Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 48,50 LEI
Autor(i): Amitav Ghosh
Editura: TAJ
Anul apariției: 2010
Nr. pagini: 592 pagini
ISBN: 9786069237502
Categorii: Literatura universala, Beletristică și critică
O femeie salvată de pe rugul funerar al soţului defunct, o iubire interzisă de oprelişti de castă, un american îndrăgostit de fiica unui botanist francez din Calcutta şi luat drept avatar al zeului Krişna, un babu bengalez cu o misiune divină, un rajah falit, un comandant englez, porturi, veşminte şi bucate exotice, mult opiu, o corabie în furtună. Personajele sunt atrase ca un magnet pe puntea blestemată a maiestuoasei Ibis, corabia care fuge spre o altă lume, poate mai bună, unde vor pune bazele unei noi dinastii… Un amalgam de limbi care luptă să completeze limba engleză…
RECORDURI: Ficţiunea consacrată mării a îmbinat întotdeauna aventura care te ţine cu sufletul la gură cu drama inteligentă: gândiţi-vă la "Odiseea", "Insula Comorilor" sau "Moby Dick". Acum puteţi adăuga acestei liste şi "O mare de maci"… Ne spune povestea în limbile amestecate ale vremii… Şi, deasupra tuturor, ca apa sărată care înghite totul, frazele frumoase ale lui Ghosh… ridică toate – corabie, intrigă, personaje, fundalul însuşi – la suprafaţă, ca o geamandură, cu graţie, cu o frumuseţe naturală… Un prodigios ospăţ al cercetării… trezeşte la viaţă o lume uitată, începând cu fabrica de opiu, imaginată atât de evocator, detaliile veşmintelor femeilor şi bucatele întinse pe mesele opulente ale vremii, enumerate într-un stil cuceritor, şi terminând cu bogăţia de detaliu cu care este descris "Ibis" şi călătoria lui pe ape… O parabolă inteligentă a colonialismului britanic. O saga de o remarcabilă bogăţie… Are o grămadă de acţiune şi aventură à la Dumas, dar şi momente de introspecţie tolstoiană – şi unul sau doi stropi de sentiment dickensian. O epopee grandioasă… Ghosh ţese cu măiestrie vârtejul economic al anilor 1830 în India cu intervenţia calculată a imperialismului britanic în vieţile unui întreg cortegiu de personaje excelent conturate… Un roman scris în cea mai profundă tradiţie a genului, neîncărcat cu vicleşuguri postmoderne, împins înainte de o intrigă pe care Robert Louis Stevenson ar fi îndrăgit-o nespus: în final, tot ceea ce e de răzbunat va fi răzbunat, datoriile vor fi plătite… Distribuţia este fermecătoare şi intriga plină de unduiri maiestuoase, dar adevăratul erou este aici limba engleză, care rareori s-a simţit atât de vie, de vibrantă.
AVENTURĂ DE 5 STELE! Marinari, piraţi şi rajahi într-o superbă saga a Calcuttei, opiului şi Calcuttei. Vă e dor de un roman de aventuri pe mare, unul adevărat? Cu piraţi, marinari, corăbii în furtună şi rajahi? Dacă s-ar putea, şi de un autor foarte mare, încărcat de premii? L-aţi găsit! Un roman eveniment, practic intraductibil, într-o traducere de zile mari!
Time Out New York
San Francisco Chronicle
Washington Post
Observer
Milwaukee Journal Sentinel
Bloomberg
Publishers Weekly
Comandă online O mare de maci la 48,50 lei scrisă de Amitav Ghosh, tiparită la editura TAJ în anul 2010. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul O mare de maci nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Palatul de cristal
Litera
Amitav Ghosh, Gabriel Ratiu, Adina Ratiu
9786303194035
704 pagini
An: 2023
Drumuri si raspintii
Univers
Feodor Abramov
310 pagini
An: 1976
Din stihurile jupanului Francois Villon (Ilustratii de Val Munteanu)
Francois Villon
78 pagini
An: 1980
Manastirea din Parma
Eden
Stendhal
508 pagini
An: 1992
Tara minunilor
Allfa
Giuseppe Culichia
372 pagini
An: 2009
Oglinda de la hotarul Cetii Lazar
Univers
Andre Malraux
181 pagini
An: 1978
Literatura romana sub comunism. Proza
Fundatiei Pro
Eugen Negrici
408 pagini
An: 2003
Istoria universala a teatrului, Volumul II, Evul mediu, Renasterea (I)
Editura pentru Literatura Universala
Ion Zamfirescu
438 pagini
An: 1966
Taram Transcendent - Poeme (Camil Baltazar)
Fundatia pentru Literatura si Arta Regele Carol II
Camil Baltazar
136 pagini
An: 1939
Calatori romani in Africa
Sport-Turism
Mircea Anghelescu
340 pagini
An: 1983
P. P. Carp, critic literar si literat. T. Maiorescu si contemporanii lui
Institutul Cultural Roman
Eugen Lovinescu
346 pagini
An: 2009