Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  110,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2011

Nr. pagini: 354 pagini

ISBN: 9789731277479

Categorii: Penal, Drept, Criminalistica

Descriere


Cartea îndeamnă pe jurist - obişnuit cu dramele sociale şi umane de care ia cunoştinţă cotidian - să zăbovească asupra unor aspecte infracţionale mai puţin vizibile şi în mod obişnuit trecute cu vederea, care conduc, adeseori, la iremediabila pierdere a unor creaţii inestimabile, parte integrantă a moştenirii culturale a umanităţii.

Meritul principal al cărţii este acela că reuşeşte, pentru prima dată în România, să propună un set de norme de investigaţie penală pentru infracţiunile din domeniul patrimoniului cultural. Fundamentul ştiinţific al cărţii îl constituie bogata informaţie interdisciplinară, caracterizată de acurateţe, specifică atât domeniilor istoriei, muzeologiei şi arheologiei, cât şi domeniului ştiinţelor fundamentale şi ştiinţelor juridice.

Autoarea şi-a propus să ofere specialiştilor din domeniul juridic şi celor din domeniul patrimoniului cultural, un model de colaborare pentru aflarea adevărului, bazat pe întrebări şi răspunsuri care vin, în egală măsură, din cele două domenii.

Lectura este extrem de atractivă şi pentru marele public, al cărui interes pentru operele de artă şi artefactele arheologice, precum şi pentru investigaţia criminalistică în aspectele ei mai puţin cunoscute, este generat de spectaculozitatea respectivelor obiecte şi a valorii lor materiale excepţionale.


Comandă online Investigarea criminalistica a infractiunilor privind operele de arta si artefactele arheologice la 110,00 lei scrisă de Gabriela Matei, tiparită la editura Universul Juridic în anul 2011. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Investigarea criminalistica a infractiunilor privind operele de arta si artefactele arheologice nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.