Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 23,00 LEI
Autor(i): Antonio Sandu , Simona Ponea , Oana Bradu , Bianca Vlasa
Editura: Lumen
Anul apariției: 2011
Nr. pagini: 230 pagini
ISBN: 9789731662916
Categorii: Resurse Umane / Cariera, Economie
Volumul „Formare de formatori. Modele operationale” ofera specialistilor in domeniul formarii, cât si celor care doresc sa abordeze o cariera in formarea profesionala si training un instrument valoros pentru elaborarea si acreditarea propriilor programe de formare strict necesare in contextul actualei legislatii in ceea ce priveste formarea profesionala a adultilor.
Formarea este elementul cheie care sustine conturarea unei cariere de succes precum si obtinerea de performante in dezvoltarea personala si profesionala a individului.
Analiza nevoilor de formare este necesara: pentru a permite fiecarui individ sa-si identifice punctele tari si aspectele care necesita imbunatatire; pentru a permite identificarea celor mai bune metode de investire in formarea personalului si a organizatiilor; pentru a sprijini introducerea unor schimbari la nivel organizational; pentru a contribui la elaborarea unui plan in etape; pentru a permite evaluarea impactului activitatilor de formare recente. In cadrul volumului este discutata importanta evaluarii nevoilor de formare in care trebuie sa se tina cont de urmatorii pasi:
1. Pregatirea vizitei de evaluare a nevoilor de formare, documentarea prealabila cu privire la potentialul beneficiar (institutional) al serviciilor de formare in special cu privire la persoane cheie, tipuri de produse si servicii ale institutiei etc.
2. Evaluarea initiala, care presupune stabilirea unei colaborari intre furnizorul de servicii de formare si beneficiar, identificarea competentelor cheie de care personalul organizatiei
beneficiare are nevoie, identificarea persoanelor care vor beneficia de formare si a setului de competente ce vor fi transmise.
3. Identificarea in profunzime a nevoii de formare, are in vedere diagnosticarea dinamicii
competentelor la locul de munca si evolutia acestora. Se studiaza corelatia dintre competentele existente si competentele necesare, dintre structura personalului si nevoia de personal etc. Se utilizeaza interviuri, focus grup, pannel etc. Proiectarea activitatilor de formare, vizezaza proiectarea programelor de formare ce se vor realiza, modalitatea de realizare a acestora, planificarea activitatilor de formare, realizarea suportului de curs, materialelor video etc. Autorul programului va trebui sa decida: cine trebuie format, ce trebuie predat, când ar trebui sa aiba loc cursul de formare, unde ar trebui sa aiba loc acest curs.
Volumul puncteaza si necesitatea cunoasterea stilurilor de invatare la adulti. Invatarea la adulti se bazeaza mai mult pe revalorificarea propriei experiente, rolul formatorului fiind in primul rând acela de a facilita procesul de autoinvatare. Eficienta invatarii la adulti depinde de claritatea cerintelor si asteptarilor. Adultii contribuie la situatia de invatare cu propria lor experienta de viata. Rolul formatorului este acela de a sprijini cursantul sa identifice experientele relevante de viata care ii pot ajuta in acest mediu (calitatea lor de parinte, munca in grup, munca voluntara, programe de formare la care au mai participat).
Lucrarea „Formare de formatori. Modele operationale” prezinta printre elementele de noutate continutul efectiv a unei serii de dosare de autorizare ca furnizori de servicii de formare profesionala conform metodologiei CNFPA. Un alt element de noutate in lucrare il reprezinta utilizarea metodelor apreciative (Appreciative Inquiry) in programele de formare. Aprecierea, definita ca valorizare actiunea de recunoastere a aspectelor pozitive in oameni si lumea inconjuratoare, afirmarea punctelor tari trecute si prezente, identificarea potentialitatilor, perceperea acelor lucruri care dau viata, sanatate, vitalitate, excelenta sistemelor vii.
Volumul „Formare de formatori. Modele operationale” se adreseaza atât specialistilor din domeniul formarii profesionale a adultilor, cercetatorilor din domeniul stiintelor educatiei
si a stiintelor sociale in general, cadrelor didactice din invatamântul universitar si preuniversitar implicate in aria formarii profesionale si educatiei, specialistilor in managementul resurselor umane, supervizarii, practicii sociale, precum si tuturor celor care doresc sa aprofundeze cunostintele in ceea ce priveste pedagogia si andragogia moderna
Comandă online Formare de formatori. Modele operationale la 23,00 lei scrisă de Antonio Sandu , Simona Ponea , Oana Bradu , Bianca Vlasa, tiparită la editura Lumen în anul 2011. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Formare de formatori. Modele operationale nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Constructia sociala a profesiei de consilier de probatiune
Lumen
Antonio Sandu
9789731664989
2017 pagini
An: 236
Ghidul de bune practici in desfasurarea stagiilor de practica in domeniul superior juridic
Sitech
Onorina Botezat
152 pagini
An: 2015
Ghid de orientare si consiliere profesionala in domeniul invatamantului superior juridic
Sitech
Onorina Botezat
318 pagini
An: 2015
Piata muncii in context european
Sitech
Tiberiu Cristian Avramescu
174 pagini
An: 172
Oferta Educationala si Piata Muncii - Intre dezechilibru si corelare
Sitech
Gabriela Ilie
9786061136803
220 pagini
An: 2014
Dinamica Pietei Muncii din Craiova - Opinii ale angajatorilor si somerilor
Universitatea din Craiova
Dumitru Otovescu, Gabriel Pricina, Adrian Otovescu
163 pagini
An: 2011
Economie politica, Volumul I
Fundatiei Romania de Maine
Constantin Enache
328 pagini
An: 2009
Noi modele statistice in studiul durabilitatii produselor
Academiei Republicii Socialiste Romania
Viorel Gh. Voda
156 pagini
An: 1980
Managementul administratiei publice - curs universitar -
Sitech
Stoica Ion
212 pagini
An: 2010
Finantele intreprinderilor
Didactica si Pedagogica
206 pagini
An: 1993
Organizarea si rolul institutiilor si autoritatilor administratiei publice - Note de curs
Universitatea din Bucuresti
Romeo Paul Postelnicu
49 pagini
An: 2005