Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  nedisponibil LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Anul apariției: 2012

Nr. pagini: 162 pagini

Tip copertă: tare

ISBN: 9786065882614

Categorii: Beletristica, Carte nefolosită

Descriere

Credite fotografice: Arhiva Familiei Regale a României
Fotografiile de la paginile 34-35 Cristian Coposesc

Caracterul unic al aniversării de 90 de ani a Majestăţii sale, Regele Mihai I, a fost marcat în 2011 printr-o serie de manifestări care au antrenat nu doar familia regală şi unele dintre familiile domnitoare din Europa şi din lume, dar şi întreaga societate românească. Invitaţia adresată Regelui de a vorbi în faţa Parlamentului României, convocat în Şedinţă solemnă, a însemnat reluarea unei tradiţii care fusese întreruptă brutal de regimul comunist şi reintrarea într-o normalitate pe care românii păreau că au uitat-o.
Cartea de faţă se doreşte a fi un omagiu cu ocazia aniversării unei personalităţi politice care a reprezentat, prin viaţa şi activitatea sa, un model de urmat pentru poporul român.

Mai întâi a fost, desigur, caracterul unic al aniversării de 90 de ani a tatălui meu, Regele Mihai. Când, anul trecut, Principele Radu şi cu mine am avut prima întâlnire cu echipa Palatului Elisabeta pentru a pune pe hârtie şirul celebrărilor, ne-am dat seama cu toţii că va fi munca cea mai frumoasă, mai înălţătoare, şi că vom pregăti cea mai plină de semni­ficaţii sărbătoare trăită la Palatul Elisabeta, de la venirea noastră în ţară, în mai 2001.
Cel mai longeviv om de Stat din întreaga istorie a României, singurul rege al lumii care a supravieţuit 84 de ani propriei încoronări, singurul şef de Stat în viaţă care a condus ţara şi armata ei în al Doilea Război Mondial – acesta este Regele Mihai.
Au venit la sărbătoarea Regelui invitaţi din ţară şi din toate colţurile Europei, din Rusia, Bulgaria şi Serbia, ori din Marea Britanie, Franţa şi Portugalia. Au fost prezenţi musafiri din America şi din Orientul Mijlociu. Personalităţi regale şi politice, ştiinţifice şi artistice, militare şi diplomatice, din domeniul economic şi din cel educaţional, oameni de toate vârstele şi de toate religiile au adus, la Bucureşti, omagiul lor unui om care defineşte, prin curajul şi credinţa sa, prin ţinuta morală şi publică, un întreg secol românesc.
Dar, mai apoi, a fost extraordinara primire din partea societăţii româneşti. Ştiam că exemplarei prezenţe a Regelui, de-a lungul deceniilor, alături de Naţiunea lui, nu i se putea răspunde altfel decât cu iubire şi respect. Mai ştiam că, în ultimii ani, efortul Familiei Regale de a fi utilă ţării a adus recunoaştere şi apreciere din partea societăţii româneşti.
Dar nici unul dintre noi nu a crezut că întreaga suflare românească va vibra astfel la Jubileul de 90 de ani al Majestăţii Sale Regelui.
A fost mai mult decât încredere, admiraţie şi respect. A fost un fel de zid al afecţiunii şi al nevoii de Rege, ridicat pentru a ocroti ceva de care avem noi înşine, ca Naţiune, nevoie. Un om care să ne reprezinte demnitatea, mândria şi speranţa.
Toţi colaboratorii noştri au depus un efort admirabil pentru reuşita celebrărilor din întreg anul 2011. Ne-am gândit că munca a doi dintre ei ar putea fi oferită, cu folos, cititorilor, sub forma unui album de fotografii al Jubileului, publicat imediat după încheierea festivităţilor.
Ioan-Luca Vlad şi Daniel Angelescu, primul prin textul său, al doilea prin imaginile sale, vă oferă o poveste fascinantă a ceea ce s-a întâmplat în mai, octombrie şi noiembrie 2011, când Regele nostru a împlinit 90 de ani.
Ei fac parte dintr-o echipă în mare parte tânără, plină de suflet şi de competenţă, formată din Constanţa Iorga, Ion Tucă, Sandra Gătejeanu, Cristina Parii, Radu Ghină, Alexandru Oprean, Mircea Suciu, Liana Greavu, Costin Semen, Sebastian Brânzaş, Florin Seuşan, Eugenia Ilie, Viorica Călin, Roxana Tache, Elena Ignat, Dan Geicu, Tincuţa Cudinov,
Dorina Dumitru, Ion Ştefan, Decebal Rădulescu, Valentin Brînzilă, fără de care Jubileul nu ar fi putut avea loc. Lor li s-au alăturat aproape 40 de studenţi şi tineri voluntari, care poartă cu mândrie, la toate evenimentele regale, numele de Honorary Equerries, adică Scutieri de Onoare.
Au mai fost o serie de personalităţi, companii şi furnizori ai Casei Regale, care au oferit cu generozitate munca lor, pentru a face Jubileul cu adevărat de neuitat. Ei au fost generoşi şi atenţi, plini de energie creatoare şi de entuziasm. Ne-au stat alături importante instituţii ale Statului.
Regina şi surorile mele, alături de Principele Radu, de mine şi de toată familia, vă mulţumim că împărtăşiţi bucuria amintirii acestei aniversări definitorii pentru Coroana României, pentru istoria, prezentul şi viitorul ţării.

Margareta, Principesa Moştenitoare


Comandă online Jubileul Regelui scrisă de Ioan-Luca Vlad , Daniel Anghelescu, tiparită la editura Curtea Veche în anul 2012. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Jubileul Regelui nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.