Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  7,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Anul apariției: 2012

Nr. pagini: 48 pagini

ISBN: 9786065141353

Categorii: Clasa I, Manuale scolare, Învățamânt - Educație, Nivel primar, Niveluri educationale

Descriere

Debutul şcolar este însoţit de mari emoţii şi copiii depun mari eforturi adaptative. Activitatea şcolară este plină de semnificaţii pe care fiecare elev le filtrează prin propria conştiinţă. Datorită fragilităţii structurilor funcţiilor neuropsihice, posibilitatea apariţiei stresului la şcolari mici este inerentă! Capacitatea de rezistenţă la stres înseamnă cunoştinţe şi deprinderi variate. La şcolarii de vârstă mică, învăţarea afectivă este pe primul plan.
De aceea, noi, cadrele didactice trebuie să structurăm conţinuturile învăţării, încât să fie respectate normele psihologice şi pedagogice. Prezentul material se doreşte a fi un instrument de lucru atât pentru elevi, cât şi pentru părinţi şi educatori. Temele propuse au în vedere optimizarea procesului de adaptare a şcolarului la clasa I, dar şi pregătirea evaluării iniţiale.
Cu cât procesul de adaptare al copilului de clasa I este mai scurt, cu atât succesul şcolar se instalează mai repede.
în vederea optimizării procesului de aducere a elevului la viaţa şcolară, prezenta lucrare are în vedere următoarele obiective:
– cunoaşterea caracteristicilor dezvoltării individuale a copiilor la intrarea în clasa I;
– identificarea nivelului de dezvoltare a potenţialului fiecărui elev;
– dezvoltarea unui climat afectiv pozitiv;
– asigurarea unui climat securizat;
– facilitarea inter-cunoaşterii.
Am ales ca aceste obiective să fie realizate prin intermediul unor activităţi care îl introduc pe copil în lumea poveştilor, a unor „împărăţii“ care poartă diferite nume: „a cunoaşterii“, „a familiei“, „anotimpurilor“, „numerelor“, „sunetelor“, „a culorilor“, sau „a îngerilor“ cu scopul de a-l determina să vină cu plăcere la şcoală.
Din loc în loc am propus şi memorizarea unor poezii sau cântece adecvate vârstei, considerând acest lucru o modalitate de învăţare, de relaxare sau de întrecere. Acestea pot fi folosite şi în cadrul unor activităţi extracurriculare.
De asemenea, în conceperea prezentului material am avut în vedere domeniile vizate de grila de evaluare iniţială a elevului de clasa I: dezvoltarea fizică, socio-emoţională, a limbajului şi comunicării; dezvoltarea capacităţilor şi a atitudinilor în învăţare.
Această lucrare poate fi folosită ca suport în derularea proiectului educativ „Paşi spre şcoală...“ a cărui scop şi obiective au fost menţionate anterior.
Pentru că noi, dascălii, lucrăm cu mintea şi sufletul copilului şi pentru că la această vârstă copilul este extrem de sensibil afectiv, suntem imperios obligaţi să utilizăm cele mai diverse forme ale comunicării, toate având drept scop realizarea obiectivelor propuse de o manieră fină şi elegantă, ţesând o dantelărie din corzile sufletului uman, făcându-l să vibreze şi să scoată la lumină ceea ce fiecare individ are mai valoros şi inedit.


Comandă online Pasi spre scoala la 7,00 lei scrisă de Corina Palade , Laurentiu Palade, tiparită la editura Taida în anul 2012. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Pasi spre scoala nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.