Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 37,50 LEI
Autor(i): Ferran Adrian , Valentin Fuster , Josep Corbella
Editura: Corint
Anul apariției: 2012
Nr. pagini: 384 pagini
ISBN: 9789731356433
Categorii: Alimentatie / Nutritie, Medicină - Sănătate
Bucătăria sănătăţii ne propune o temă de mare actualitate: cum să ne hrănim sănătos şi, în acelaşi timp, să mâncăm cu plăcere. Scrisă de două personalităţi în domeniu – renumitul cardiolog Valentin Fuster, premiat de cele mai importante instituţii internaţionale de cardiologie, şi de Ferran Adria, desemnat cel mai bun bucătar al deceniului 2010 – şi redactată de jurnalistul Josep Corbella, lucrarea nu se limitează la simple sfaturi, ci prezintă într-un mod accesibil şi argumentat ştiinţific cum se poate trăi sănătos dacă ne hrănim cu ştiinţă. Rolul micului dejun în păstrarea greutăţii adecvate, cum să cumpărăm, să combinăm şi să păstrăm alimentele, cum să-i învăţăm pe copii să se hrănească sănătos, diete pentru prevenţia cancerului, recomandări pentru persoanele vârstnice, demitizarea unor alimente considerate sănătoase şi reconsiderarea altora apreciate până nu de mult nesănătoase, sfaturi practice pentru gătit, reţete culinare ş.a., toate sunt prezentate firesc prin reconstituirea momentelor de masă de-a lungul unei zile, într-o familie, ai cărei membri sunt puşi în situaţii ilustrative pentru o bună nutriţie. Din seria cărţilor publicate de Editura Corint pe această temă scrise de renumitul cardiolog Valentin Fuster au mai apărut: învaţă să trăieşti sănătos, în colaborare cu Josep Corbella (2009), şi Inimă şi minte, în colaborare cu Luis Rojas Marcos şi Emma Reverter (2011). Cateva capitole si subcapitole din cuprinsul cărţii: Un mic dejun complet. Mitul micului dejun ideal Micul dejun hrăneşte creierul. Un mic dejun bogat previne supraponderabilitatea Prevenirea obezităţii încă din copilărie Să cumpărăm inteligent. Un exerciţiu pentru a învăţa să alegi Trucurile supermarketului învăţaţi cum se citesc etichetele nutriţionale în bucătărie. Este mai bine să fierbem sau să gătim la aburi? Cuptorul sau microundele? Cum să mâncăm sănătos în oraş. Ce restaurant alegem Ghid de supravieţuire în faţa tentaţiilor din meniu Mâncarea de seară îngraşă? Ferran Adria este unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din lume. A început să lucreze la restaurantul El Bulli în 1983, promovând concepte, tehnici şi reţete noi, care astăzi sunt implementate în bucătăriile din toată lumea. Recunoscut ca fiind cel mai bun bucătar al deceniului în anul 2010, restaurantul său a fost desemnat timp de patru ani consecutiv ca cel mai renumit local de acest gen din lume. Valentin Fuster e director general al Institutului Cardiovascular al Spitalului Mount Sinai din New York şi al Centrului Naţional de Cercetări Cardiovasculare din Spania. Licenţiat şi doctor în Medicină şi Chirurgie, a fost denumit Doctor Honoris Causa de către douăzeci şi şapte de universităţi din întreaga lume. în 1996 a câştigat premiul „Principele Asturiei pentru Cercetare” asupra originii infarctului miocardic. Unul dintre obiectivele doctorului Valentin Fuster este integrarea cercetării în promovarea sănătăţii printr-o constantă educaţie a populaţiei. Jurnalistul Josep Corbella este responsabilul departamentului de ştiinţe la ziarul La Vanguardia, din 1993.începând cu anul 2000, a fost consilierul pentru ştiinţă şi sănătate al diferitelor programe de radio pentru posturile RAC1 şi Radio Punto din Spania.în cadrul informaţiilor ştiinţifice, principalele sale domenii de specializare includ biomedicina şi evoluţia umană. A primit premiul Institutului Danone de informaţii nutriţionale. Este autorul cărţii Sapiens. Drumul lung al humanoizilor către inteligenţă, realizată în colaborare cu arheologii Eudald Carbonell şi Robert Sala şi cu paleontologul Salvador Moya, şi al cărţii învaţă să trăieşti sănătos, scrisă în colaborare cu renumitul cardiolog Valentin Fuster.
Comandă online Bucataria sanatatii. Manual pentru o buna nutritie la 37,50 lei scrisă de Ferran Adrian , Valentin Fuster , Josep Corbella, tiparită la editura Corint în anul 2012. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Bucataria sanatatii. Manual pentru o buna nutritie nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Combinatii alimentare sanatoase
Curtea Veche
Arturo Tentori
242 pagini
An: 2008
Tablete de stil de viata
Viata si Sanatate
Hans Diehl
214 pagini
An: 2015
Rahitismul
Medicala
Viorica Vasiliu
74 pagini
An: 1964
Mediul si Sanatatea Publica
Sitech
Dorin Petrisor
9789737465177
324 pagini
An: 2007
Carte de cultura generala si de popularizare a principiilor de pastrare a sanatatii
Sitech
Gheorghe Radu
9786061169597
178 pagini
An: 2019
Interrelatii imunometabolice
Academiei Republicii Socialiste Romania
Dan Cheta
131 pagini
An: 1987
Scleroza multipla (Mihancea)
Universităţii din Oradea
Petru Mihancea
344 pagini
An: 2005
Ginecologie, Volumul al II-lea
Medicala
C. Radulescu
906 pagini
An: 1995
ABPM - Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale
MJM
Alexandru Andritoiu
496 pagini
An: 2004
Clinical Medicine - A Textbook for Medical Students and Doctors (Kumar, Clark)
ELBS
Michael Clarke, Parven Kumar
1135 pagini
An: 1995