Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 79,90 LEI
Autor(i): Cosmin Nasui
Editura: Vellant
Anul apariției: 2011
Nr. pagini: 240 pagini
ISBN: 978-973-1984-71-1
Categorii: Albume, Artă și Fotografie
Colorând griul/Colouring the grey cuprinde în 240 de pagini bogat ilustrate lucrările a şapte artişti vizuali români care şi-au lăsat amprenta asupra evoluţiei artei contemporane din România ultimilor cinci ani. însoţind un proiect selectat în cadrul Bienalei Internaționale de Artă Contemporană de la Moscova din 2011, albumul este o lectură obligatorie pentru toţi cei interesaţi de tendinţele artei româneşti actuale şi de modul în care acestea sunt asimilate de scena artistică internaţională. Volumul – apărut în format bilingv RO/EN – conține conceptul proiectului curatorial și șapte studii dedicate operelor artiștilor, alături de o selecție a corespondenței dedicate alcătuirii proiectului și de o secțiune de scurte biografii. Cartea oferă o generoasă inventariere a operelor celor șapte artiști români contemporani, fiind ilustrat cu peste 350 de reproduceri color.
Bonus:
*Primele 5 exemplare comandate vor conţine autografele artiştilor incluşi în proiect*
Colorând griul/Colouring the grey este rezultatul a cinci ani de căutare, documentare, monitorizare şi promovare a celui de-al doilea val de artişti contemporani emergenţi din România, aşa cum îi numeşte curatorul proiectului, Cosmin Năsui, în prezentarea volumului. Pornind de la succesul şcolii realiste a griurilor din Europa de Est, proiectul îşi propune să inventarieze, să comenteze şi să pună în context opera a şapte artişti contemporani români care au abordat griul în lucrările lor: Ana Maria Micu, Dragoş Burlacu, Francisc Chiuariu, Cătălin Petrişor, Bogdan Raţă, Aurel Tar, Bela Zoltan.
Griul poate fi considerat o caracteristică a artei contemporane româneşti, precum şi o culoare de tranziţie de la comunism la capitalism, o stare de spirit dominată de confuzie, un simbol al întregii societăţi, în căutarea identităţii. Această preferinţă denotă o alegere justificată în contextul în care arta contemporană are şi un rol antropologic, devenind astfel un rezervor de amintiri, o arhivă şi un refugiu prin care istoria vorbeşte şi artiştii se implică activ în societate.
Proiectul Colorând griul – Al doilea val de artiști contemporani emergenți români („Colouring the Grey. Second wave of Romanian contemporary emerging artists") a fost selectat în cadrul secţiunii Special Programs a celei de-a patra ediții a Bienalei Internaționale de Artă Contemporană de la Moscova (22.09-30.10.2011), de către curatorul Peter Weibel și comisarul Joseph Backstein.
Format: 210 x 297 x 12 mm, Full color, Paperback
Număr de pagini: 240
Comandă online Colorand griul/Colouring the grey la 79,90 lei scrisă de Cosmin Nasui, tiparită la editura Vellant în anul 2011. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Colorand griul/Colouring the grey nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Fascinating Austria
Flechsig
Michael Kuhler
9783881896658
92 pagini
An: 2007
Moscou - Album
Planeta
Youri Balanenko
190 pagini
An: 1984
Lorrain - Album
Meridiane
Cornel Mihai Ionescu
36 pagini
An: 1983
Decouverte de la Belgique
Bruxelles
16 pagini
Ukrainische Volkskunst - Album
Leningrad
32 pagini
An: 1982
Brancusi in lume. Tabloul sinoptic al operelor
Oltenia
Emanoil Popescu
44 pagini
An: 1982
Manual de istoria artei. Clasicismul. Romantismul
Meridiane
G. Oprescu
414 pagini
An: 1986
Rembrandt - viata si opera, Volumul I
Meridiane
Jakob Rosenberg
130 pagini
An: 1976
Principiile picturii chineze
Meridiane
George Rowley
174 pagini
An: 1982
Hundertwasser (Harry Rand)
Taschen
Harry Rand
200 pagini
An: 2007