura Institutul European face parte din colecția Mondovino. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Istoria vinului nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.