Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 20,00 LEI
Autor(i): Patrick Lemoine
Editura: Didactica si Pedagogica
Anul apariției: 2011
Nr. pagini: 204 pagini
ISBN: 9789733030959
Categorii: Psihiatrie, Medicină - Sănătate
Prietenoasă, scrisă pe înţelesul tuturor, cu umor pe alocuri – dar adresându-se în egală măsură şi specialiştilor – cartea La ce e bun un psihiatru?, a lui Patrick Lemoine, face o radiografie lucidă, de mare profunzime şi pertinenţă, a evoluţiei psihiatriei occidentale, precum şi a menirii actuale a profesiei de psihiatru. Domeniul psihiatriei este strict definit şi delimitat de cel al specialităţilor înrudite: neurologie, psihologie, psihanaliză, psihoterapie etc.
Impresionează textul-testament al unei tinere doctoriţe, Patricia, psihiatră dispărută prea timpuriu, care a jucat un rol important în fundamentarea vocaţiei de psihiatru de spital a autorului – text inserat la începutul lucrării.
Nu sunt scăpate din vedere nici deviaţiile extremiste, totalitare, uneori devastatoare, ale diverselor curente şi tendinţe ale psihiatriei din vremuri recente, aspecte prezente de ambele părţi ale Cortinei de Fier.
Sunt evocaţi cu căldură profesorii şi colegii de specialitate care l-au făcut să-şi îndrăgească şi mai mult profesia – prin dragostea, devotamentul faţă de bolnavi şi viziunea plină de prospeţime cu care, la rândul lor, o practicau.
De asemenea, autorul disecă efectele distructive ale traumatismelor, drogurilor, alcoolului, ale prejudecăţilor de tot felul, referitoare la nebuni şi la nebunie, care însoţesc întreaga istorie a omenirii.
Fiecare capitol se încheie cu câte un studiu de caz, al cărui titlu, în general, face trimitere la un film celebru. Sunt cazuri reale, din „portofoliul” autorului, ilustrând problemele psihiatrice, de tot felul, specifice omului contemporan – cazuri cărora psihiatrul Patrick Lemoine le-a găsit rezolvarea folosind o paletă largă dintre terapiile accesibile în prezent, moderne – revoluţionare, unele. Prin tratamentele aplicate – unele necesitând o administrare de-a lungul întregii vieţi a pacientului, exact ca şi în cazul diabetului – aceştia pot să ducă o viaţă cât mai aproape de normalitate, în familie, dar şi la locul de muncă.
Sincer, lucid, Patrick Lemoine nu se fereşte să puncteze nici eşecurile psihiatriei (de exemplu: antipsihiatria), nici pe ale sale personale (cazul tânărului din studiul de caz „Familie, te iubesc”).
O carte pe care o veţi citi pe nerăsuflate, vă asigurăm!
Comandă online La ce e bun un psihiatru? la 20,00 lei scrisă de Patrick Lemoine, tiparită la editura Didactica si Pedagogica în anul 2011. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul La ce e bun un psihiatru? nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Metode de cercetare in psihiatrie. Ghid pentru incepatori. Editia a II-a
Fundatiei Pro
504 pagini
An: 2001
Psihiatrie preventiva
Medicala
V. Angheluta
472 pagini
An: 1986
Advances in Epileptology - XVIth Epilepsy International Symposium
Raven Press New York
Peter Wolf
781 pagini
An: 1987
Der therapeutische Zugang zur Psyche uber das beta-adrenerge System
Verlag Hans Huber
H. von P. Kielholz
102 pagini
An: 1978
Dificultati emotionale la tineri
Medicala
Oct. Ienistea
231 pagini
An: 1982
Ghid de urgente in ORL, Oftalmologie si chirurgie cervico-oro-maxilo-faciala
Scripta
Maria Beuran
112 pagini
An: 1998
Ginecologie, Volumul al II-lea
Medicala
C. Radulescu
906 pagini
An: 1995
Clinical Medicine - A Textbook for Medical Students and Doctors (Kumar, Clark)
ELBS
Michael Clarke, Parven Kumar
1135 pagini
An: 1995
Clinica medicala. Analize si sinteze, Volumul I
ALL
Simion Purice
428 pagini
An: 1993
Actualitati in hepatologie
InfoMedica
Mihai Voiculescu
338 pagini
An: 1996