Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  30,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2010

Nr. pagini: 287 pagini

ISBN: 9789737573629

Categorii: Management / Leadership, Economie

Descriere

în “Managing Global Interdependencies”, Editura Eikon, 2010, (Managementul interdependenţelor globale) profesorul Vasile Puşcaş îmbină elemente din experienţa sa în politica externă şi integrarea europeană, cu cea în activitatea academică şi culturală, arătând cum se acţionează astăzi la niveluri de decizie, într-un astfel de mediu complex şi multifaţetat.
în prezent, trăim într-o lume interdependentă din toate punctele de vedere şi demersurile politico-diplomatice s-au adaptat şi ele acestor vremuri. Diplomaţia internaţională a fost redefinită datorită acestor interdependenţe, iar globalizarea arată că statul nu mai poate funcţiona singular, ceea ce a dus la sfârşitul izolaţionismului.
Globalizarea s-a produs pe alocuri brusc şi în unele cazuri a avut efecte dezastruoase. încheierea Războiului Rece şi momentul 9/11 sunt doar cele mai spectaculoase exemple în acest sens. însă, dacă vorbim, spre exemplu, de teme precum efectele încălzirii globale şi schimbările climatice, care acum 20 de ani nici măcar nu figurau pe agenda diplomaţiei internaţionale, iar astăzi sunt o prioritate de top, putem spune că globalizarea a avut efecte benefice la nivel mondial.
în acest context global şi interdependent, demersurile diplomatice tradiţionale nu se mai aplică şi este necesară şi indispensabilă extinderea comunicării la nivelurile culturale şi educaţionale, atunci când vorbim sau lucrăm în domeniul relaţiilor internaţionale. Aceste niveluri “noi“ joacă un rol esenţial la toate palierele, indiferent că vorbim despre cel local, naţional, regional sau internaţional.
Un element esenţial în acest sens este ascensiunea Uniunii Europene ca actor global şi internaţional. UE, prin natura sa instituţională, a determinat statele membre să aibă o conduită internaţională comună, dar, în acelaşi timp, prin natura sa diversă le-a determinat să acţioneze pentru promovarea integrării valorilor culturale individuale ale fiecăruia dintre ele în sistemul global.
Astfel, în cooperarea internaţională şi în diplomaţia internaţională, statele nu mai trebuie doar să se “tolereze“ reciproc, ci să lucreze, să comunice şi să identifice, împreună, soluţii comune.
Prof. Dr. Vasile Puşcaş dezvoltă aceste idei pe parcursul a patru capitole extinse ale cărţii: Managementul interdependenţelor globale, Uniunea Europeană şi interdependenţa globală, Managementul regionalizării şi globalizării şi Cultura, istoria şi managementul internaţional. Cartea beneficiază şi de prefaţa domnului Mark C. Donfried, director al prestigiosului Institut pentru Diplomaţie Culturală de la Berlin, care recomandă atât volumul, cât şi subiectul tratat de profesorul Vasile Puşcaş.

Dr. Oana C. Popa


Comandă online Managing Global Interdependencies la 30,00 lei scrisă de Vasile Puscas, tiparită la editura Eikon în anul 2010. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Managing Global Interdependencies nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.