Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 39,00 LEI
Autor(i): Anthony Bourdain
Editura: Victoria Books
Anul apariției: 2012
Nr. pagini: 344 pagini
ISBN: 9786068360065
Categorii: Gastronomie, Diverse
Kitchen Confidential este un proiect al editurii Publica, susținut de Dettol.
Necruțător față de apetitul orișicui, Anthony Bourdain ne descrie cu subiect și predicat ceea ce se întâmplă în spatele ușilor de la bucătărie. Atitudinea nemiloasă, caracteristică lui Anthony, se regăsește și în această carte delicios de haioasă și șocant de încântătoare, una care îi va fascina atât pe gurmanzi, cât și pe cei insensibili la arta culinară. De la prima stridie gătită în Gironde, Franța, până la umila poziție de spălător de vase într-un restaurant din Provincetown (unde asistă pentru prima oară la adevăratele plăceri ale unui bucătar șef); de la bucătăria restaurantului Rainbow Room din Rockefeller Center până la traficanții de droguri din East Village, de la Tokio la Paris și înapoi la New York, poveștile culinare ale lui Bourdain sunt pline de pasiune și imprevizibil. Kitchen Confidential vă va face să salivați de poftă și să râdeți ținându-vă cu mâinile de burtă.
„Kitchen Confidential este o carte la fel de savuroasă precum mâncarea bine gătită, reușind să transforme viața unui bucătar-șef într-o poveste captivantă presărată cu întâmplări relatate cu o sinceritate brutală, dar și cu simț al umorului. însă, dincolo de orice, este o pledoarie despre pasiunea pentru gătit pe care autorul o transmite într-un mod vibrant în fiecare pagină a cărții. Pentru Franke este o mare plăcere să ofere cititorilor ocazia de a cunoaște detalii din culisele bucătariilor celor mai mari restaurante din lume, urându-vă să vă transformați propria bucătarie într-un spațiu creativ și o sursă de inspirație pentru „bucătarul-șef“ din voi.” Florin Porojan, Director General Franke Romania
Cu inteligență și răutate în cantități egale, Bourdain realizează un lucru de neconceput: dezvăluie secrete ale meseriei, pe care atât bucătarii, cât și patronii de restaurante se tem să le aștearnă pe hârtie. Restaurant Business Magazine
Comandă online Kitchen Confidential. Aventuri din intimitatea restaurantelor la 39,00 lei scrisă de Anthony Bourdain, tiparită la editura Victoria Books în anul 2012. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Kitchen Confidential. Aventuri din intimitatea restaurantelor nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Pana sa citesc Kitchen Confidential, numele lui Jamie Oliver era singurul care rezona atat cu cititorul, cat si cu gurmandul din mine. Acum insa, l-am descoperit pe Anthony Bourdain, cheful punk-rock. Recunosc, nu am vazut niciun episod al emisiunii No Reservations si nu aveam nici cea mai vaga idee cine este Anthony Bourdain. Primul meu contact, daca ii pot spune asa, cu personajul si autorul cartii a fost poza de pe coperta, destul de inofensiva. Asa ca m-am pornit la lectura fara prejudecati sau asteptari. Nu mi-a luat mult insa sa ajung la concluzia ca Anthony al nostru este total opusul a ceea ce te-ai astepta de la un chef de talie internationala. De fapt, se pare ca intreaga bransa a bucatarilor este departe de imaginea pitoreasca pe care o aveam despre ei, asta daca nu cumva voi v-ati imaginat intotdeauna bucatarii ca fiind galagiosi, betivi, dependenti de droguri si de sex. Eu cu siguranta nu. Kitchen Confidential, jumatate autobiografie, jumatate manual de instructiuni pentru cei care cocheteaza cu ideea unui restaurant propriu, poate ca nu mai este la fel de actualitate (la urma urmei, au trecut 5 ani de la data aparitiei si multe s-au schimbat intre timp), dar asta nu inseamna ca fascineaza mai putin. Cu stilul sau franc, necrutator, dar deosebit de amuzant, autorul bucatar ne dezvaluie secretele din spatele meniurilor de restaurante. De retinut un lucru foarte important: niciodata sa nu comandati peste lunea! Considerati-va avertizati. Un episod memorabil este cel in care Anthony Bourdain, copil fiind, savureaza pentru prima data o stridie, in Gironde. Extazul acestei "primei dati" a declansat in copilul de atunci fascinatia pentru gust, lucru care a dus la chef-ul de succes de azi. Dar drumul nu a fost nicidecum unul lin si i-a purtat pasii prin nenumarate restaurante, din lumea intreaga. Nu intotdeauna insa, in calitate de bucatar chef... Cartea poate fi, in acelasi timp, un calvar si un deliciu pentru gurmanzi. Atatea feluri de mancare, cu denumiri dintre cele mai complexe, vor face sa le lase gura apa chiar si celor mai putin pofticiosi. Si cum eu nu ma incadrez in categoria din urma, va puteti da seama cum a fost aceasta lectura pentru mine: o tentatie dupa alta. Si, in plus, nici povestea de viata a lui Anthony Bourdain nu e rea. Cum spuneam, microuniversul dintr-o bucatarie este mult mai colorat decat ma asteptam, dar probabil ca scenele descrise de Bourdain sunt firesti in orice mediu care musteste de testosteron. Cu alte cuvinte, o carte ce trebuie citita... si pusa in practica (ma refer aici strict la mancaruri).Dupa cum spune insusi bucatarul-autor: mancarea e buna, mancarea e sex, mancarea e durere. Pofta buna sau lectura placuta, dupa caz!
Sfaturi pentru gospodine
Gutinul
158 pagini
An: 1993
Successful Cooking (Charetton)
Telecuisine
Christine and Bernard Charretton
63 pagini
An: 1991
Miine avem invitati
Ceres
Smaranda Sburlan
126 pagini
An: 1970
Bucataria Iernii
Ametist 92
Maria Cristea Soimu, Adriana Trandafir
9789738080386
192 pagini
An: 2012
Congelarea produselor horticole si prepararea lor pentru consum
Tehnica
Gheorghe Mihalca, Raul Viero, Sorin Baltarescu
345 pagini
An: 1980
Sa invatam stenografia in limbile romana, franceza, engleza
Stiintifica
Pierre Dephanis
246 pagini
An: 1966
Sa nu ne temem de apa
Sport-Turism
Mircea Olaru
138 pagini
An: 1988
Nu pot sa uit
Didactica si Pedagogica
Mihnea Moisescu
106 pagini
An: 1977
Studii de sah
Sport-Turism
Emilian Dobrescu
198 pagini
An: 1984
Contributii la cunoasterea istoriei colegiului national Fratii Buzesti (1882-2005), Volumul al IV-lea
MJM
Adrian Butoi, Nicusor Stanciu
656 pagini
An: 2005