Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 46,00 LEI
Anul Domnului 2013 se apropie. încep, în diferite domenii, pregătirile pentru noul an. Desi chemat să fie pregătit ca si când ar muri în noaptea ce vine, creștinul trebuie să se aștepte la zilele care vin ca si când n-ar muri niciodată.
în acest sens crestinii si institutiile bisericesti fac pregătiri pentru intrarea în noul an. Editurile eparhiilor, de exemplu, au ca prioritate tipărirea calendarelor pentru anul 2013.
Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei are si un alt proiect misionar pus la îndemâna credinciosilor, si anume: TIPICUL pentru anul 2013. Părintele Arhimandrit Dosoftei Scheul, Eclesiarhul Mare al Catedralei Mitropolitane din Iasi, ne-a obisnuit de câtiva ani cu o initiativă pe care mănăstirile si o bună parte din parohii, precum si unii credinciosi, o consideră foarte folositoare pentru viata liturgică a Bisericii.
Fiecare zi din cele 365 ale anului are specificul ei din punct de vedere al rânduielilor liturgice. în fiecare zi se serbează cel puțin un sfânt; fiecare zi este așezată în raport cu marile sărbători ale Pogorârii Sfântului Duh, a Sfintelor Paști sau ale altor mari praznice. Perioada Postului Mare sau cea de după învierea Domnului aduce anumite schimbări în rânduiala tipiconală a slujbelor. Pentru fiecare zi din timpul anului sunt folosite pentru slujbă mai multe cărti: Mineiul, Octoihul, Ceaslovul, Psaltirea, Apostolul sau Evanghelia. Triodul este introdus în rândul cărților liturgice înainte de Postul Mare până la Sfintele Paști, iar de la înviere până după Rusalii se foloseşte Penticostarul. Canonizarea unor noi sfinți români, cu slujbele Utreniei sau Vecerniei încă necuprinse în conținutul Mineielor, mărește complexitatea slujbelor în unele zile din cursul anului.
Pentru un monah dintr-o mănăstire mare, responsabil cu rânduiala liturgică, folosirea mai multor cărți de slujbă în cadrul celor șapte laude zilnice este un lucru, în general, ușor. Fiecare slujbă este gândită de conștiința liturgică a Bisericii în așa fel încât, odată înțeleasă derularea diferitelor momente din cuprinsul ei, totul se desfășoară fără prea mare dificultate. Pentru mănăstirile mai mici și pentru multe parohii unde nu se pot găsi totdeauna persoane cunoscătoare în detaliu a rânduielilor liturgice, apar adesea dificultăți care împiedică desfășurarea normală a sfintelor slujbe.
Pentru depășirea acestor dificultăți pe care le pot întâmpina persoanele responsabile cu strana bisericii în cadrul sfintelor slujbe, s-a găsit calea publicării unui îndrumar liturgic cu explicații tipiconale pentru fiecare zi din timpul anului.
TIPICUL este o carte care și-a făcut deja drum spre stranele multor biserici de mănăstire și parohie din Moldova și din alte zone ale țării. Inițiativa Părintelui Arhimandrit Dosoftei din anul 2004, concretizată atunci cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, începe să fie răsplătită pentru faptul că, an de an, tot mai mulți creștini așteaptă apariția TIPICULUI.
Nădăjduim că și anul 2013 va fi, pentru fiecare, un an de pace și de bucurie duhovnicească. Această nădejde se va împlini și prin faptul că vom trăi, prin voia Celui de Sus, zilele anului ce vine în ritmul sfintelor slujbe ale Bisericii.
Bogăția duhovnicească a acestor slujbe, săvârșirea lor în bună rânduială și adâncirea noastră în duhul lor dătător de binecuvântare și odihnă sufletească ne vor ajuta ca 2013 să fie an de mântuire întru Hristos Iisus, Domnul nostru.
†Teofan
Mitropolitul Moldovei și Bucovinei
Comandă online Tipic bisericesc zilnic 2013 la 46,00 lei, tiparită la editura Doxologia în anul 2012 categorie Carti de cult, Ortodoxie, Crestinism, Religie. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Tipic bisericesc zilnic 2013 nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Penticostar
Institutul Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane
Aprobarea Sfantului Sinod
9789736161889
478 pagini
An: 2012
Biserica Ortodoxa Romana - Buletinul Oficial al Patriarhiei Romane, Nr. 6/1973
Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române
200 pagini
An: 1977
Mitropolia Olteniei - Revista oficiala a Arhiepiscopiei Craiovei si a Episcopiei Rimnicului si Argesului, Nr 5
Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române
I. P. S Nestor
140 pagini
An: 1984
Biserica si Scoala impreuna pentru viitor
Paradigme
Mirela Oanea
101 pagini
An: 2005
Patriarhul Justinian Marina. Parintele sufletesc al neamului romanesc - culegere de articole -
Bibliostar
152 pagini
An: 2013
Mitropolia Olteniei - Revista Arhiepiscopiei Craiovei si a Episcopiei Ramnicului, Nr. 9-12/2002
Mitropolia Olteniei
180 pagini
An: 2002
David - pentru tinerii credinciosi
GBV România
G. Andre
97 pagini
An: 1991
What Did I Do Wrong? What Can I Do Now?
Bethany House Publishers
William Backus
172 pagini
An: 1990
Biserica Ortodoxa Romana - Buletinul Oficial al Patriarhiei Romane, Nr. 6/1973
Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române
200 pagini
An: 1977
Relatiile dintre Biserica Ortodoxa si Bisericile Vechi Orientale din anul 1964 pana in anul 2001
Sitech
Ion Gradincea
334 pagini
An: 2004
Mitropolia Olteniei - Revista oficiala a Arhiepiscopiei Craiovei si a Episcopiei Rimnicului si Argesului, Nr 5
Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române
I. P. S Nestor
140 pagini
An: 1984