Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 32,00 LEI
Autor(i): Anuradha Roy
Editura: Humanitas Fiction
Colecția: Raftul Denisei
Anul apariției: 2011
Nr. pagini: 336 pagini
ISBN: 9789736894114
Categorii: Beletristică și critică
O poveste de iubire despre doi oameni care se regăsesc atunci când lumea lor se prăbuşeşte iar toţi cei dragi îi părăsesc, Un atlas al dorinţelor zadarnice a fost publicat până în prezent în şaisprezece ţări.
In 1907, Amulya Babu a înfiinţat o făbricuţă în Songarh, un târg liniştit aşezat aproape de locul unei cetăţi străvechi de mult înghiţite de junglă. Nu ştia că în acea clipă i se hotăra destinul: sub acoperişul casei visurilor lui se vor împleti sau despărţi destinele a trei generaţii, în grădina luxuriantă se vor înfiripa iubiri şi se vor frânge inimi, iar zidurile groase se vor dovedi neputincioase în faţa Istoriei.
„O scrisoare de dragoste adresată unei Indii acum dispărute, o ţară a inocenţei şi a nopţilor de vară îmbălsămate de mirosul iasomiei." (Financial Times)
Comandă online Un atlas al dorintelor zadarnice la 32,00 lei scrisă de Anuradha Roy, tiparită la editura Humanitas Fiction face parte din colecția Raftul Denisei. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Un atlas al dorintelor zadarnice nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Romanul este unul deosebit și prezintă o poveste de dragoste cu final trist. Facem cunoștință cu India, cu tărâmul cocotierilor și arborilor de mango, cu mirosul de mâncare specific indiană…dar și cu sărăcia celor care trăiesc în regiunile sărace ale Indiei. Romanul este structurat în trei părți, fiecare purtând un titlul sugestiv: Casa înecată, Fortul năruit și La malul apei. Povestea are în prim plan familia lui Amulya, un bărbat care conducea o fabrică în Songarh, oraș mic și liniștit. Lucrurile se precipită în momentul în care soția lui Amulya, Kananbala se simte tot mai singură, în final îmbolnăvindu-se de nervi. Cei doi au doi fii, pe Kamal și Nirmal, primul fiind căsătorit și fără copii. Fiul cel mic, Nirmal se căsătorește cu o tânără, Shanti, însă aceasta moare la nașterea unei fetițe pe nume Bakul. În timpul vieții sale, Amulya a avut grija de un băiat în orfelinat, iar după moartea bătrânului, Normal îl aduce pe Mukunda acasă ca să crească alături de Bakul, de fiica sa. Mukunda este trimis departe, în Calcutta, iar copila alături de care a crescut, acum devenită femeie, ajunge să îi ducă foarte mult dorul în tot acest timp. Povestea de dragoste a celor doi, începută în fragedă copilărie, continuă și mai târziu. ”Mi se părea că după ce fusesem iubit, eram acum aruncat alături de cei lipsiți de dragoste; de la umbra răcoroasă în căldura putrefacției; de la adăpost, afară în ploaie. În starea de confuzie în care mă aflam îmi dădeam totuși seama că nu-i puteam face nicio vină lui Bakul și totuși mă simțeam părăsit de ea.” ”Bakul trecea din cameră în cameră, încercând să înăbușe țipătul care creștea în ea. Nu, nu va plânge, nu le va da această satisfacție celor mari. Dar nici nu va mai vorbi vreodată cu tatăl ei.” Este o poveste superbă și vă recomand să citiți acest roman…sunt sigură că nu veți regreta nicio clipă.
Casa de la Riverton
Humanitas Fiction
Kate Morton
9789736893186
440 pagini
An: 2017
Orele indepartate
Humanitas Fiction
Kate Morton
9789736895906
520 pagini
An: 2013
Frumusete si intristare
Humanitas Fiction
Yasunari Kawabata
224 pagini
An: 2018
Pazitoarea tainei
Humanitas Fiction
Kate Morton
434 pagini
An: 2012
Minciuni pe canapea
Humanitas Fiction
Irvin D. Yalom
9786067792034
392 pagini
An: 2017
Nicoara Potcoava, Editie 1959
Tineretului
Mihail Sadoveanu
433 pagini
An: 1959
Cintecul iubirii
Tineretului
Liviu Rebreanu
264 pagini
An: 1960
Intre rai si pamant
Litera
Nora Roberts
366 pagini
An: 2019
Structuralismul
Editura pentru Literatura Universala
Virgil Nemoianu
206 pagini
An: 1967
Repere culturale australiene
Eikon
Elena Florea
112 pagini
An: 2012