Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 39,90 LEI
Autor(i): Hoanta Nicolaie
Editura: Alma Mater
Anul apariției: 2011
Nr. pagini: 443 pagini
ISBN: 9789736326622
Categorii: Economie, Finante - Banci
Cartea noastră „PUTEREA BANILOR” este o tratare mai puțin convențională a economicului, fiindcă am renunțat la clișeele, folosite în mod curent în literatura de specialitate, în a trata chestiunile economice prin ele însele, fără o raportare solidă la realitățile importante care solicită economicul să le slujească. Includem aici viața omului, puterea umană și dominația unor oameni asupra altora.
Cititorii cărții vor fi incitați să descopere că toate evenimentele importante din istoria politică, religioasă, socială și economică a omenirii nu sunt rezultatul unor idei, fapte, acțiuni răzlețe și întâmplătoare fără nicio legătură între ele, ci dimpotrivă ele sunt rodul unor ideologii, unor, crezuri, unor planuri și acțiuni minuțios rânduite pentru a asigura dominarea prin controlul social a unor grupuri din ce în ce mai mari de oameni, mergând până la întreaga omenire.
Rolul hotărâtor de peste 2000 de ani în asigurarea dominației și controlului social al omenirii l-a avut „voința de putere” a unora, iar instrumentele diferite folosite au fost supuse, treptat-treptat, controlului instrumentului unic, devenit „dumnezeu pământean” al omenirii - banul. Astfel a ajuns omenirea de la omul pribeag sau nomad din negura istoriei la societatea globalizată ținută în chingile ascultării de imperiul banilor condus de o mână de dominatori universali, chiar dacă ei pripegesc și astăzi în căutarea de oportunități și dezlănțuirea de evenimente profitabile.
Concluzia cărții ar trebui să fie aceea că nimic din ceea ce este esențial în istorie (în economie și societate) nu are loc la întâmplare, ci toate evenimentele importante sau epocale pe care le-a traversat omenirea sunt rodul unor forțe umane concrete care acționează de cele mai multe ori ocult. De asemenea este de reținut din această carte că tot ceea ce i se întâmplă rău omenirii are un important reazăm în slăbiciunile omenești, în lipsa de luare aminte și îndepărtarea ei de Unicul Dumnezeu, Creatorul și Mântuitorul ei.
Cuprinsul cărții constă din următoarele 10 capitole:
1. Despre puterea umană
2. Ezoterism, conspirație și putere
3. Religia și puterea
4. Voința de putere și dominația
5. Despre bani
6. Banii și puterea
7. Crizele financiare - mecanisme declanșate pentru puterea mondială
8. Capitalismul - societatea banilor în slujba puterii
9. Despre hegemonie
10. Globalizarea
Nicolaie Hoanță s-a născut în anul 1951. A absolvit în anul 1974 cursurile Facultății de Științe Economice din cadrul Universității „Babeș–Bolyai” din Cluj–Napoca. A obținut titlul științific de doctor în economie, în prezent fiind și profesor la Universitatea ALMA MATER din Sibiu. A fost profesor și la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, precum și la Universitatea Româno-Germană din Sibiu. în perioada 1980–1999, Nicolaie Hoanță și-a desfășurat activitatea în cadrul Ministerului Finanțelor Publice, ajungând până la poziția de Comisar și Comisar Șef Adjunct în cadrul Gărzii Financiare, secția Sibiu. începând din anul 1999, deține funcția de vicepreședinte al Băncii Comerciale Carpatica (BCC), devenind la data de 24 noiembrie 2001 președinte al Consiliului de Administrație și al Comitetului de Direcție al acestei bănci, funcție pe care a deținut-o până la data de 12 Octombrie 2009. în luna martie 2005, în cadrul Galei Corporate Social Responsibility Awards and Celtic Celebrations 2005, organizată de revista Bucharest Business Week la Sibiu, i-a fost decernat premiul "Cel mai admirat om de afaceri".
Comandă online Puterea banilor la 39,90 lei scrisă de Hoanta Nicolaie, tiparită la editura Alma Mater în anul 2011. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Puterea banilor nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Finantele intreprinderilor
Didactica si Pedagogica
206 pagini
An: 1993
Asigurari
Sitech
Gulei Gradinaru Gheorghe
326 pagini
An: 2007
Finante internationale. Manual universitar pentru invatamantul frecventa redusa
Sitech
Daniela Pîrvu
154 pagini
An: 2010
Finante publice, Editia a IV-a
Didactica si Pedagogica
666 pagini
An: 2004
Lexicon de finante-credit, contabilitate si informatica financiar-contabila, Volumele I si II
Didactica si Pedagogica
Gh. D. Bistriceanu, C. G. Demetrescu
364 pagini
An: 1981
Economie politica, Volumul I
Fundatiei Romania de Maine
Constantin Enache
328 pagini
An: 2009
Noi modele statistice in studiul durabilitatii produselor
Academiei Republicii Socialiste Romania
Viorel Gh. Voda
156 pagini
An: 1980
Managementul administratiei publice - curs universitar -
Sitech
Stoica Ion
212 pagini
An: 2010
Finantele intreprinderilor
Didactica si Pedagogica
206 pagini
An: 1993
Organizarea si rolul institutiilor si autoritatilor administratiei publice - Note de curs
Universitatea din Bucuresti
Romeo Paul Postelnicu
49 pagini
An: 2005