Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  34,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2005

Nr. pagini: 328 pagini

ISBN: 973-709-112-4

Categorii: Economie

Descriere

în procesul pregătirii României pentru aderare la UE am fost conştient că atât comunicarea cât şi informarea sunt activităţi absolut necesare sensibilizării cetăţenilor cu ceea ce înseamnă aderarea la UE, dar şi integrarea, nu doar pentru că acest proces istoric este eminamente raţional şi constructivist, ci şi datorită aspiraţiei oricărui agent mobilizator (să zicem Guvernul) de a constitui o bază de suport atât social, cât şi politic. Dar pentru că interesul pentru comunicare poate fi manifest sau nu, dinspre una dintre părţi, trebuie să adăugăm că, pentru a avea o comunicare eficientă, care să producă efectele scontate de iniţiator, este necesară o informare prealabilă a părţilor, cel puţin cu elementele de bază ale temelor lansate pentru comunicare. Aici am putea interveni cu numeroase exemple, cazuri ale pro­cesului de informare a populaţiei, ca şi dialogul benefic tuturor celor interesaţi de procesul aderării României la UE. Cum demersul s-ar extinde într-o analiză prea amplă, ne mărginim să spunem că atât informarea, cât şi comunicarea au constituit preocupări consistente ale pregătirii pentru aderare în perioada 2003-2004, chiar dacă nu au avut mereu vizibilitatea unei campanii sistematice şi persistente.

Privitor la negocierile de aderare, procesul de comunicare publică a fost derulat pe trei coordonate principale: 1) pregătirea pentru aderare; 2) stadiul negocierilor; 3) efecte ale negocierilor de aderare. Acest volum are, în principal, structura direcţiilor menţionate mai sus şi cuprinde o selecţie a produselor comunicării publice oferite de oficiul Negociatorului Şef al României cu UE (2003-2004), fie că partenerii au fost actori interni – sociali – economici – politici – ONG, fie oficialii comunitari de la Bruxelles şi din statele membre. Este de la sine înţeles că materialele documentare conţinute de acest volum nu reprezintă o prezentare exhaustivă a actului comunicării publice în materie de negocieri de aderare, selecţia textelor urmărind să înfăţişeze problematicile şi partenerii, dar şi metodele, tehnicile utilizate. Şi trebuie să menţionăm, cu titlu special, rolul foarte important al mass-media care, în această perioadă, a trecut de la prezentarea simplelor ştiri la comentarii pertinente, chiar la evaluări şi contribuţii pentru întocmirea unor studii de impact.

Autorul


Comandă online Negociind cu Uniunea Europeana - Volumul VI - Comunicarea publica si negocierea pentru aderare, 2003-2004 la 34,00 lei scrisă de Vasile Puscas, tiparită la editura Economica în anul 2005. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Negociind cu Uniunea Europeana - Volumul VI - Comunicarea publica si negocierea pentru aderare, 2003-2004 nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.