Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 32,00 LEI
Autor(i): Sega
Editura: Humanitas
Colecția: Memorii. Jurnale. Calatorii
Anul apariției: 2012
Nr. pagini: 280 pagini
ISBN: 9789735034924
Categorii: Calatorii, Beletristică și critică
Namaste este jurnalul a două călătorii simultane – una în India şi alta în sine însuşi –, pe care un tânăr le iniţiază într-un moment de cotitură a vieţii, când, după căutări febrile, dar sterile ale adevărului personal, îşi îndeasă toate întrebările într-un rucsac şi porneşte să le găsească răspunsuri pe alte meleaguri. Drumul până în inima Indiei aşterne dinaintea călătorului Sega peisaje naturale de un farmec luxuriant şi peisaje umane pitoreşti până la bizarerie şi se opreşte în ashramul lui Osho din Pune – o oază de calm, cel puţin în aparenţă, în mijlocul unei lumi dezlănţuite. Aici, între două sesiuni de meditaţie pe muzică asurzitoare ori în întuneric ca smoala, Sega are parte de fapt de adevărata aventură indiană: descoperă un caleidoscop întreg de personaje exotice şi poveştile lor de viaţă, delicioasele mâncăruri locale cu nume imposibil de pronunţat, aroma inconfundabilă a ceaiului masala, farmecul femeii asiatice şi forţa regeneratoare a chatarsisului. Dar, dincolo de toate acestea, sarea şi piperul cărţii o reprezintă şirul întâmplărilor mărunte, surprinse cu un ochi de cineast plin de vervă, de umor şi dotat cu remarcabila intuiţie a dozării suspansului, care te acaparează până la ultimul rând al poveştii.
Comandă online Namaste. Un roman de aventuri spirituale in India la 32,00 lei scrisă de Sega, tiparită la editura Humanitas face parte din colecția Memorii. Jurnale. Calatorii. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Namaste. Un roman de aventuri spirituale in India nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Namaste, romanul lui Sega de aventuri spirituale in India mi-a placut mult. Nesperat de mult. Octavian Segarceanu (da, Sega este compatriot de-al nostru) m-a surprins placut cu o carte scrisa parca atat pentru cititorul, cat si calatorul din mine. Pentru ca da, vreau in India, in India ashram-urilor si a spiritualitatii, in India musonilor si a mancarurilor exotice si, mai ales, in India atator tipologii umane. Acest jurnal de calatorie mi-a dechis nu numai ochii, ci si drumul. Toti avem nevoie de un imbold pentru a se avanta in necunoscut: autorul a plecat sa descopere India lui Osho. Eu am inceput lectura sperand ca o sa cunosc mai bine o civilizatie indepartata, asa cum a fost ea perceputa de Sega si am terminat-o dorindu-mi sa descopar adevarata Indie pe cont propriu. Si ce iti poti dori mai mult de la o carte, daca nu sa te indemne la actiune? Calatoria in care a pornit Sega se dovedeste a fi una duala: cu cat se afunda mai mult in India, cu atat coboara mai mult in sine. Iluminarea mult dorita nu este asa usor de atins, iar marile revelatii se lasa asteptate. Cu toate acestea, experienta de la ashram-ul lui Osho din Pune este departe de a fi un esec. E drept ca Sega nu ajunge nici Zorba, nici Buddha, dar invata sa isi accepte trecutul: "N-a putut renunta la trecutul sau. O sa il care cu el, mai departe, ca pe o piatra de moara. Nu e liber, dar cel putin a vazut limpede ce duce in spate." Pe alocuri, Namaste mi s-a parut un fel de varianta la masculin pentru "Mananca roaga-te iubeste" (mai putin partea cu "mananca'). Acelasi stil direct, plin de umor, care te face sa dai pagina dupa pagina si sa pierzi notiunea timpului. Personajele pitoresti si episoadele hazlii sporesc farmecul unei lecturi de neratat. Nu as fi crezut vreodata ca o carte despre meditatie si introspectie o sa imi placa asa mult. Dar, de la prima la ultima pagina, cartea de fata a fost una a surprizelor (placute) pentru mine. Namaste, Sega! Cu mainile impreunate in dreptul inimii, ma inclin. Multumesc pentru inspiratie!
Insemnari politice. 1916 -1939
Humanitas
Armand Calinescu
9732801646
429 pagini
An: 1990
Pentru cei de miine. Amintiri din vremea celor de ieri, Volumul I. Partea I - Pina la 1888
Humanitas
Constantin Argetoianu
217 pagini
An: 1991
Calatori romani in Africa
Sport-Turism
Mircea Anghelescu
340 pagini
An: 1983
Orizonturi eurasiatice
Litera
Nicolae Popp
252 pagini
An: 1984
Franta in patru anotimpuri
Tineretului
Victor Torynopol
202 pagini
An: 1967
Orizonturi europene, Volumul I, De la soarele Mediteranei pina la taigaua careliana
Litera
Nicolae Popp
234 pagini
An: 1980
Descrierea Chinei
Editura de Stat pentru Literatura si Arta
Nicolaie Milescu Spatarul
286 pagini
An: 1958
Friguri
Tineretului
Marin Preda
112 pagini
An: 19636
Mc Mafia - Crime fara frontiere
Curtea Veche
MISHA GLENNY
396 pagini
An: 2009
Dragoste la Rio
Alcris
Catherine GEORGE
256 pagini
An: 1995
Zana gheturilor
Alcris
Jane Silverwood
166 pagini
An: 1995
Printul de aur
Eminescu
Constantin Cuza
256 pagini
An: 1971